Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Agnieszka86 (1069 niezalogowanych)
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
alexkawa napisał:
@b.k. wlasnie to zwalczam! poltuny wielkie cwaniaczki, poniewaz ciotka krolika [zawsze nieomylna:D] wyliczyla wyzsze prawo do zasilku! a dupy na kurs za swoj hajs lub do tyry sie ruszyc nie chce wiec czekam na piekny dzien, w ktorym socjal nawet w Norwegii sie rozleci! ;]

wiesz co,to byłoby piekne ...o siebie sie nie martwie bo zawsze sobie rade dam ale co z cała rzesza tych kolorowych nierobów i resztą cwaniaczków...oj fajnie byloby popatrzac na to kłebowisko było a nie ma i do roboty...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Zwalczaj sobie alexkawa co tylko chcesz
Poki co prawa nie stanowisz i smiem podejrzewac, ze nie bedziesz
A tu na forum zwalczaj, jak tylko dasz rade - to nie ma zadnego znaczenia

Jakos nie dostrzegam logicznego zwiazku, pomiedzy przemytem np. (ktory ja rowniez potepiam,jako lamanie prawa), a pobieraniem dagpenger zupelnie zgodnie z prawem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
głupie norki
a wystarczy zaproponować kilo kiełbasy i litr wódki
oż k.... co to się będzie wyrabiało
Ogłoszona przez Yad Vashem lista prawie 500 Polaków zgładzonych za ukrywanie Żydów to w dużej mierze lista ofiar gorliwości sąsiadów. Za zgłoszenie żydowskiej kryjówki dostawało się wszak kilogram kiełbasy i litr wódki. Wywiad AK okręgu małopolskiego dysponował wykazem 60 tys. szmalcowników i denuncjatorów tylko z tego terenu.
www.wprost.pl/ar/8833/Nasze-winy/?pg=1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(thomas88)
Wiking
alexkawa NAPISALA

Odp.:Wyłudzenia z NAV-u na 117 milionów koron śro, 21 lis 2012, 20:12:07
gdyby babcia miala wasy to by dziadkiem byla.... tak mowi madrosc ludowaP od sluzenia jest sluzacy! natomiast rola urzednika jest realizowac okreslone zapisy ustawy, a takze bronic srodkow budzetowych. dlatego zamiast sie dasac, ze nie wyplacono Tobie jakis drobnych, wez sie do pracy, przekwalifikuj i pracuj caly rok jak masz ochote nie wyciagajac kasy z socjalu! proste!

Nie zgadzam sie
PO PIERWSZE sie nie dasam ale walcze o to co misie nalezy a ten urzednik widocznie jak to napisalas nie (realizowac okreslone zapisy ustawy)bo to sa jego obowiazki a jezeli zrobil pomylke to powinien to naprawic, a tutaj chyba mylisz pojecia...EXELENCJA Słowo pochodzenia łacińskiego (łac. excellentia = ‘wyższość, pierwszeństwo’), będące tytułem przynależnym niektórym wyższym urzędnikom państwowym (np. ambasadorom, ministrom) .

Po drugie
Nie chce sie przekwalifikowac bo mam dobra prace z której jestem zadowolony i dostaje za to dobre pieniądze problem jest w tym ze szef zamyka biznes na zimę bo taka jest specyfikacja działalności jego firmy ze zima się nie opłaca działalność bo nie ma warunkow pogodowych.

Po trzecie
Skoro place podatki w 2011 cos ponad 100tys NOK to dlaczego mam 3 miesiace nie brac socjalu skoro jest takie prawo i potrzebuje kaske na zycie a te pieniadze z socjalu ida na oplacenie 10tys mieszkanie + 5 tys na zycie. Jak by tak pomyslec ekonomicznie to pieniadz krąży. placac podatki.... nav ma kase na wyplate dagpenge, ja biarac dagpenge mam kase na zakupy zywnosci w sklepie i oplate kredytu za mieszkanie, sklep czy bank przeznacza te pieniadze na inne wydatki i tak się kreci gospodarka kapitałowa . Czytając Twoje posty bardzo uogólniasz (a tej cech u rodaków nie lubię) i wrzucasz wszystkich Polaków do jednego worka kombinatorów i złodzieji. A pozatym plytko myslisz. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
alexkawa napisał:
@Lindemans: skoro zasilek dla bezrobotnych jest elementem demontowanego welfare state, to jest to socjal! logika typowa polska: wodke, zarcie ciagnac z Polski, lecz socjal brac pelna geba "bo mi sie prawnie nalezy" ;]

ja ciagne nawet coca cole i mase kiełbasy, wioze tez papier toaletowy (kolorowy) : )
czy to oznacza,ze nie powinienem brac BT na moje baby ?
Heh a miałem cie za mądrego i rozsądnego człowieka : )
Jak beda naliczac mi podatek w wysokosci tego co w pl, to bede papier kupował tutaj,cole tez, ale kurwa kiłebase bede wciąz woził z polszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
@thomas88....nierozumiem dlaczego sie tłumaczysz i komu ..postepujesz jak najbardziej prawidłowo...jesli ktos jest komus coś winien to powinien oddac,jesli zrobil bład to powinien to naprawic..to jest twoja praca,podatki i dagpenger...i co by nie mowić nalezy sie kazdemu uczciwie pracujacemu człowiekowi...roznie tutaj to sie układa z pracą i nikt nie ma prawa mowic ci co jest słuszne a co nie...to twoje zycie i twoje decyzje..
i nie kłaniaj sie w pas i nie przepraszaj,ze żyjesz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(thomas88)
Wiking
P.S. a norwedzy to do Szwecji nie jeżdżą na zakupy bo taniej. Puknij sie w czółko alexkawa. U mnie w firmie pracuje jeden norek co to na kręgosłup juz pol roku choruje a chwali się w pracy jakie to wymyślne ekstremalne pozycje seksualne ćwiczy ze swoja Filipinką . Kto nie zna norka i to w wieku 30-40 lat z chorym kręgosłupem hehe Ci to dopiero ciągną socjale od państwa. porobi taki piec minut i ojojoj mój kręgosłup. Malo znasz rzeczywistość otwórz okno na świat.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(thomas88)
Wiking
alexkawa napisał:
[quote]puknij? moze w przerwie zimowej jakis szybki kurs jezyka ojczystego? "gospodarka kapitalowa"? mowisz o gieldzie, rynkach finansowych czy o czym? ;] a co do reszty: placzcie dalej, jaka ta Norwegia zla, droga, zbierajace ogromne daniny...a fakty i tak pozostana takie, ze w mocy nabywczej to kraj bardziej przyjazny do zycia niz w Pl, dla zwyklego pracownika, a podatki [biorac pod uwage separacje podatkow od pracy i skladek na ubezpieczenia spoleczne, itp. np. w Pl] i tak procentowo beda niezbyt wysokie.... zycze dalej skutecznego karmienia sie mitami i frustracja

po co mi kurs języka ojczystego. A co do gospodarki kapitałowej to chodziło mi o obieg pieniądza w gospodarce. A kto płacze ze nie dobra Norwegia ) lepsza Norwegia od Polski jeżeli chodzi o znalezienie pracy i lepsza kasa, a poza tym nizsze podatki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Hennryk Kowalczyk
(Hennryk37)
Wiking
Najwięcej horobowego to są na śeięta i nowy rok .wyjezdzaja najlepiej to autem tego nie sprawdzą. Puznie wakacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
jolanta38 napisał:
Najwięcej horobowego to są na śeięta i nowy rok .wyjezdzaja najlepiej to autem tego nie sprawdzą. Puznie wakacje

Ty, to wez i wyjedz i do podstawowki, a "puzniej siem fypofiadaj poblicznie"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok