Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Irenusz Szubarczyk Hana L (995 niezalogowanych)
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
Vivid napisał:
jasta102 napisał:
Vivid napisał:

ps. jasta czy ty naprawde myslisz ze np. ruskie pierogi pochodza z rosji??

a co z Afganistanu
a może z Mongolii?

GRATULACJE!!!....rozgarniety jak zawsze...jasta

no i kto z tej pary jest analfabeta wtórny?
czy jasta napisał pierogi rosyjskie
czy jasta napisał ruskie
no fakt
dla analfabety nie ma różnicy pomiędzy rosyjski, a ruski

widzie ze lekcje odrobiles???..."najpierw narobi w bidet a potem pomysli" to twoje motto?

ps. analfabetą wtórnym.... ..sie pisze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
>Jasta< ... i znowu dałeś "dupy" i to Porządnie .
---
A wystarczyło jedynie , spokojnie przeczytać Moje luźne wyjaśnienie , na temat tej Nazwy
---
>Pierogi ruskie < które kiedyś tam już zamieściłem .
---
Rzeczona Ruś oraz Owe Pierogi...!!!
Pochodzą jak najbardziej z Polski i do dzisiaj te tereny , leżą w większości w Polskich Granicach Państwowych , oraz w mniejszości na Ukrainie i Białorusi ...!

---
Z Rosją natomiast Mają jedynie tyle wspólnego iż WIEKI Później , ROSJANIE RADZIECCY po II Wojnie Światowej ... Okupowali te tereny jako RWPG i tyle ...
ECH ...
Jasta ... Jasta ... ty się naprawdę nadajesz jedynie , jako Sługa na Posyłki do Sklepu , po Kawałek Ciasta ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
gabriel napisał:
>Jasta< ... i znowu dałeś "dupy" i to Porządnie .
---
A wystarczyło jedynie , spokojnie przeczytać Moje luźne wyjaśnienie , na temat tej Nazwy
---
>Pierogi ruskie < które kiedyś tam już zamieściłem .
---
Pochodzą jak najbardziej z Polski i do dzisiaj te tereny , leżą w większości w Polskich Granicach Państwowych , oraz w mniejszości na Ukrainie i Białorusi ...!

---
Z Rosją natomiast Mają jedynie tyle wspólnego iż WIEKI Później , ROSJANIE RADZIECCY po II Wojnie Światowej ... Okupowali te tereny jako RWPG i tyle ...
ECH ...
Jasta ... Jasta ... ty się naprawdę nadajesz jedynie , jako Sługa na Posyłki do Sklepu , po Kawałek Ciasta ...

Gabrys - zapiast pierdolic za tępą vivid przeczytaj co Jasiek napisal w pierwszym poscie a potem sie przypierdalaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
optimus reaktywacja napisał:

Gabrys - zapiast pierdolic za tępą vivid przeczytaj co Jasiek napisal w pierwszym poscie a potem sie przypierdalaj

dajmy forumowiczowi wytrzeźwieć po przyjeździe
przecież to dopiero tydzień mija jak szczęśliwie dojechał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:
..dajmy forumowiczowi wytrzeźwieć po przyjeździe
przecież to dopiero tydzień mija jak szczęśliwie dojechał

ECH... !
Nie zwalaj winy na PIJAŃSTWO i SAM wytrzeźwiej ...!
Ponieważ Ja ... Granicę z Norge , przekroczyłem dopiero w ten Wtorek ...28-08-2012 o 12:10 ... a w Mojej Wiosce na Hostelu , zameldowałem się o 17:55 ...

---
Niemniej dziękuję za przypomnienie , Mojej Forumowej Przywary ...
---
W niektórych sytuacjach , jest naprawdę przydatna ... i jest się czym wytłumaczyć .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Paulinka2)
Wiking
Matko,Ludzie(POLACY),czy Wy przy każdej okazji musicie obrzucac się błotem???!!! Przecież to jest artykuł kulinarny,bez żadnych podtekstów! I tylko tak trzebabyło go potraktowac! Ja i pewnie kilka innych osób żyjąc w Norwegii,chcielibyśmy poznac właśnie tą kuchnię. Pierogi "ruskie", czy " rosyjskie" też są dobre ale przypominam,że jesteśmy na stronie MojaNorwegia.pl. Pozdrawiam wszystkich. Beata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Paulinka2 napisał:
Matko,Ludzie(POLACY),czy Wy przy każdej okazji musicie obrzucac się błotem???!!! Przecież to jest artykuł kulinarny,bez żadnych podtekstów! I tylko tak trzebabyło go potraktowac! Ja i pewnie kilka innych osób żyjąc w Norwegii,chcielibyśmy poznac właśnie tą kuchnię. Pierogi "ruskie", czy " rosyjskie" też są dobre ale przypominam,że jesteśmy na stronie MojaNorwegia.pl. Pozdrawiam wszystkich. Beata

Paulinko vel Beato( ta przypadlosc to schizofrenia ) Skoro to forum kulinarne to niegrzecznie jest wchodzic miedzy wodke a zakąskę.

Ps Przypominam, ze to forum. Jezeli nic ci to nie mowi do wroc do kuchni gdzie twoje miejsce.

Następnym razem napisz - Rodacy. Bedzie bardziej górnolotnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Paulinka2)
Wiking
Taaaa. Rozbawiłeś mnie optimus reaktywacja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gabriel napisał:

---

jak już trochę oprzytomniejesz po trudach popodróżowych
to może poćwiczymy trochę historii
a mianowicie czy jajko starsze, czy kura
a mianowicie czy to Polaczki, czy Ukraińce są na swoich granicach
a mianowicie, czy to przypadkiem nie ukraiński szczep na przełomie VI-VIII wieku wyemigrował z terenów obecnej Ukrainy, Rusi, na tereny obecnej Polski
i czy przypadkiem
Polak to to samo co Ukrainiec na emigracji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
czy to przypadkiem nie ukraiński szczep na przełomie VI-VIII wieku wyemigrował z terenów obecnej Ukrainy, Rusi, na tereny obecnej Polski
i czy przypadkiem
Polak to to samo co Ukrainiec na emigracji

a wyobraz sobie panie histeruku
ze to Polacy a raczej Polanie juz w VIw pne prowadzili ozywiony handel z Rzymianami
a te ukraince to pewnie emigrowali w tym samym celu co obecnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok