Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
kiszon123 (1016 niezalogowanych)
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Jestem za tolerancją i tyle. Cieszę się, że jest kilka osób nawet na Mojej Norwegii podobnie myślących do mnie.
Czekam na najnowsze ataki moich zagorzałych przeciwników.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
121 Postów
Jerzy Świerzykał
(Fredzio)
Stały Bywalec
lena1 napisał:
Jestem za tolerancją i tyle. Cieszę się, że jest kilka osób nawet na Mojej Norwegii podobnie myślących do mnie.

A czy ze swoim uwielbieniem dla tolerancji jesteś gotowa tolerować totalną nietolerancję?
Bo właśnie mahometanie, naplywając masowo do Europy, kolonizują ją krok po kroku i pragną wprowadzać swoje - zupełnie nietolerancyjne - zasady współżycia społecznego.
Czy należy zatem tolerować nietolerancję?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Jasne, że nie należy!
Jeżeli jednak idę do kardiologa który jest arabem, wsiadając do autobusu, czy taksówki kierowanej przez araba to mam pielęgnować nienawiść? Czy mam nienawidzić sprzedawcę kebaba? Czy mam nienawidzić dzieciaka który uciekł przed prześladowcami z Palestyny, kobietę której w Pakistanie wymordowali całą rodzinę? Ludzi szukających schronienia przed biedą, prześladowaniami, chcących ratować swoje życie?
Potępiam terroryzm, przemoc, nienawidzę wojen! Staram się nie odpowiadać atakiem na atak...jasne, że po ludzku czasem nie wytrzymuję, że mimo mojego idealizmu, zdaję sobie sprawę jak jest i w jakich czasach żyję. Myślisz, że podoba mi się, że muzułmanie mają takie straszne, zupełnie dla nas niezrozumiałe zwyczaje i zachowania..., że podoba mi się jak traktują kobiety i innowierców? Nie, nie podoba mi się, jeśli jednak chcę aby na świecie było choć trochę lepiej, zaczęłam po prostu od siebie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów
B B
(SHREKI)
Początkujący
Sami tutaj jestesmy przykladem migracji ludnosci,
wprowadzamy tutaj swoje przyzwyczajenia, nawyki, namiastke naszej kultury
i oburzamy sie na brak tolerancji i zrozumienia ze strony tubylcow,
wystarczy przesledzic wpisy na tym forum, chociazby dyskusje nt. dzialalnosci BV i wielkie oburzenie wiekszosci forumowiczow, wiem ze to jest wielka tragedia dla rodzicow, ale takie tutaj jest prawo,
to co uprawiaja niektorzy, to jest HIPOKRYZJA, z jednej strony nie trawia islamistow za ich odrebosc kulturowo-religijna, a z drugiej zadaja respektowania zasad wyniesionych z wlasnego srodowiska.
oburzamy sie kiedy obcokrajowiec zapytany o polaka mowi ze to alkoholik i zlodziej, a polka to prostytutka, a przynajmniej "latwa" kobieta, a z drugiej strony sami pakujemy wszystkich wyznawcow Allaha do jednego wora

wiec mowie stanowcze NIE
NIE wszyscy Polacy to pijaki i zlodzieje
NIE wszystkie Polki to prostytutki
NIE wszyscy muzułmanie to terrorysci

PS.
swoja droga, do Ogrow nikt sie nie czepia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
SHREKi masz zupełną rację!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
SHREKI napisał:
Sami tutaj jestesmy przykladem migracji ludnosci,
wprowadzamy tutaj swoje przyzwyczajenia, nawyki, namiastke naszej kultury
i oburzamy sie na brak tolerancji i zrozumienia ze strony tubylcow,
wystarczy przesledzic wpisy na tym forum, chociazby dyskusje nt. dzialalnosci BV i wielkie oburzenie wiekszosci forumowiczow, wiem ze to jest wielka tragedia dla rodzicow, ale takie tutaj jest prawo,
to co uprawiaja niektorzy, to jest HIPOKRYZJA, z jednej strony nie trawia islamistow za ich odrebosc kulturowo-religijna, a z drugiej zadaja respektowania zasad wyniesionych z wlasnego srodowiska.
oburzamy sie kiedy obcokrajowiec zapytany o polaka mowi ze to alkoholik i zlodziej, a polka to prostytutka, a przynajmniej "latwa" kobieta, a z drugiej strony sami pakujemy wszystkich wyznawcow Allaha do jednego wora

wiec mowie stanowcze NIE
NIE wszyscy Polacy to pijaki i zlodzieje
NIE wszystkie Polki to prostytutki
NIE wszyscy muzułmanie to terrorysci

PS.
swoja droga, do Ogrow nikt sie nie czepia

to ja jestem rasistką i choć muchy nie krzywdzę to tak się już, nie raz zastanawiałam nooo i dochodzę do wniosku ,że jestem... nie cierpię muzułmanów pakisów , Niemców ,ruskich -polaków skrajnych alkoholików,bezwzględnych kombinatorów i CWANIAKÓW którzy nie mają żadnych wartości ......

ooo nazbierało się trochę ....na szczęście jestem tolerancyjna --- do momentu gdy mi na drodze nie stają a gdy stają to wolę ich unikać i chwała ludziom ,którzy z tym walczą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Fredzio napisał:
lena1 napisał:

A czy ze swoim uwielbieniem dla tolerancji jesteś gotowa tolerować totalną nietolerancję?
Bo właśnie mahometanie, naplywając masowo do Europy, kolonizują ją krok po kroku i pragną wprowadzać swoje - zupełnie nietolerancyjne - zasady współżycia społecznego.
Czy należy zatem tolerować nietolerancję?

ładnie ujęte nie tolerujemy terroryzmu i innych syfów tego świata i nie będę mówiła,że to gów...mnie nie dotyczy ale chciała bym by tak było .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów
B B
(SHREKI)
Początkujący
Izunia,
przeciez moglas urodzic sie w Afganistanie, Indiach, czy innej Arabii,
wtedy czulabys to samo do bialych, ktorzy wyciagaja lape po "Twoja rope",
ktorzy toleruja Synow Abrachama panoszacych sie na "Twoich" historycznych ziemiach, ktorzy uzurpuja sobie prawo do tego, zeby decydowac jak ma wygladac ustroj polityczny "Twojego" kraju.

to jakie wartosci i standardy sa dla nas sluszne, wynika glownie z kultury i srodowiska w jakim dorastamy i tylko glupcy smia twierdzic, ze ich Bog jest wazniejszy, prawo doskonalsze, a moralnosc sluszniejsza. Ty sie do glupcow nie zaliczasz, wiec pomysl o kolorze skory rozumkiem, a nie emocjami

PS.
moglas tez urodzic sie ogrem, bylabys gruba, zielona i smierdzaca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
121 Postów
Jerzy Świerzykał
(Fredzio)
Stały Bywalec
lena1 napisał:
.. jeśli jednak chcę aby na świecie było choć trochę lepiej, zaczęłam po prostu od siebie. Czyli jako jedyna w stadzie wilków zamieniłaś się w owcę i oczekujesz, że inne wilki pójda za twoim przykładem?
Hmm... Dokładnie tak samo postępuje ta światła, mądra Europa - w konfrontacji z innymi kulturami/cywilizacjami.
Jak sądzisz, co nastąpi?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
SHREKI napisał:
Izunia,
przeciez moglas urodzic sie w Afganistanie, Indiach, czy innej Arabii,
wtedy czulabys to samo do bialych, ktorzy wyciagaja lape po "Twoja rope",
ktorzy toleruja Synow Abrachama panoszacych sie na "Twoich" historycznych ziemiach, ktorzy uzurpuja sobie prawo do tego, zeby decydowac jak ma wygladac ustroj polityczny "Twojego" kraju.

to jakie wartosci i standardy sa dla nas sluszne, wynika glownie z kultury i srodowiska w jakim dorastamy i tylko glupcy smia twierdzic, ze ich Bog jest wazniejszy, prawo doskonalsze, a moralnosc sluszniejsza. Ty sie do glupcow nie zaliczasz, wiec pomysl o kolorze skory rozumkiem, a nie emocjami

PS.
moglas tez urodzic sie ogrem, bylabys gruba, zielona i smierdzaca

fakt ...miejmy nadzieję, iż ci emigranci nie godzą się na prawa swego kraju lub na taktykę obrony tego co mają noo ale z drugiej strony wyznają swoją religię ,ułomną religię i nie wiemy co siedzi w ich główkach ja się ich boję
kwestia nr 3 odnośnie amerykanów i ich działania w imię pokoju -ma drugie dno zapewne
to coś ala BV pod przykrywką dobrobytu
muszę ograniczyć myślenie bo mnie głowa rozbolała
fajnie by było być takim Shrekiem luz blues
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok