sexogpolitikk.no/aktuelt/sex_og_politikk...n_talte_til_fns_cpd/
cyt.
Taka edukacja powinna być oparta na potrzeby dzieci i młodzieży, a nie być cenzurowane przez rodziców lub opiekunów.
Natomiast najwyrazniej ,zabraklo edukacji, aby zapobiec.....
,,odkladanie zywcem dziecka na polke,aby sobie powoli umieralo,i to na oczach innych,,
A co z prawem...
§ 4-4. Pomoc dla dzieci i rodzin.
Usługi opieki nad dziećmi ma zapewnić każdemu dziecku dobre warunki życia i rozwoju, zapewniając doradztwo, wsparcie i pomoc.
Usługi opieki nad dziećmi mogą również świadczyć usługi finansowe wsparcia dla dziecka
Gdzie jedne ciezarne matki, sa umieszczane w osrodkach przez instyt.Opieki nad Dziecmi,bo zagrazaja zyciu nienarodzonemu dziecku.. jako tzw.ochrona dziecka.
Zas kolejne prawo...nie dotyczy, swiadomie odkladanych i usmiercanych dzieci...
§ 4-12. Decyzja o przejęcie opieki nad dzieckiem.
c) jeśli dziecko jest nadużywany lub poddane innych poważnych nadużyć w domu
/lecz nie w szpitalu/
d)jeśli jest to bardzo prawdopodobne, że dla zdrowia dziecka lub rozwój może być ciężko rannych, ponieważ ich rodzice nie są w stanie podjąć właściwą odpowiedzialność za dziecko...
..bo inne matki, maja prawo do jego zabicia po 12tyg. i nikt nie zabiera tego dziecka dla ratowania jego zycia....
..Elisabeth Ludvigsen - Smiertelny zastrzyk lub inkubator?
www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat42...d272316/#post_272316
cyt../translate/
Żyjemy w jednym z najbogatszych państw świata, gdzie leżą szanse dla naszych stóp. Jesteśmy wykształceni, oświecony, cywilizowany i nowoczesny. Myślimy, że to, co stało się w Niemczech Hitlera nie mogło się zdarzyć tutaj, nie teraz .. Patrzymy z obrzydzeniem na innych społeczeństwa w innych częściach świata i myślę: jak oni? Dzieci-żołnierzy, prostytucja, rodzice, którzy sprzedają własne dzieci. Poniżej Sortowanie dziewcząt, dzieci, które są wprowadzane "na skale na śmierć". Świat pełen mroku. Ale nie tutaj, może to nie dobrze się stało tutaj ..
Każdego roku wykonano ponad 15.000 aborcji w tym kraju. Zostaliśmy poinformowani, oraz środków, jesteśmy działaczy pokojowych. Ale najgłębszy walka panuje na naszym podwórku, a walka krzyczeć na nas. Ci, którzy nie mają głosu, którzy są bezbronne i całkowicie zależne od bezpieczeństwa w łonie matki, pochodzenia życia. Oni są najbardziej niebezpieczne w swoim pierwszym domu. Później w życiu dostać wszelkiego rodzaju praw i będą chronione i opieką przez społeczeństwo, społeczeństwo może być ostrożnym, aby podnieść najsłabszych. Jednak w swoim pierwszym domu, gdzie są one bez możliwości się bronić, są pozbawiane człowieczeństwa i ich prawa do życia, gdzie państwo to takie koszty, drogi wszystkie przeszkody. JAK? To zapytanie słowo krzyczy z wnętrza mnie. Nadchodzi słowo dla mnie: Klump komórki, rozwój zarodka, w którym świadomie przejść do języka, który trzyma dziecko z daleka, to nie jest jeszcze prawo do istnienia, zgodnie z norweskim ustawodawstwem. Następnie mamy do pilnowania nas dobrze opisywać rzeczywistość taką jaka jest. Nie, jesteśmy dobrze muszą powstrzymać i czekać na wartości 12 tygodni? 14 tygodni? 16 tygodni? 22 tygodni? Jest tam wartość i godność człowieka są podobno?
My top świat w przerażeni są z wcześniaków, gdzie w Haukeland uratował dzieci urodzonych w 23 tygodniu Droga jest więc krótko między śmiertelnego zastrzyku i inkubatora nowoczesnych Norwegii. JAK?
Matka Teresa zdobyła Nagrodę Nobla w 1979 roku. Potem stanela na podium i powiedziała: "Największym zagrożeniem dla pokoju jest aborcja, ponieważ jeżeli matka może zabić własne dziecko, co następnie powstrzymuje mnie od zabicia cię i ty mnie zabić"