Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Odrażające czyny, słuszne argumenty - Norwegia

Czytali temat:
(273 niezalogowanych)
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Odrażające czyny, słuszne argumenty
No i dzieje się to, czego chciał Breivik. Osiągnął swój cel. Ludzie zaczynają przyznawać mu rację... Niedługo poza rodzinami ofiar Norwedzy zapomną o zmarłych, a manifest i poglądy, które głosi zostaną. Mówi w końcu, że posunął się do drastycznej rzeczy, żeby zwrócić uwagę na problem. Znajdą się wkrótce tacy, którzy będą mu współczuć, zaczną bronić... Bo przecież poświęcił wiele dla dobra ojczyzny. Już widzę go jako bohatera, jego pomniki itd..
Jako Polacy nie zapomnijmy jednak, że przeciętny Norweg wrzuci nas do jednego worka z muzułmanami i innymi obcokrajowcami! Jesteśmy tu obcy, zabieramy pracę itd.. Smutne to wszystko. Niestety cała ta poprawność polityczna i tolerancja to jedna wielka bzdura, która tylko zamyka ludiom usta, a swoje i tak myślą. Breivik właśnie im je otworzył...
Smutne to wszystko, a podszyte ostatnim zdarzeniem w szkole mojego dziewięcioletniego syna, który usłyszał od swojej dziewczyny Norweżki (dziecięca miłość, potraktujmy ją z przymróżeniem oka), że muszą ze sobą zerwać, bo ona jest Norweżką, a on Polakiem i to "passer ikke". Przecież to dziecko sobie tego nie wymyśliło samo... A jak ja mam odpowiedzieć synowi na pytanie: "Co jest złego w byciu Polakiem?"? Prócz smutku poczułam pierwszy raz złość, wściekłość! I nią kierowana udałam się do nauczycielki, opowiedziałam co się stało i poprosiłam o poruszenie tego tematu na spotkaniu rodzicielskim. No i czuję, że sobie kręcę bicz na własną głowę...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
a m
(imigrant)
Wiking
Byc Polakiem to tak samo dla Norwega byc Norwegiem.Szkoda tylko ze przez mala grupke polakow traci cala spolecznosc pochodzaca z Polski.trzeba by sie zastanowic co mozemy zrobic z ta grupka osob kture psuja opinie solidnym polakom,nie wytykac drobnych wystepkow,norwegom.To ze islam ma za zadanie zalac Europe to zadna nowosc u nas w polsce jest w miare bezpiecznie i to dzieki narodowi,wladze juz byly bliskie sprowadzic sile robocza ze wschodu jak by u nas bylo malo rak do pracy,polska czysta od islamu!.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
"Jego postępki są odrażające, jednak kiedy śledzi się tę sprawę, człowiek czuje się z lekka przerażony, że Breivik ma rację w tak wielu kwestiach i że tak wielu z nas ma podobne poglądy, których jednak nie wolno nam wyrażać"

NIE WOLNO NAM WYRAZAC-a podobno to wolny kraj,
ja i pewnie wielu tutaj pamieta system w ktorym tez wiele nie wolno bylo mowic,szczegolnie ze nam sie cos nie podoba.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...rozpalic

na nowo piece

w oswiecimiu (dla tych 'nie solidych' )

a na glownego palacza,proponuje ciebie...solidny polaku!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Wiking
prawda bolesna ale ma racje.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Sławek Post
(lucki1)
Wiking
No cóż Gama...Norweg jest fałszywy jak żyd...dzisiaj uśmiecha się do Ciebie,a jutro z tym samym uśmiechem na ustach zwolni Cię z pracy...dziwię się tylko polakom typu "brzydal",którzy w swoich wypowiedziach krytykują swoich rodaków...no ale cóż...widocznie jeśli ktoś siedzi w cudzej d...to ma inny widok...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Myślę, że wszyscy jesteśmy fałszywi.... Tzn. punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Będąc Polakiem w Norwegii widzi się wiele rzeczy, bo dotykają one nas samych. Pytanie tylko, jacy bylibyśmy, gdyby to Norwedzy zalewali Polskę? Niemniej boli mnie to, bo sama jestem osobą wylewną, otwartą i emocjonalną i zawsze mówię to co myślę. Jeśli coś mi się nie podoba, z czymś się nie zgadzam, to wszyscy to wiedzą. Czasem uważam, że lepiej byłoby ugryźć się język... Ale nigdy nie przyszło by mi do głowy, żeby dziecku wtłaczać w głowę, kto jest godny jego szacunku, a kto nie, kto zasługuje na przyjaźń lub miłość, a kto nie... Wpajam raczej, że można nie lubić i nie akceptować czyiś czynów, ale nie można go odrzucić jako człowieka. Miałam nadzieję, że Norwedzy też tacy są. I pewnie są, ale nie wszyscy...

PS. Reasumując uważam, że skoro głosują na takich, a nie innych polityków, otwierają granice i wpuszczają tu NAS-OBCYCH, to muszą nas przyjąć ze wszystkimi tego konsekwencjami. Jeśli możemy rodzić tu dzieci, wysyłać je tutaj do szkół, to na równych prawach.
Ten fałsz, zgrzyt, prawdziwe przekonania wychodzą najczęściej ustami dzieci... Oczywiście opisana przeze mnie sytuacja syna jest tylko jedną z licznych w jego życiu i życiu znanych mi osób, niestety.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Ten fałsz, zgrzyt, prawdziwe przekonania wychodzą najczęściej ustami dzieci...

.... a dzieci sa naszym lustrem gamo
i raczej nie kłamie jak te w bajce....bez względu na nasza narodowość
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gama28 napisał:

Smutne to wszystko, a podszyte ostatnim zdarzeniem w szkole mojego dziewięcioletniego syna, który usłyszał od swojej dziewczyny Norweżki (dziecięca miłość, potraktujmy ją z przymróżeniem oka), że muszą ze sobą zerwać, bo ona jest Norweżką, a on Polakiem i to "passer ikke".

albowiem powiedziane jest
że dzieci odpowiedzą za grzechy swoich rodziców
tłumaczę
jeśli się planuje stałą emigracje posiadając małe dzieci
to się wybiera kraje z emigrantów powstałe typu Kanada, Australia, Nowa Zelandia, czy ostatecznie USA, chociaż tam się mogą śmiać w szkole, że Polack
jeśli się wyjeżdża na stałe mając tylko przyrządy do robienia dzieci
wtedy nadaje się w nowym kraju imiona miejscowe, obywatelstwo i może jakoś to przejdzie
także synowi należy powiedzieć
cierp synu za głupotę rodziców
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok