Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Krótka historia spirytusu - Norwegia

Czytali temat:
(672 niezalogowanych)
1 Post
Art Decor
(ArtDecor)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Krótka historia spirytusu
Co za idiota napisal ten artykul? Wodka wynalziona zostala w sasiedniej europie, slowianie pijali miody i wina. Wodka z ziemniakow to dosc pozny wynalazek, ziemniaki zostaly sprowadzone do europy dopiero po skolonizowaniu Ameryki poludniowej skad one pochodza.
Jeszcze raz gratuje debilu popelnionego artykulu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Art Decor
(ArtDecor)
Wiking
nie sasiedniej a zachodniej europie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
HovedsideWebdesign napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Krótka historia spirytusu
Co za idiota napisal ten artykul? Wodka wynalziona zostala w sasiedniej europie, slowianie pijali miody i wina. Wodka z ziemniakow to dosc pozny wynalazek, ziemniaki zostaly sprowadzone do europy dopiero po skolonizowaniu Ameryki poludniowej skad one pochodza.
Jeszcze raz gratuje debilu popelnionego artykulu.

Jak na razie to ty ...STAŁEŚ SIĘ NA TYM FORUM ... PRZYGŁUPEM ...
ponieważ nie potrafisz logicznie przeczytać , prostego tekstu o Powstawaniu danych gatunków alkoholu ... .
---
Co zaś do samej WÓDKI ... Mądrusiu ... to do jej produkcji nie trzeba żadnych... KARTOFLI... ZIEMNIAKÓW ... czy też innych ...PYRÓW ...
---
a tu masz za Wiki ...

---
Wódka – wysokoprocentowy napój alkoholowy (najczęściej od około 40%) składający się z destylatu alkoholowego rozcieńczonego wodą w stosunku ok. 2:3.
---
Pierwszej historycznie poświadczonej destylacji alkoholu dokonał Zosimos z Panapolis ok. roku 400 n.e. Umiejętność ta rozpowszechniła się w świecie arabskim, wódki używano jednak głównie do celów medycznych. W XII wieku wódka dotarła do Europy wraz z powracającymi z wypraw krzyżowych; tak narodziła się włoska grappa.
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ja tam myślę, że wódkę to wymyślili jednak Polacy, a wadku Ruskie
znaczy się te słowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
A nie wodka pa ruski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
"o" nieakcentowane czyta się jako "a"pa ruski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
no tak tylko ty piszesz o norweskim a ja rosyjskim Ale się nie czepiam bo po co komu ruski w tych czasach,zwłaszcza w usa czy norge.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Art Decor
(ArtDecor)
Wiking
Gabriel, przeczytaj na rzezwo to co napisalem, nie napisalem ze do wodki trzeba ziemniakow tylko ze wodka z ziemniako to POZNY WYNALAZEK bo ziemniaki sprowadzono duzo pozniej. Nie neguje ze wodke robiono z innego surowca (chocby zboza) neguje jedynie ze to wynalazek kacapow rosyjskich.
WIKI - kopalnia wiedzy dla przecietnych intelektualnie - pisana przez hobbystow z nadmiarem czasu. Kup sobie PRAWDZIWA encyklopedie Pozdrawiam serdecznie.

PS - w jaki sposob czyta sie "logicznie"? Czytac ze zrozumieniem wiem jak ale nie slyszalem ze mozna czytac logicznie badz nie. Logicznie kolego to mozna pisac, przeprowadzac dowod ale czytac? ale masz jazde
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Art Decor
(ArtDecor)
Wiking
Walander - ruski wlasnie w USA i Norwegii to bardzo przydatne jezyki w handlu, szerokorozumianym biznesie i wojskowosci. ZONK
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
HovedsideWebdesign napisał:
Walander - ruski wlasnie w USA i Norwegii to bardzo przydatne jezyki w handlu, szerokorozumianym biznesie i wojskowosci. ZONK

W usa nie byłem,ale tutaj z rosyjskim się nie spotkałem,jednak możliwe że jak piszesz się przydaje w korporacjach!Ruskie faktycznie kupują wiele na całym świecie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok