Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

„Tyrania dobroci” czyli dyskusja o Barnevernet – cz. I - Norwegia

Czytali temat:
helen :) Stefan Każmierczak andrzej876 (1284 niezalogowanych)
22 Posty
Sławek Post
(lucki1)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu „Tyrania dobroci” czyli dyskusja o Barnevernet – cz. I
Więcej takich artykułów..."jesteś wolny a zarazem niczego ci nie wolno"...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Joanna Rembecka
(Johanne)
Wiking
A jakby tak pare razy zrobic tak: wydac troche grosza, namierzyc tych ktorzy zdecydowali o odebraniu dziecka i tych ktorzy odebrali, polamac ich dotkliwie i puscic wolno na ulice na golasa z wytatuowanym napisaem na klatce 'Jestem bezmozgim norwegiem' a na czole wypalic napis ' idiota' to moze nastepni zastanowiliby sie dwa razy zanim podejma kretynska decyzje. Pamietac tez nalezy ze kij ma dwa konce ale nasz polski koniec musi byc wazniejszy Norwegia to kraj w ktorym przewazaja bogaci kretyni i idioci a z glupota i bankotem jeszcze nikt nie wygral. No chyba ze odstrzal wchodzi w rachube LOL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
Co tam Barnevernet - SMOLENSK KURWA!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Johanne napisał:
A jakby tak pare razy zrobic tak: wydac troche grosza, namierzyc tych ktorzy zdecydowali o odebraniu dziecka i tych ktorzy odebrali, polamac ich dotkliwie i puscic wolno na ulice na golasa z wytatuowanym napisaem na klatce 'Jestem bezmozgim norwegiem' a na czole wypalic napis ' idiota' to moze nastepni zastanowiliby sie dwa razy zanim podejma kretynska decyzje. Pamietac tez nalezy ze kij ma dwa konce ale nasz polski koniec musi byc wazniejszy Norwegia to kraj w ktorym przewazaja bogaci kretyni i idioci a z glupota i bankotem jeszcze nikt nie wygral. No chyba ze odstrzal wchodzi w rachube LOL

to tez prawda ale

czytałaś dobrze artykuł rodzina zaprosiła do domu znajomego mechanika jak został poproszony o wyjscie to on ich podpier.......
myslisz że kim był ten człowiek jak robił dalej za tłumacza pan adammmmmmmm
kur.... Polakiem
wiec ja widze w nor coś gorszego niż BV Ci co są tam i się orietują co i jak to się podpiepszają
masakra
masakra
tego gnoja bym w pierwszej kolejności za jaja powiesiła ,co za gnój
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
kiedys juz o tej sprawie pisalem,niedowiarki komentowaly to ...... tak jak komentowaly.

jeden pierdolony napalony zjeb zniszczyl zycie rodzinie przy pomocy bv.
chetnie go poznam....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
lingua franca
(strix)
Początkujący
Kryss, podpisuję się.

Przeczytałam tez odpowiedź Reidar Hjermanna (tę którą tutaj przetłumacza jutro) i jest żenująca. Zamiast odnosić się do sprawy, pan jedzie po Witoszek. Mój mąż mówi, że to typowe dla Norków jak im zabraknie argumentów - byleby się nie przyznać do błędu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
ja mysle ze dobrze byloby "panu"ktory ta sytuacje spowodowal umilic zycie podobnie jak on zrobil to innym...

strix-bv przeciez sie nie myli.....,
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
lingua franca
(strix)
Początkujący
Kryss, właściwie wizytówką BV moze być fakt, ze pozwolili mechanikowi samochodowemu (a więc osobie bez kwalifikacji tłumacza) po kilku piwach być tłumaczem. Wbrew woli drugiej strony i z totalnym ignorowaniem faktu, że pan miał swój cel w zgnojeniu tej rodziny. Za takie coś w cywilizowanym kraju sprawa zostałaby rozpatrzona na korzyść rodziców. No ale norweskie BV zawrze pakt z samym dabłem, byleby było po ich myśli... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Ten pan swoje dzieci i zone ma w pl sam zas jest w no.
Czy dzis wie co zrobil...ze od tamtego dnia rodzice nie maja dzieci....
Tylko za to, ze zostal wyproszony za swoje zachowanie do zony znajomego i byl wypity.
Czy jego zona o tym wie jak zniszczyl zycie tej rodziny ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
pewnie jego zona nie wie,ale sie DOWIE....

jesli to czytasz kolego to juz wiem kim jestes
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok