Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1250 niezalogowanych)
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Tomek0 napisał:
I glowno wtedy. Szwedzi przyjada i zrobia za 10 razy tyle co POloczki dostaja miesiecznie. I glowno wtedy!!!

no jak szukaja jakiejkolwiek pracy za tyle co laska to tak jest.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Jerzy JURAS
(elektromaniak3)
Wiking
Trzeba by zauwazyc ze spora liczba ludzi przeniosla sie do Niemiec i Holandi,miedzy innymi moj kolega ktory ze mna tu pracowal,jako elektryk,zarobia tam 2150 euro na miesiac, netto,plus jakies tam dodatki,firma placi za mieszkanie,raz na 6 tygodni za przejazd do Polski,jak chce byc czesciej w domu na weekend to ma 4,5 godzin samochodem,i sto razy leprza kultura i porzadek w uzedach,takich jak np,nav w Norweg,ja od sierpnia tez sie tam przenosze,zycze powodzenia w Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Jerzy JURAS
(elektromaniak3)
Wiking
Trzeba by zauwazyc ze spora liczba ludzi przeniosla sie do Niemiec i Holandi,miedzy innymi moj kolega ktory ze mna tu pracowal,jako elektryk,zarobia tam 2150 euro na miesiac, netto,plus jakies tam dodatki,firma placi za mieszkanie,raz na 6 tygodni za przejazd do Polski,jak chce byc czesciej w domu na weekend to ma 4,5 godzin samochodem,i sto razy leprza kultura i porzadek w uzedach,takich jak np,nav w Norweg,ja od sierpnia tez sie tam przenosze,zycze powodzenia w Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wtedy wzrośnie wydajność w Norwegii
biznes.interia.pl/wiadomosci/news/nie-do...cu-w-europie,1764737
Jak wynika ze statystyk, nasi rodacy pracują najmniej wydajnie
Pod tym względem liderami w Europie są pracownicy z Luksemburga i Norwegii. Tam przeciętnie pracownik w ciągu godziny wytwarza dobra warte 75 dolarów. W Irlandii ten wskaźnik wynosi 63 dolary. Z kolei w Polsce - blisko 25 dolarów

najmniej wydajni
ale za to jakie mniemanie o sobie mają
żeby nie oni to już dawno hameryka, Rosja, Anglia... i Norwegia by upadły
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów

(dj68)
Nowicjusz
Witajcie .
Nie łudźcie się , w pl jest coraz gorzej , I'm 44 i do tej pory byłem przeciwny emigracji , nawet tej zarobkowej , ale do czasu , Prowadzę swoją firmę od 10 lat w branży budowlanej - konkretnie instalacje grzewcze , gazowe , sanitarne , Społeczeństwo nasze tak dostaje w dupę że moje obroty spadają na łebna szyję , coraz mniej osób stać na usługi wykwalifikowanych fachowców , ci bez kwalifikacji robią na czarno za 1/3 ceny , gdzie tu mowa o 40 zł/h ???!!! góra 12-15/h (o jakości ich "usług nie będę pisał bo to temat rzeka - kilka ciekawych przykładów na stronie www.ogrzewanieco.home.pl w zakładce Galeria-Ciekawostki) rynek dobijają sklepy internetowe np. piec niemieckiej marki cena kat. 4200 pln można kupić przez internet za 2500 pln !!! rząd nasz grzebie przy emeryturach , ceny paliw - astronomiczne !!! , żywność coraz droższa - np. cena z dzisiaj : 1 jajko 70 gr. !!! w ciągu tygodnia skoczyło z 50 gr.!....likwidują wszystko jak leci : zakłady pracy , szkoły , przedszkola , żłobki , wszelkie ulgi dla rodzin , szkoda słów... W roku 2010 zatrudniałem 5 ludzi , płaciłem im po ok. 800 euro/mc. (z lewizną mieli jakieś 1000 euro/mc) wyszkoliłem (uprawnienia , prawo jazdy itp.) i po roku się obudziłem - koszt utrzymania pracowników przewyższył dochody firmy ! (ZUS , podatki , wynagrodzenia) Dołożyłem do interesu jakieś 80 tys. i dałem sobie spokój . Czytając Wasze wpisy sądzę że kruszycie kopie o nic . Jedynie w czym przyznaję rację to to że nie wolno zaniżać stawek za pracę i tych co to czynią powinno się tępić. Ja już postanowiłem : Norwegio nie martw się - przyjeżdżam za ok. 3 tygodnie !!! (Raczej na stałe.) Pozdrawiam wszystkich.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
to do tej jakosci sie przyzwyczajaj... brak uchwytek, brak zaworow, projekty o kant d... potluc mozna, na kanalizie to tylko kolana 90 i 45 o istnieniu 15 30 nikt nie wie.. o 22 czy 67 to juz w ogole.... w sklepie sa - ale sie nie uzywa to co w galeri podales - to jakbym widzial norweska instalacje... to jeszcze nic: poczekaj az zobaczysz na wlasne oczy jak oni lutuja )))))
i nie zaprzataj sobie glowy polska - skoro wyjezdzasz.... bedziesz zdrowszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
JLK21 napisał:
to do tej jakosci sie przyzwyczajaj... nie zaprzataj sobie glowy polska - skoro wyjezdzasz.... bedziesz zdrowszy
noo
te głupie norki to nie potrafią nawet:
zrobić świecącej żywności
czerstwiejącego po paru godzinach pieczywa
kawioru z kaszy i juchy świńskiej
smalcu z cebulą i skwarkami
sfermentować kapusty i ogórków
zrobić napoju piwopodobnego na żółci bydlęcej
napoju gazowanego, żeby gaz nie uciekł zaraz po otwarciu butelki
dróg kołowych, żeby jeszcze przed zakończeniem budowy nie trzeba ich naprawiać
zmieścić dwóch pociągów na jednym torze
.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Jerzy JURAS
(elektromaniak3)
Wiking
djb68,ja jusz to zrobilem 5 lat temu,zycze powodzenia,mialem wPolsce swoja dzialalnosc,instalacje elektryczne itd.podatki ,wysokie zusy,a po jakims czasie jak zus przyslal informacje jaka emeryture mi wyliczyli tobialej goraczki dostalem.O wysokich stawkach w Polsce,co slyszalem na dzien dzisiejszy ,maja w gazoporcie w Swinoujsciu,15 i 20 zł na godz,brutto,ale po 3 miesiace wyplaty niemaja.tak ze podatki i zusy w Polsce niech placi Tusk i jego banda,pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok