Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Hvorfor kommer polakker til Norge? - Norwegia

Czytali temat:
(1472 niezalogowanych)
1 Post
Van Morrison
(Van)
Wiking
Her finner du kommentarer til Fakta om polakker i Norge
I motsettning til "vannlig" - wodnej opinii ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
185 Postów

(lena003)
Stały Bywalec
Van napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Hvorfor kommer polakker til Norge?
I motsettning til "vannlig" - wodnej opinii ?

Og problemet er ikke hva jeg kommer hit
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
jaj haj
(che)
Nowicjusz
Ja przyjechalem do Norwegii ze wzgledu mozliwosci pracy w moim zawodzie, a sa w tym kraju ogromne.Praktycznie zerowa konkurencja.
Pracuje na umowa zlecenie (eget firma),pracuje duzo taniej niz norwescy konkurenci,mimo to zarobilem przecietnie 6 razy wiecej w porownaniu z tym co zarobilbym w PL,przy o polowe nizszym wkladzie pracy w Norwegii.Ale nie zamierzam zostawac w tym kraju na stale i korzystac z norweskiego systemu socjalnego,chce troche odlozyc i zainwestowac we wlasny interes w Polsce.Lubie Norwegie i Norwegow,dobrze mnie sie z nimi wspolpracuje ale moja dusza jest w Polsce,jestem patriota polskim.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Van napisał:
[quote]W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Hvorfor kommer polakker til Norge?

DERFOR
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
bo mamy taki kaprys
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Tomek0)
Wiking
Blagam was POlacy nie robcie wiochy w Norweg! To nie jest Tuskolandia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
a ja tu przyjechalem dla ropy.... ropa da mi emeryture
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
Dette ikke båre Polakker som kommer til Norge !!!

So dette ikke vi som er kommer hit , det kommer folk fra helle verden !!!

Mange kommer jobbe hit , so betaler skatt ,bør hit og leve med andre folk , det bruker også dette samme lov som alle sammen .

Det kommer folk fra andre land hit som ikke jobbe heller , dette kommer på grunn av asyl . Kommune må ansfar fra dette , og må hjelpe den --- kommune betaler fra mat , fra bø og må hjelpe folk integrere seg med andre .

Dette er forskjell hvis nokon kommer hit og ønsker jobbe ,fra dette som båre kommer hit som jobbe ikke heller .

Jeg er ikke rassist men feks. meg og mange andre hjelpe ikke nokon hit , Jeg må jobbe , og bataler fra alt selv

Jeg ønsker som folk må forstå dette --- hvis ikke det båre dra til helvete !!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok