Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1352 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta-tym razem zgadzam sie z toba w 100%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
póki co kosztuje to procent brutto z wypłaty jasta102 , jeśli ciebie na to nie stać , to tylko oznacza że twoje zarobki są dość nędzne

mnie jeszcze stać na takie opłaty póki co ....

wiadomo że jak firma zwalnia to zwalnia --- nie musisz mnie uczyć że i tu związki nie mają nic do gadania

są jeszcze różne rodzaje zwalniania , i różne rodzaje zawodów wykonywanych , i pamiętaj że są różni ludzie

i niestety nikt nikogo do końca nie zna , także nikt nie wie jaki kto jest naprawdę i do czego jest zdolny

więc zostawmy tą sprawę zakończoną --- bo chyba rozumiesz

ja nie znam ciebie a ty mnie

to samo jest kiedy podpisujesz umowę z pracodawcą ..... się zastanów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
i nie daję się póki co robić w konia norweskim pracodawcom , chociaż mimo że dobrze zarabiam nie raz chcieli by coś zrobić żebym nie dostał czegoś co należy mi się do wypłaty

--- poczytaj umowy zbiorowe jasta102 , co akuratnie się tobie należy i być o tym nie wiesz , albo po prostu nie masz bo ci tego nikt nie powie --- każdy pracodawca chce jak najtaniej i jak najlepiej , i tak jest wszędzie bez względu gdzie byś nie pracował

po to to wszystko żebyś mógł pewnych spraw się domagać --- skoro twierdzisz że i związki nic nie pomogą to w takim razie najlepiej od razu zacząć pracować na czarno bo i tak to wszystko sensu nie ma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
póki co kosztuje to procent brutto z wypłaty jasta102 , jeśli ciebie na to nie stać , to tylko oznacza że twoje zarobki są dość nędzne

mnie jeszcze stać na takie opłaty póki co ....

mnie to wychodzi około półtora procenta
i jak się płaci ponad 500 koron miesięcznie za psi ch.. to boli
także domniemywam biedaku, że twoje odciągnięcia nie są zbyt znaczne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
1,50% płaci większość jasta102 o tym wiem

ja płacę 1,80%

i co z tego , płacę i tyle -- nie podoba się to nie płać

nie musisz bo to nie obowiązkowe i nikt ci tego nie narzuci tylko ty sam

także płacę ponad 500 miesięcznie i nie płaczę z tego powodu

zresztą płacę nie tylko za to , jeszcze płacę za telewizję norweską , internet w Telenorze , jedzenie, mieszkanie , prąd , ubezpieczenie za samochód itd. itd.. szkoda gadać po prostu życie kosztuje

wymyśliłeś jasta102
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
będę płakał i pojadę do Polski i powiem że w Norwegii płacę za związki zawodowe

ale najpierw pojadę na wycieczkę i kupię sobie wyje//ba/ną furę w Polsce żeby wszyscy widzieli .... bez komentarza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
będę płakał i pojadę do Polski i powiem że w Norwegii płacę za związki zawodowe

ale najpierw pojadę na wycieczkę i kupię sobie wyje//ba/ną furę w Polsce żeby wszyscy widzieli .... bez komentarza

ooo, a mnie i w norge stać na volvo
co prawda gdyby nie te związki to byłby lepszy model, ale i tak nie wstyd pod sklepem, i rocznik dobry
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
mnie też stać na wiele rzeczy , no ale płacę na te związki i niestety nie będę przez nich bogaty

straszne sprawy

może gdyby w jakiś sposób np. nie płacić podatków byłbym jeszcze bogatszy --- pozostaje robota na czarno jak nic

zadomowię się w jakimś tunelu to odpadnie mieszkanie , albo pod mostem , co jeszcze przesiądę się na rower , a jedzenie tradycyjnie ktoś wyśle z Polski

i co nie da się zaoszczędzić --- da się na wszystkim , dla chcącego nic trudnego

dobra kończę jasta102 bo to i tak zmierza donikąd , zawsze są zwolennicy i przeciwnicy

są tacy którzy są za a nawet przeciw
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Ja płace 2% na Fellesforbundet i też mnie stac na volvo i to te z wyższej półki... W składce płaconej na LO jest też pakiet ubezpieczeń, jak i rabatów... Ten kto jest członkiem LO napewno nie zostanie bez pomocy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
NOREK napisał:
Ja płace 2% na Fellesforbundet i też mnie stac na volvo i to te z wyższej półki... W składce płaconej na LO jest też pakiet ubezpieczeń, jak i rabatów... Ten kto jest członkiem LO napewno nie zostanie bez pomocy...

pomoże tyle co umarłemu kadzidło, albo kościół w Polsce
można by tak jakoś w punktach o tych korzyściach
jak zacząłem dociekać na związkowym spotkaniu, to tylko jakieś niewyraźne miny były no i eeeeee, aaaaa, beeeee
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok