Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(783 niezalogowanych)
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
po co nam wojsko po co nam obrona?????? no to wróćmy do państwa feudalnego...... tylko że ty nadstawiałbyś garba dla swojego Pana.......... a czego Ty chcesz się dorobić żyjesz tylko tu dzisiaj teraz jutro może Ciebie lub mnie nie być.... aaa rozumiem coraz większa willa wielkie konto z mnóstwem kasy i więcej samochodów... a gdzie życie?????zabijać się dla kasy.... żeby w wieku 60 lat pójść do piachu???????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
blitz napisał:

Opcja druga ciezko pracujac dorobisz sie tylko garba, bo komuch, ktory piastuje urzad panstwowy uwaza, ze wszyscy powinni miec po rowno, niezaleznie czy w ogole pracuja czy nie. Efekt jako pracujacy zyjesz w biedzie, gdyz wypracowane przez ciebie dobra sa rozdzielane jeszcze dla innych nierobow(no i urzedas tez musi cos z tego dostac).

kiedy to komuch piastował urząd państwowy to przydzielił hołocie drzącej ryje na ulicach, rabującej sklepy i palącej gmachy partii komunistycznej i polskich żołnierzy w czołgach tylko po 5 gram ołowiu na ryło. teraz rocznice 1956, czy 1970 są świętowane, a jak jakaś swołocz wyjdzie z łomami pod sejm to i emeryturę w wieku 45 lat wywojuje itp. w dziennikach codziennie nawołują do zwiększenia opieki zdrowotnej, podniesienia poziomu szkół i innych udogodnień dla potrzebujących za darmo. mniej jak 1% w tym głupim narodzie rozumie, że lekarz, czy nauczyciel tak samo jak fryzjer jest towarem i trzeba za to płacić, aby życie w państwie jakoś się toczyło
dziś już prawie nikt nie pamięta ilu dziadów stało pod kościołami za komucha
ilu chodziło po domach i żebrało
także nie bredź chopie, że komuch coś rozdawał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Krzysztof .
(blitz)
Wiking
jasta102 napisał:
[quote]blitz napisał:

także nie bredź chopie, że komuch coś rozdawał

Zle zrozumiales moja wypowiedz. Uzywajac okreslenia komuch, chodzilo mi o dzisiejszych jak tam sie dzisiaj nazywaja socjal-demokratow (jak Jens czy Obama).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
blitz popatrz co się dzieje teraz w Polsce jakie kataklizmy są wszyscy oczekują pomocy od państwa czyli ze wspólnego korytka......ale dołożyć do korytka to wara.........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
blitz a tak krótko mówiąc to gdyby była partia prawicowa i partia postępu przy sterze.. a nie partia pracy to nie pracowałbyś w tym kraju........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
blitz napisał:

Zle zrozumiales moja wypowiedz. Uzywajac okreslenia komuch, chodzilo mi o dzisiejszych jak tam sie dzisiaj nazywaja socjal-demokratow (jak Jens czy Obama).

może bliżej Polski. toto małe, brat wyniesionego na wawel w rozpoczętej już kampanii wyborczej zapowiada większe rozdawanie potrzebującym. ten po dziadku z Wehrmachtu żeby już na początku nie przegrać musi dorównać w rozdawaniu nie swojego. a taki co przez płot brykał to zwyciężył jak po 100 milionów obiecał każdemu.
w tej krainie nigdy nie będzie dobrze, a jedyna przyczyna to głupota mieszkańców
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
a jeszcze coś ciekawego na temat długu US... właśnie czytam książkę : Bill Clinton "My live" i dowiaduję się dużo ciekawych rzeczy na temat generowania długu w US........ polecam.....

no i w Twoim temacie znowuż żydzi winni....... sprawdż swoje papiery bo może się okazać że masz trochę krwi żydowskiej... takie rzeczy już się zdarzały... vide przypadek polskiego skina który jest dzisiaj zarządzającym przyznawaniem znaku koszerności........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Krzysztof .
(blitz)
Wiking
Pies gończy napisał:
blitz a tak krótko mówiąc to gdyby była partia prawicowa i partia postępu przy sterze.. a nie partia pracy to nie pracowałbyś w tym kraju........

Rzecz w tym, ze gdyby Partia Postepu wygrala poprzednie wybory, to Norwegia nie odczulaby w ogole jakiej kolwiek recesji spowodowaj spadkiem koniunktory na swiecie. Wystarczyloby zaczac budowac lub naprawiac drogi. Efekt bylby taki, sporo ludzi znalazlo by prace, Norwegia mialby w koncu siec drogowa na swiatowym poziomie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
odpowiedż nie na temat.........w No nie ma recesji.........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Krzysztof .
(blitz)
Wiking
Pies gończy napisał:
a jeszcze coś ciekawego na temat długu US... właśnie czytam książkę : Bill Clinton "My live" i dowiaduję się dużo ciekawych rzeczy na temat generowania długu w US........ polecam.....

A tam powiem ci, ze tylko tracisz czas czytajac pamietniki Billa. Lepiej przerzuc sie od razu na pamietniki Mao.

no i w Twoim temacie znowuż żydzi winni....... sprawdż swoje papiery bo może się okazać że masz trochę krwi żydowskiej... takie rzeczy już się zdarzały... vide przypadek polskiego skina który jest dzisiaj zarządzającym przyznawaniem znaku koszerności........

O moje papiery to sie nie musisz martwic, moge potwierdzic czystosc mojego pochodzenia do paru pokolen w stecz. Za to co do ciebie to juz nie jestem taki pewny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok