Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(5175 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Gasshybrid napisał:

My nauczeni nawet w sporcie jestesmy walczyc by wygrac ...a nie " bara spel" ..tez mi idealy ..

ostatnio jakaś olimpiada była
mógłbyś mi przypomnieć ile Polskie ORŁY medalów nazdobywały, a ile te głupie rozlazłe norki?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(Kovalska)
Początkujący
Gasshybrid napisał:

my mamy lepsze i wyzsze wyksztalcenie
wieksze zaparcie do pracy
lepsze idealy
twardo okreslone cele
wieksze marzenia
lepsze relacje rodzinne
u nas nie ma 20% leczacych sie psychiatrycznie
u nas nie ma depresji
my spelniamy swoje marzenia ...

...czy to jest fragment jakiegoś wiersza???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
jasta102 napisał:
Gasshybrid napisał:

My nauczeni nawet w sporcie jestesmy walczyc by wygrac ...a nie " bara spel" ..tez mi idealy ..

ostatnio jakaś olimpiada była
mógłbyś mi przypomnieć ile Polskie ORŁY medalów nazdobywały, a ile te głupie rozlazłe norki?

jasiu > nie "medalów" a MEDALI
Bede za tobą tesknił,bo jutro jade na urlop
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
marianek73 napisał:

jasiu > nie "medalów" a MEDALI
Bede za tobą tesknił,bo jutro jade na urlop

a ja też na urlopie i jakoś mogę
podaj numer konta, to ci prześlę aby cię było stać na interneta w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów

(KRISOL666)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Gasshybrid)
Wiking
dziekuje bardzo za slowa krytyki odnosnie " wiersza " ,poprawnego jezyka norweskiego i kompleksöw

wyjasniam .
to nie zaden urywek wiersza tylko moje spostrzezenia , ktore sa tylko moimi prywatnym zdaniem . wynikaja z wieloletnich podrözy po calym swiecie

odnosnie ambicji sportowych i poprawnego norweskiego.

mialem na mysli bardziej ogolna ocene wychowania w szkole a nie naszych sportowcöw. Tzn .nas ucza w szkolach grac i wygrywac , a nie tylko grac by grac ...ocena moja wynika z faktu iz sam obecnie w Norwegi gram w siatköwke w Norweskim klubie i szlak mnie trafia ze tam nikt nie walczy o pilke by wygrac ..tylko gra . gra z nami möj wspölpracownik byly zawodnik z Zabrza . nie rozumiemy czesto czemu nikt nie wpoil im ambicji do walki nawet w sporcie ..
" bara spel " ...napisalem sarkastycznie bez znaczenia czy sa napisane poprawnie lecz kazdy wie co mam na mysli ..

odnosnie kompleksöw .
nie posiadam , to ze z duma möwie kim jestem , to ze skrocilem opowiadanie ze spotkania do jednego zdania bylo tylko skrötem mysleniowym.
czy to ze jestem polakiem i o tym mowie z duma to wstyd lub kompleks?
czy mam w sklepie czy na ulicy i innych miejscach tylko szeptac po polsku??
nie , nie musze tak postepowac . Kiedy ludzie obserwuja szepczacych polaköw odnosza wrazenie ze chca cos zbroic , ukrasc itp. -to ocena zaslyszana w Szwecji, Niemczech , Norwegi , Angli ...moge wymieniac bez konca.

ciesze sie ze KRISOL666 napisal to co mysli nie skupiajac sie na garmatyce czy prawidlowosci sformulowanych zdan w moim komentarzu.

ja tez mam dosc sluchania samych negatywöw na nasz temat jak wiekszosc nas
bardzo serdecznie pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
68 Postów

(Unnskyld)
Początkujący
Nie wiem po co tak sie uzalac sie nad tymi medialnymi rewelacjami.

Z drugiej strony do Norge nie przyjechal kwiat inteligencji polskiej lecz w wiekszosci malo reprezentacyjna mieszanka robotniczo-chlopska.

Wyprane przez komune mozdzki zmieszane z niewyobrazalnie wysokimi wyplatami czy mozliwosciami kombinowania na lewo prawo daja sie we znaki tubylcom.

Nie zapominajmy, ze to my do nich przyjechalismy i to jest ich kraj. To, ze oni zalewaja sie kazdego weekendu jest OK dla nich. To, ze nasi szmugluja alkohol, pija i powoduja wypadki drogowe to juz nie jest OK. Czy to tak ciezko zrozumiec?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Dawid Jakistam
(reborn)
Wiking
wystarczy, iż od kilku lat widzę pracę polaków i norwegów- WYSTARCZY!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
reborn napisał:
wystarczy, iż od kilku lat widzę pracę polaków i norwegów- WYSTARCZY!
wystarczy???
a może i sam byś się zabrał do tej pracy, a nie tylko podglądasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Alehandra)
Wiking
mieszkam tu juz wiele lat, chodzilam tu rowniez do szkoly, ale musialam sie doksztalcac dodatkowo w domu poniewaz w tutejszych szkolach jeste baaaaardzo niski poziom, muwiac krotko norwegowie to niedokrztalceni idioci. ale wracajac do tematu po latach obserwacji i kontaktu z nimi (norwegami) zauwazylam ze conajmn 50% norwegow jest odpowiednikiem tego plondynka ktory wybil tyle ludzi na utøya. norwegowie niby sa spostrzegani jako opanowani i usmiechnieci ludzi ale ale to tylko tak z pozoru. w polsce jak sie np sasiadka pokluci z sasiadko to juz cos z siebie wyzuni i od razu czlowiekowi sie lepiej robi, pokarz kierowcy palca troche sie poobrzucacie miesem i od razu zlosc z ciebie odplywa i sie lepiej robi, ale sprubuj wk....ic norwega zwyklym pokazaniem palca to niedosc ze sie zaczerwieni tak ze sie idzie przestraszyc to jeszcze cie na policje poda i WIELKIE CHALO tak naprawde o nic. niedosc ze tlumia w sobie mnustwo zlosci to zamias isc na paintball, pojezdzic na qadach to se kurcze na ryby ida zeby sie jeszcze bardziej wyciszyc, no a potem masz tu.... bomba w oslo, szczelaniny, zabijanie swoich zon (najczesiej nie norweszek oczywiscie ) norwedzy sa nietolerancyjni, glupi, reaguja za agresywnie na glupie reakcje ludzi, a przdewszystkim sa baaaardzo falszywi jak i sa wielkimi rasistami. dobrze sie tu zarabia ale ku...a co to za ludzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok