Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1086 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
poglady jak poglady sa rozne,tyle ze co winne sa te dzieci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Grzech napisał:
"Owoce" za to sa widoczne juz teraz, a zeby bylo smieszniej to bardziej "robaczywi" sa Ci ktorzy sie tu urodzili niz ich ojcowie ktorzy uciekli ze swoich "rajow" i robi sie coraz weselej.
myślę, że aby to zrozumieć musiałbyś pomieszkać długo w jakimś multikulti garnku. ja to zrobiłem przez długi okres w tyglu New York. miałem okazję popatrzeć na dzielince typowo żydowskie- Wiliamsburg, rosyjskie - Brighton Beach, włosko-niemiecki Ridgewood, grecka Astoria, polacki Greenpoint. aby się ktoś dobrze czuł gdzieś, musi mieć odczucie, że jest u siebie, równy innym. wnuki, praprawnuki już nie będą tak robaczywi, poczują się jak u siebie, tak jak jego mać Polacy w Szczecinie, Gdańsku, Opolu. oni już się tam czują dobrze, bo przecież są na swoim. to tylko ich ojcom, czy dziadkom coś nie pasowało
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jalu Bielizaki
(Jalu z Oslo)
Wiking
To prawda, że Żydzi to zakalec Świata, chwast bezlitosny, pasożyt, morderczy skrytobójca, chowający się za plecami lub działający pod przykrywką, robiący z siebie OFIARĘ a w rzeczywistości to ONI są oprawcami... , ale nie wszyscy, jest wielu Żydów anty syjonistów, działających dla dobra całej ludzkości i, na szczęście, ich jest coraz więcej. Dobro zwycięża!!! To DOBRA NOWINA. Co do religii to, pewnie znacie już moje zdanie ale powtórzę: KAŻDA religia to GÓWNO wielkości księżyca, trzeba stronic od tych pozorantów i strzec się jak ognia. Zróbcie sobie szybki bilans dobra i zła, krajów religijnych "pobożnych" a laickich-gdzie żyje się lepiej-w Meksyku(?) czy Szwecji na przykład(?)(...) Co do dzieci. jeżeli odróżniają się z powodu RELIGII to są winne mają cierpiec bo ich bożki tego właśnie od nich oczekują więc wszystko jest jak ma byc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
kryss napisał:
poglady jak poglady sa rozne,tyle ze co winne sa te dzieci

Wlasnie tu jest pies pogrzebany - taka dodatkowa zlota mysl

To wlasnie po tym co mowia dzieci poznac mozna poglady ich rodzicow. Dzieci same z siebie nie sa ani rasistami ani antysemitami ani innymi krytykami systemow rekligijnych czy politycznych - one po prostu wynosza " swoje " poglady z domu rodzinnego, od swoich rodzicow.

Dzieci wychowane z atmosferze respektu dla innych ludzi i respektu dla samych siebie nie maja potrzeby wywyzszania sie lub ignorowania innych.

A tak na marginesie - No. ma doswiadczenie z zydzmi w polityce - slyszeliscie o Jo Benkov

no.wikipedia.org/wiki/Jo_Benkow

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
jasta102 napisał:
Grzech napisał:
"Owoce" za to sa widoczne juz teraz, a zeby bylo smieszniej to bardziej "robaczywi" sa Ci ktorzy sie tu urodzili niz ich ojcowie ktorzy uciekli ze swoich "rajow" i robi sie coraz weselej.
myślę, że aby to zrozumieć musiałbyś pomieszkać długo w jakimś multikulti garnku. ja to zrobiłem przez długi okres w tyglu New York. miałem okazję popatrzeć na dzielince typowo żydowskie- Wiliamsburg, rosyjskie - Brighton Beach, włosko-niemiecki Ridgewood, grecka Astoria, polacki Greenpoint. aby się ktoś dobrze czuł gdzieś, musi mieć odczucie, że jest u siebie, równy innym. wnuki, praprawnuki już nie będą tak robaczywi, poczują się jak u siebie, tak jak jego mać Polacy w Szczecinie, Gdańsku, Opolu. oni już się tam czują dobrze, bo przecież są na swoim. to tylko ich ojcom, czy dziadkom coś nie pasowało

Ladnie i pieknie ze sa takie dzielnice, tylko ze one skladaja sie z narodow kulturowo zblizonych, o podobnych zasadach spolecznych, prawie i moralnosci, takie cos ciezko nazwac multikulti skoro Wlosi, Niemcy,Grecy czy Polacy pochodza z jednego kregu kulturowego (Rosjan na upartego tez mozna pod to podciagnac) wiec i przyklad slaby, no i zadna z tych dzielnic nie jest okreslana przez policje "no go zone" jak to ma miejsce we Francji, Belgii czy nawet w pobliskiej Szwecji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Grzech napisał:

Ladnie i pieknie ze sa takie dzielnice, tylko ze one skladaja sie z narodow kulturowo zblizonych, o podobnych zasadach spolecznych, prawie i moralnosci, takie cos ciezko nazwac multikulti skoro Wlosi, Niemcy,Grecy czy Polacy pochodza z jednego kregu kulturowego (Rosjan na upartego tez mozna pod to podciagnac) wiec i przyklad slaby, no i zadna z tych dzielnic nie jest okreslana przez policje "no go zone" jak to ma miejsce we Francji, Belgii czy nawet w pobliskiej Szwecji.

ciekawe jak przylecą Marsjanie, to kogo w teście na IQ z czwórki wykluczą jako nie pasującego do siebie po wyglądzie: Włoch, Hiszpan, Arab, Polak
swoją drogą był kiedyś cudowny artykuł we Wprost, tylko nie chce mi się go szukać, a coś tak: od kiedy Polacy są w Europie?
no i wychodziło, że może X-XIII wiek, później zdecydowaną mordą Azja i to nie ma zmiłuj. biorąc pod uwagę strój, zakrzywione szable, smaki itp. a wniosek był dla Polactwa okrutny. Polska owszem i była w Europie, ale tylko na mapie
druga myśl, że te Włosi, Niemcy, Grecy to jestem tego pewien szybciej uznają Rosjanina za europejczyka niż Polaka
P.S starsi bywalcy na Moja Norwegia pamiętają jak długo wisiał na pierwszej stronie przedruk z holenderskiej gazety: Polacy nowi chujowi Marokańczycy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
jasta102 napisał:
Grzech napisał:

ciekawe jak przylecą Marsjanie, to kogo w teście na IQ z czwórki wykluczą jako nie pasującego do siebie po wyglądzie: Włoch, Hiszpan, Arab, Polak
swoją drogą był kiedyś cudowny artykuł we Wprost, tylko nie chce mi się go szukać, a coś tak: od kiedy Polacy są w Europie?
no i wychodziło, że może X-XIII wiek, później zdecydowaną mordą Azja i to nie ma zmiłuj. biorąc pod uwagę strój, zakrzywione szable, smaki itp. a wniosek był dla Polactwa okrutny. Polska owszem i była w Europie, ale tylko na mapie
druga myśl, że te Włosi, Niemcy, Grecy to jestem tego pewien szybciej uznają Rosjanina za europejczyka niż Polaka
P.S starsi bywalcy na Moja Norwegia pamiętają jak długo wisiał na pierwszej stronie przedruk z holenderskiej gazety: Polacy nowi chujowi Marokańczycy

Mozemy byc w Europie od XIII wieku, co nie zmienia faktu ze arabowie nie byli, nie sa i pasuja do niej jak piesc do nosa, juz nawet nie chodzi o ubior, szable czy stolowke, ale o najprostsze zasady ktore wynosi sie z domu. Dziwnym trafem inne nacje jakos potrafia sie odnalezc w obcej kulturze, nie widzialem jeszcze zeby azjaci biegali w kimonach do pracy albo ludzie z Peru czy Chile nosili pioropusze, nie mowiac juz o policjantach z dzidami albo w przepasce z lisci palmowych.

Naprawde uwazasz ze powinienem sie przejmowac zdaniem tabloidu ktory sam siebie okresla jako "stronniczy, bezpodstawny, i niepotrzebnie obraźliwy" ? Prosze Cie, to tak jakbym zaczal Ci cos udowadniac na podstawie artykulow z "Faktu".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
Co jest dziwnego w tym dumpie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Grzech napisał:

Mozemy byc w Europie od XIII wieku, co nie zmienia faktu ze arabowie nie byli, nie sa i pasuja do niej jak piesc do nosa, juz nawet nie chodzi o ubior, szable czy stolowke, ale o najprostsze zasady ktore wynosi sie z domu. Dziwnym trafem inne nacje jakos potrafia sie odnalezc w obcej kulturze, nie widzialem jeszcze zeby azjaci biegali w kimonach do pracy albo ludzie z Peru czy Chile nosili pioropusze, nie mowiac juz o policjantach z dzidami albo w przepasce z lisci palmowych.

Naprawde uwazasz ze powinienem sie przejmowac zdaniem tabloidu ktory sam siebie okresla jako "stronniczy, bezpodstawny, i niepotrzebnie obraźliwy" ? Prosze Cie, to tak jakbym zaczal Ci cos udowadniac na podstawie artykulow z "Faktu".

w Europie to nas nie ma od XIII wieku
czy my możemy uważać się za cześć Europy po tych zbieranicach 2 milionów pozdrawiających nawiedzającego, po tym wybudowaniu największego Chrystusa w XXI wieku, po tych szopkach ze krzyżem
lepiej jak gdzieś spotkasz Millera, czy Kwaśniewskiego to padnij do stóp, że ostanim nieludzkim wysiłkiem udało im się tą azjatycką swołocz wciągnąć do Unii, mimo sprzeciwu bratów i czarnego
to raptem coś około 55 procent chciało się przyznać do Europy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Veileder napisał:
Co jest dziwnego w tym dumpie?
pewnie dlaczego ten bum jeszcze nie śpi
Zgłoś wpis
Oceń wpis: