Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin H (1712 niezalogowanych)
2 Posty

(BRODA)
Wiking
zaplacil bym ukraincowi tyle samo jesli by byl dobry w tym co robi i sumieny w koncu by mieszkal w Polsce i placil polskie rachunki ,kupywal w polskim sklepie,a nie na ukrainie. a najbardziej mnie wku .....r ....jak slysze ze w Polsce jest taniej od norwegow.ale ja tu mieszkam i mam te same oplaty ,kupuje w tym samym sklepie wiec nie rozumie ich podejscia nie mamy Polskich cen w norweskim sklepie...podstawa jesli chcesz tu zostac musisz zarabiac tyle co oni...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
BRODA napisał:
ja spedzilem tu 7 lat i tez mam dosyc tych ludzi,a najbardziej mnie irytuje to ze moje wyksztalcenie i doswiadczenie przewysza norweskich pracownikow ale i tak zarabiam tyle co studetka z pl w hotelu, wiec gdzie tu sprawiedliwos i klamstwa typu ze jak bedziesz mowic po norweku to bedziesz mial dobra stawke nauczylem sie tego jezyka a stawka jest ta sama..
hmmm, ależ to trzeba być k... mać kołtunem, żeby dobrowolnie siedzieć gdzieś kilka lat, gdzie wszystko jest do dupy i się nie podoba. nic tylko kołtun albo jakiś Polack. mnie jak się w Anglii nie podobało to uciekłem przed końcem kontraktu i nawet się w tamtą stronę nie obejrzę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Eddieta Kowalska
(Jebnieta)
Wiking
a ja gdybym mial okazje to z checia nasralbym na tygrysa ktory stoi kolo dworca glownego w ramach uczczenia norweskiej tradycji
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szynkar)
Wiking
a sie sie podpisuje pod katarzyna w 99%
z piwem mi sie nie podobalo
zarabiamy z zona dobzre jak na te realia i rodzine 4 os. ale piwko zawsae kupuje na melinie bo lubie polskie i tyle!!! wode nie pije wcale chyba ze impreza, zona wino wiadomo w sklepie
wcale piwo na melinie nie jest tansze 16kr
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szynkar)
Wiking
broda ja nier szukam mieszkania.
tylko zona pomaga znajomym w szukaniu bo znadobzre norweski i od razu jest inna gadka przez tel.
ale jak na koncu mowi ze to dla znajomej pary z PL to lipa na calego:
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szynkar)
Wiking
do jebniety
super pomysl chodzmy wszyscy i nasrajmy ale tobie matole na wycieraczke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(BRODA)
Wiking
jasta102 z tego kraju tez uciekniesz,jak z angli,ja nauczyłem sie korzystać z ich głupoty i lenistwa bo można na tym zarobić ,ale odradzam legalna prace w norweskich firmach za minimum trzeba brać los w swoje ręce a nie oglądać sie na nich . norwegia mi sie podoba ale bez norwegow...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(BRODA)
Wiking
szynkar no właśnie tak jest jak sie jest obywatelem drugiej kategori,nie chca nam Polakom wynajmować mieszkań i tyle.musicie probowac az do skutku predzej czy pozniej cos znajdziecie dla znajomych ale moze byc to jakas nora, ale dobre i to na poczatek.wiem o co biega nie raz przerabiało sie ten temat,ale mysle ze najlepiej probowac przez znajomych cos znalezc.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(BRODA)
Wiking
hahah mysle ze to najbardziej boli Norwegow Polskie piwko tutaj i to bez podatku,hansa nie nadaje sie nawet do mycia kibli i ta cala reszta piwa made in norge.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
BRODA napisał:
hahah mysle ze to najbardziej boli Norwegow Polskie piwko tutaj i to bez podatku,hansa nie nadaje sie nawet do mycia kibli i ta cala reszta piwa made in norge.

Dzieki! Nareszcie wiem dlaczego w Norwegii (szczegolnie w zimie) panuje depresja - to z powodu polskiego piwka bez podatku. Ty, chlopie, masz glowe!

Sorry, zapomnialem: "hahah"!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok