Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

SŁUŻBA ZDROWIA W NORWEGII - INFORMACJE PODSTAWOWE - Norwegia

Czytali temat:
Asia P. Józef Gil (734 niezalogowanych)
1 Post
Maggie Szafranek
(Maggie)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu SŁUŻBA ZDROWIA W NORWEGII - INFORMACJE PODSTAWOWE
zrezygnowałam z założenia sobie stałego aparatu w Polsce ponieważ przyjechałam do Norwegii. Byłoby to dla mnie zbyt kłopotliwe i kosztowne,mieszkać tu a leczyć zeby w kraju. Zastanawiam się jednak nad podjęciem leczenia w Norwegii. Początkowo odstraszał mnie język i duże koszty ale z językiem sobie już radzę a koszty myślę i tak będą mniejsze niż gdybym musiała latać do Polski na kontrole. Zasłyszałam też,że można uzyskać zwolnienie z części kosztów jeżeli aparat owy zakładany jest ze względów zdrowotnych. Nie wiem czy to prawda...Ktoś z Was wie może coś na ten temat?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Damian Mazur
(mazur_rks)
Nowicjusz
Mogli byście rozpatrzyć ten postu góry gdyż wydaje mi się że wiele osób to interesuje. Czekam w imieniu innych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(lidka)
Wiking
witam; a ja mam pytanie-co z leczeniem lub udzielaniem pierwszej pomocy w szpitalach-jesli ma sie europejska karte zdrowia? lekarz mi powiedzal ze bede musiala zaplacic za szpital nawet majac taka karte...bo jestem tu tylko narazie turystką?...a koszty są oszałamiające!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Majusia18)
Wiking
mam pytanie... czy ktos wie czy trzeba placic za operacje i pobyt w szpitalu w bergen??
prosze o szybkie odpowiedzi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
ewelina mazur
(ewelina85)
Wiking
mam pytanie....czy ktoś z was był u ginekologa w Sien?tam przyjmuje polka.jeżeli ktoś juz tam był,to bardzo prosiła bym,abys napisała swoja opinie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Dawid Łaski
(rafallaskibb)
Wiking
wiecie może jak nav nalicza wypłaty w czasie chorobowego???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok