Jak zwykle, gdzie polacy tam i przekręty. Powiedzmy że 100 tysięcy Polaków pracuje na dobrą reputację, żeby Norki nas szanowali, ale pojawia się kilkaset osób które w chwilę to wszystko potrafią roz......lić! Jeśli ktoś ma ochotę żeby siedzieć w Polsce i szukać tam pracy, czy nawet szukać pracy przez internet to NAV tego nie broni. Trzeba tylko zgłosić do NAVu że wyjeżdza się do innego kraju w EOS i niema z tym problemu! Ale wtedy zasiłek z Norwegii otrzymuję się do 3 miesięcy-ale to oczywiście jest za krótko!!! Po co 3 miesiące, skoro można spróbować pobierać przez 104 tygodnie! Co za idiota wymyślił wogóle takie przepisy!!! A jeżeli powrócimy do sprawy somalijczyków, pakistanów itp. to jest to całkowicie inna kwestia. Ich pobyt w różnych krajach jest finansowany w dużej mierze z innych źródeł z tego względu iż w ich krajach trwają różne wojny. I jak czytam komentarze że My utrzymujemy ich przedszkola, policję i tam różne inne to mi się śmiać chce. Większość Polaków których znam, za przeproszeniem za 1 koronę dało by się w dupę wyr...ać!!! Wszystko przeliczają na złotówki. Więc pomyślcie nad tym co piszecie. Większość z nas przyjechała tutaj tylko po to by coś zarobić i wracać do Polski i tym życzę powodzenia. Ja szczerze mówiąc nie mam zamiaru wracać do kraju, bo szczerze mówiąc nie ma po co, mimo że siedzę w tej chwili na zasiłku! Ale wiem, że miejsce wszystkich kombinatorów jest u nas w kraju, więc jak się komuś nie podoba to niech tam wraca i niech najlepiej jeden drugiego kręci cały czas! POWODZENIA!!!