Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Norwegia pozbawi Polaków prawa do zasiłków - Norwegia

Czytali temat:
Arthur Smith Jacek Zarzycki (5994 niezalogowanych)
5 Postów
DIABLO 888
(DIABLO III)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Norwegia pozbawi Polaków prawa do zasiłków
TAk właśnie się zastanawiałem kiedy wpadną na to aby sprawdzić IP komputerów z których zostają wysyłane potwierdzenia do NAV.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Jarek Leziak
(nordlys)
Nowicjusz
Ładnie ładnie już wiem jakim ludziom polacy zawdzięczają złą opinię Kombinujcie i nie miejcie pretensji jeżeli ktoś się na was pozna Czasem wstyd się przyznać że jest się polakiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
marek cichosz
(maro)
Wiking
stawiajcie na uczciwosc!nie wstydzmy sie za siebie.jak tak mozna postepowac!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
Pawel K.
(paco)
Początkujący
a ja sie ciesze niech deportuja nawet kombinatorow....
i tak juz jest wstyd sie przyznawac, ze pochodzi sie z PL
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Przemysław S
(Beton)
Wiking
Przecież to jest ich kraj i ich prawa do niego jak wam nie pasuje tu taj i przeszkadza ze paki maja wszystko wróćcie do polski a w Polsce to rząd ma wszystko i ma wszystkich w dupie będziecie się żalić ktoś kiedyś powiedział ładnie < nie patrzcie na innych tylko na samych siebie >
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Siupcia)
Wiking
Ja nie mam pretensji, ani do Norwegów (bo to jest ich zadanie), ani do Polaków bo każdy przecież walczy o swoje!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
renata kubat
(rene)
Wiking
wybaczcie kochani, ale mnie tez irytuje fakt,ze polacy wciaz kombinuja!!! bez sensu!!!
wcale sie nie dziwie ze norwedzy chca podjac takie kroki...
i wlasnie przez kombinatorow stracic moga wszyscy nasi rodacy!!!
i nie chodzi o to, ze jestem..znorowana,,!!!!jak strace prace to znajde druga, a nie bede darmozjadem!!!!wybaczcie jesli kogos urazilam,ale taka jest prawda!!!!
to bardzo przykre i smutne ze w dalszym ciagu mozna natknac sie na osoby ktore sa wrecz oburzone, ze sie im zwraca uwage by byli uczciwi.
pozdrawiam serdecznie i mocno wierze ze w koncu nasza kombinatorska mentalnosc sie zmieni!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
renata kubat
(rene)
Wiking
nie wiem gdzie byles???....
nie ma zadnego problemu by wynajac mieszknie w norwegi, nie wiec skad ci sie to wzielo. mysle ze trafiles na jakis dziwny przypadek. a jesli chodzi o prace... jesli sam sie szanujesz kazdy bedzie cie sznowal. mieszkam tutaj od dwoch lat, moj maz od trzech i jeszcze nie spotkalam sie z jakas niechecia czy zlym traktowaniem. owszem kretyn znajdzie sie wszedzie. nie mowcie mi ze w polsce wszyscy sa wspaniali i czujecie sie sznowani w pracy.....
no chyba ze wam odpowiada praca po 12 godz za 800zl))
wybaczcie,ale irytuja mnie niektore wypowiedzi.
pozdrawiam!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty
Początkujący
Jak zwykle, gdzie polacy tam i przekręty. Powiedzmy że 100 tysięcy Polaków pracuje na dobrą reputację, żeby Norki nas szanowali, ale pojawia się kilkaset osób które w chwilę to wszystko potrafią roz......lić! Jeśli ktoś ma ochotę żeby siedzieć w Polsce i szukać tam pracy, czy nawet szukać pracy przez internet to NAV tego nie broni. Trzeba tylko zgłosić do NAVu że wyjeżdza się do innego kraju w EOS i niema z tym problemu! Ale wtedy zasiłek z Norwegii otrzymuję się do 3 miesięcy-ale to oczywiście jest za krótko!!! Po co 3 miesiące, skoro można spróbować pobierać przez 104 tygodnie! Co za idiota wymyślił wogóle takie przepisy!!! A jeżeli powrócimy do sprawy somalijczyków, pakistanów itp. to jest to całkowicie inna kwestia. Ich pobyt w różnych krajach jest finansowany w dużej mierze z innych źródeł z tego względu iż w ich krajach trwają różne wojny. I jak czytam komentarze że My utrzymujemy ich przedszkola, policję i tam różne inne to mi się śmiać chce. Większość Polaków których znam, za przeproszeniem za 1 koronę dało by się w dupę wyr...ać!!! Wszystko przeliczają na złotówki. Więc pomyślcie nad tym co piszecie. Większość z nas przyjechała tutaj tylko po to by coś zarobić i wracać do Polski i tym życzę powodzenia. Ja szczerze mówiąc nie mam zamiaru wracać do kraju, bo szczerze mówiąc nie ma po co, mimo że siedzę w tej chwili na zasiłku! Ale wiem, że miejsce wszystkich kombinatorów jest u nas w kraju, więc jak się komuś nie podoba to niech tam wraca i niech najlepiej jeden drugiego kręci cały czas! POWODZENIA!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
daniel m
(dkm18)
Wiking
WIECNORMALNY WSTYD.JAK SIE MOZNA WSTYDZIC ZE JEST SIE POLAKIEM.TROCHE SIE ZAROBILO I JUZ SIE VIKINGIEM POCZULISCIE.POLACY ZA GRANICA SIE NIE SZANUJA ,PREDZEJ JAKIS LITWIN CZY RUSEK NA POMOZE NIZ MY SAMI.A CO DO NORWEGOW TO KRECA NAS NA KAZDYM KROKU.CIEKAWE JAK ZA PARE LAT SKONCZY SIE PRACA W NORWEGI TO NIE BEDZIECIE KOMBINOWAC.WIEC JA SIE DA TO KOMBINUJCIE.POZ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok