Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Grażyna Iwanow - KIM - Norwegia

Czytali temat:
(1007 niezalogowanych)
1 Post

(Ula39)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Grażyna Iwanow - KIM
Witam Pani Grazyno ,jestem tutaj 4 lata z cala rodzina ,i zastanawiam sie co bylo wczesniej wazniejsze lepsze zycie z mezem ,czy dobro dzieci,czy w koncu pieniadze ?Zaczynam wierzyc w to ze popelnilam blad ,przyjezdzajac tutaj ...temat bardzo dlugi do opowiedzenia-upokorzenia ze strony Norwegow ,chyba moge smialo powiedziec ze sa rasistami ,a tolerancje to maja gdzies ,pewnie nie wszyscy ale tych ktorych poznalismy sa potworami a przykre to jest ze ich dzieci robia to samo,a roznorodnosc kulturowa bedzie i nigdy sie nie zmieni ,chyba ze wszyscy wyjada z tego kraju.....Matka dwoch dorastajacych corek pozdrawiam wszystkich,nawet tych nie zgadzajacych sie z moim zdaniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(Jacek1)
Wiking
Dzień dobry pani Grażyno , ja z kolei jestem tu z rodziną od ok. roku i nadal zastanawiam się czy dobrze zrobiłem ściągając ich tu ? córka chodzi do szkoły żona do szkoły językowej niestety trafiliśmy chyba w zły czas? Spowodowane jest brakiem ofert pracy . Niewiem jaką podjąc decyzje wracac do polski czy przeczekac to tu . Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Filip Kubasiewicz
(QubaSozi)
Wiking
Witam
Piszecie że zastanawiacie się czy wracać do Polski a ja zastanawiam się czy stąd wyjechać? Pochodzę z miasta przygranicznego i przyznam się że tu również jestem poniżany i upokażany. Myślę że jeżeli jest się z rodziną w jakimkolwiek miejscu na świecie to warto zaryzykować i dążyć chociaż do dorobienia się jakiejś kasy i albo zostać albo wrócić. A że mamy czas kryzysu to tu w Polsce za kwotę zasiłku nie da się przeżyć uwierzcie mi.
Pozdrawiam serdecznie - OPTYMISTA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok