Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Grzegorz MAJEWSKI Sylwester Witkowski Tomasz T Mariusz Dunisławski Michał Nowicki Edeczek Fredeczek Grzegorz Oprzedek robert golinski miroo B Boguś Mycyk Bartek Karpowski (5978 niezalogowanych)
13 Posty
Wiking
Polak jest potrzebny jak pracuje na socjal dla innych przybyszów którym się pracować w Norwegii nie chce ale jak niema pracy to już jest zły.Oni jeszcze zatęsknią za Polakami bo sami niewiele umieją wtedy zobaczą kto jest dobry.A my już jesteśmy takim narodem że nie umiemy trzymać się razem tylko patrzymy kiedy to noga się podwinie rodakowi wtedy mamy uciechę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Sylwia Porowska
(Sylvii)
Wiking
To wcale nie kryzys rodzi rasizm.. albo się jest rasistą albo nie... nie można uogólniać wszystkich Norwegów, ale myślę że niewielu jest Polaków, którzy nie doświadczyli jakichś przykrości z powodu swojego obywatelstwa.. Wolę bardziej doceniać przyjaźń i pomoc tych Norwegów, których znam, niż dołować się tymi, którzy nas poniżają tylko ze względu na to skąd pochodzimy... that's life...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Nowicjusz
Ja powiem jedno wstydzcie sie Ci którzy nie chca sie przyznać że są polakami,do swojich korzeni to poprostu jest chore.Jestem ciekaw jak przyjeżdzacie do polski to mówicie że jesteście Norwegami(żałosne)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Filip Kubasiewicz
(QubaSozi)
Wiking
Widzę że tu prawie wszyscy są zgodni co do wypracowywania opinii o nas przez niektórych z naszych rodaków. Może niektórym puszczają tu nerwy i stąd to słownictwo lecz czasami inaczej się nie da a media norweskie zawsze będą wyolbrzymiały takie przedstawienia piętnując wszystkich a nie jednostki. Więć jakby nie patrzeć zawsze d.... z tyłu

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(wudora)
Wiking
jaka opinie wystawiaja sobie ludzie,ktorzy przedzielaja stolowke,zeby nie jesc z innymi...
jaka opinie wystawia o sobie czlowiek,przez ktorego skapstwo gina ludzie... albo ci,ktorzy pobieraja dodatek za prace z 'brudasami'...
a to tylko kilka przykladow!
brakuje jedynie autobusow z oddzielnymi wejsciami dla norwegow i polakow.czy wtedy tez powiecie,ze to wina 'marginesu'
a swoja droga jesli maja zostac tylko tacy normalni jak lapa,ktory pisze,ze scierwo ma spierdalac do domu,to ja nie che byc normalny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
A najgłupsze ze wszyscy mamy racje!!!!
Nie wiem czy z marginesu ale POLAK!!!
Pozdrawiam RODAK!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
olenka g
(olenka)
Wiking
w glowie mi sie nie miesci co tu przeczytalam! i wy jestescie rodakami? fuuu!!!!!!!! waszym obowiazkiem jest bronic swioch rodakow tak jak ojczyzny! i w kazdym kraju jest tak samo. w kazdym kraju sa marginesy np.ameryka gdzie najwiecej jest przestepcow i nie mowi sie ze caly kraj to brudasy czy bandyci! norwedzy po prostu maja takie uprzedzenie do polakow jak my do ukraincow (bo przeciez sasiadujemy z nimi) to trzeba zmienic! zamiast poprawiac reputacje o polakach to tylko ja pogarszacie! obudzcie sie! nie dajcie sobie czegos wmawiac tylko broncie sie nawzajem!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
mariusz roszuk
(mario1608)
Wiking
Co prawda byłem w Norwegii krótko (w drammen ale zdążyłem wyrobić sobie opinie o norwegach. Rasizmu tam nie odczułem mimo że pracowałem z norwegami, jeżeli chodzi o czystość i higiene to norwedzy powinni brać przykład od polaków!!!! W czasie gdy polak przebierając się do pracy zmienia majtki i skarpetki na "robocze", norweg nakłada kombinezon robocze na ciuchy prywatne!!! Mimo super warunków socjalnych norweg zaraz po pracy wsiada w auto i jedzie do domu, nawet rąk nie myje. Owszem wśród polaków zdarzają się wyjątki ale mimo wszystko trzymamy poziom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Piotr.ek Lomiarz
(petersburg28)
Wiking
Tak sobie mysle ze to z zazdrości ten napis sie pojawił,i to nie zostało napisane przez norwega,tylko jakiś ciapaty to zrobił. Margines Polski? brudasy?porozmawiajmy o marginesie Norweskim. Domy ktore są sprzątane ( syf okropny,warto porobić zdjęcia i opublikować w gazetach).Złodziejstwo? Każdy kradnie i pije .Czy to Norweg,niemiec czy ciapaty. Nie ma regóły na to. A ludziom ktorzy piszą won scierwo do Polski ,,duży siur do tyłka,, bo Polski złodziej to jednak Polak,a co Polskie to najlepsze!!! szanujmy sie!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Aleksandra :)
(Olusia1991)
Wiking
Napisze tak dlaczego norwegowie sie czepiaja polakow ze odbieraja im prace To niech wkoncu sie wezma norwegowie do prace i niech nie owijaja w bawelne albo niech sie naucza pracowac dokladnie bo z tego co widze jak norweg pracuje to az zal wypowiadac sie na ich tematy.... A co do Polakow to nie dajcie sobie psuc opini i nie robcie glupich rzeczy np.. Kradziesz po co wam to do cholery niby jestescie Polakami i ma byc najgorsza opinia o Polakach chyba i tak juz jest w Oslo Niedlugo to wogule norwegowie nie bedA chcieli zeby polacy tu przyjezdzali do norwegii do pracy itp... masakra ludzie zastanowcie sie nad tym i nie dajcie sie ponizyc !!! I NIE TYLKO POLAK KRADNIE NAWET NORWEG WLASNY SWOJ KRAJ OKRADA WIDZIANO JUZ NIE RAZ JAK NORWEG KRADNIE W SKLEPIE POLACY TEZ TO WIDZA!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok