Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Swobodny przepływ siły roboczej z Europy Wschodniej - Norwegia

Czytali temat:
(1126 niezalogowanych)
1 Post
Kasia R
(katarruci)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Swobodny przepływ siły roboczej z Europy Wschodniej
Czyli jak to teraz będzie wyglądać?? i na jaki czas dostane pozwolenia na prace???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
piotr jankowski
(petter75)
Wiking
Jezeli faktycznie do tego dojdzie,to nie pozostanie nic innego jak tylko wspolczuc norwegom!NAV padnie na kolana a skala bezrobocia wzrosnie w niesamowitym tepie.Juz dzis przebywa tu duzy procent marginesu spolecznego z wciaz komunistycznej RP-co bedzie dalej?To kraj dla uczciwie zyjacych ludzi a nie przechowalnia dla polskich bumelantow!!!Zacznijmy juz dzis sie wstdzic za naszych "kochanych"rodakow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(hans)
Wiking
a kim ty czlowieku jestes, norwegiem!? zaprzedany polaku! zacznij myslec o swoim kraju ktory w 20 w niemalze zniknął z mapy europy,teraz ma szanse po tak wielu latach sie jakos podniesc z tego calego bagna,i daje ci szanse byc pelnoprawnym obywalelem europy. nie zapominaj ze w polsce jest 38mln sadzisz ze wszyscy sie spakuja i przyjada na koniec swiata bo korona dobrze stoi puknij sie w glowe!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cinek$)
Wiking
hans zlapal bym cie i bym cie zbil falszywy cyganie ludzie z innych panstw jak np. z Litwy czy skad kolwiek nie pisza na swoich rodakow takich bzdetow jak ty za korone podejzewam ze dal bys sie wyru chac norowi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(hans)
Wiking
cinuku,a ukurat trafiles na nieodpowiedniego hansa,bo ja na te korony norweskie tu ... wielki klade bo lepiej mieszkac u siebie i miec troche mniej pieniedzy ale nikt ci nie bedzie palcem wytykal baranie,a to czy norwegia sie konczy to mnie to nie interesuje bo mam wlasny kraj do ktorego moge zawsze wrocic i byc polowe biedniejszy ale i polowe bardziej zadowolony,a wyruchac w ... za koronki kolego to moga ciebie!!! i podejzewam ze w koncu to zrobią dodaj sobie jeszcze z jedna taką $
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Panowie,panowie zbastujcie troche,bo aż się przykro robi na duszy czytając takie słowa.Każdy z was na rację na swój sposób,bo przecież sa fajni ,uczciwi ludzie jaki i pasożyty ale to nie powód aby sie obrzucać błotem i to w tak prymitywny sposób.Zreszta w kazdym kraju tak jest a Norwegia nie jest wyjątkiem.Więcej optymizmu i wzajemnej życzliwości a nam wszystkim bęczie się żyło o wiele lepiej...))))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Denis Rozrabiaka
(Drakula)
Wiking
bedzie teraz masakra!!! ale ona juz jest !!! Ja dostałem sie tu do pracy po roku pomogłem kumplowi bo napraw3de mieli kruho w polsce 4ka dieci zona w ciazy z piatym , w tej chwili kumpel stracił prace ciezko było posedł na zasiłek i zeby duzo kasy nie tracił na wynajm zeby zonie cos wysłał my z zona go wzieli do siebie na pokoik. Pojechalis my na swieta do polski i kiedy wrocilis my dostałem szoku moj kumpel ktoremu jak moglis my pomogli podłozył mi jebitnom swinie !!!!! poszedł do mojego szefa i zaproponował mniejsza stawke na moje stanowisko bo jego zdaniem za duzo biore i ze za ta kase moj szef moze miec dwóch pracowników zamiast mnie jednego. mam szczescie ze mój szef jest w poządku zaczekał na mój powrót i pogadał ze mna o tym co sie wydazyło pod moja nie obecnosc.Więc pytam tych wszystkich którzy tak sie rozpisuja o polskiej solidarnosci o organizacji miedzy soba " czy wy jestes cie normalni??"Ja osobiscie za tym ze rynek ma byc otwarty i ze ma byc tak jak w wielkiej brytanii " nie masz pracy Wypierdalaj" a nie psuj zarobków innym!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Denis Rozrabiaka
(Drakula)
Wiking
Ja osobiscie jestem za otwartym rynkiem pracy ale na takich warunkach jak stworzyła W.Brytania. Nie masz pracy wypierdalaj i nie psuj innym wyrobiony juz szacunek i płace.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
piotr jankowski
(petter75)
Wiking
...komentarze jak najbardziej trafne,kazdy ma poniekad racje.Pytanie tylko dlaczego nie potrafimy sie zjednoczyc i starac sie nie szkodzic sobie na wzajem?!Polacy pracujacy tu za najnizsze stawki potrafia podbierac sobie robote-idiotyzm to czy mentalnosc?Mieszkam tu od 6 lat-od ponad 3 prowadze wlasna firme i pare razy sam doswiadczylem,jakie nastepstwa i nieprzyjemnosci ma chec pomocy rodakom i danie im pracy za godziwe pieniadze.Jezeli obrazisz Pakina to najprawdopodobniej spotkasz sie z nim w sadzie,natomiast nas mozna obrzucic gownem i nic-nie szanujac sie na wzajem nie zdobedziemy szacunku u innych!Jeszcze DUZO nauki przed niektorymi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Denis Rozrabiaka
(Drakula)
Wiking
Do tych ludzi którzy niedoceniają siebie zanizajac stawki za godz nawet do 40 kor. Nie srajcie do Własnego Gniazda bo kryzys minie a nas za wieksza stawke nie zatrudnią!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok