Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zamienili Wyspy na Norwegię - Norwegia

Czytali temat:
(853 niezalogowanych)
86 Postów
Lukasz J.K
(juniorsous)
Początkujący
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Zamienili Wyspy na Norwegię
Bo ten kraj jest tylko dla ludzi wybranych,szczerych i zyczliwych,kreteacze i oszusci nie znajda miejsca. A jesli cos knuja to i tak sie im to skonczy ,wczesniej czy poznej Pozdrawiam !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
chyba pierwszy normalny artukul od bardzo dawna wsrod tych wszystkich bajeczek... )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Leo)
Wiking
Tak wlasnie wyglada Norwegia i nie jest to kraj dla ludzi wybranych bo tu wcale nie mieszkaja wybrancy... patrzac na Norwegow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Denis Rozrabiaka
(Drakula)
Wiking
No nie stety ten który decyduje sie
na wyjazd za granice musi sie liczyc
z tym ze trzeba miec chociaz podstawe jezyka angieskiego. A co do mieszkan to nie ma co sie dziwic ze przed polakami jest jakis tam respekt. W moim miasteczku spalilo sie mieszkanie ktore wynajmował polak w tam tym tygodniu, i moze to nie jego wina ale juz jest fakt ze to polak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Denis Rozrabiaka
(Drakula)
Wiking
A przy okazii ten pan co przyjechał z anglii po trzech latach nic nie kumał
po angielsku?????to jak po tylu latach nie znac podstaw angielskiego??? Ja z angielskim bez trudu znalazłem prace.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Paweł 81
(DragonBreath)
Wiking
Cieszy mnie fakt, że nie ma tu zbyt wielu naszych rodaków, zwłaszcza speców od wszystkiego. Przynajmniej nie ma tu takiego zniesmaczenia naszymi krajanami jak np. na wyspach.
Mimo iż znam ludzi którzy znają tylko j. polski i jakoś funkcjonują, jednak nadal dziwi mnie to i zastanawia.: Jak można wyjechać za granicę bez znajomości jakiegoś komunikatywnego języka? Następnie czuć się zniesmaczonym i rozczarowanym faktem, że nie można znaleźć pracy?...
To raczej logiczne, jednakże to też nie jest regułą. Trzeba się z tym po prostu liczyć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(penthomide)
Wiking
po 10 letnich doświadczeniach w Trondelagu , napisze że artykuł oddaje rzeczywistość w Norwegii. Mogę jedynie dodać że jest tak dlatego że w kraju gdzie życia zaleźne jest od twojego majątku bycie niezamoźnym jest nielubiane.Norwegowie nie ufają ludziom którzy są biedni.Wynika to z tego że Norwegowie mają pieniądze albo z pracy albo z zasiłków albo majątek po rodzicach.Przyjazd biednych Polaków albo takich którzy żyją tutaj na konserwach jest dla nich prawdziwym szokiem kulturalnym , a brak znajomości języka potęguje tą nieufność do nas , pomimo że jest to naród i kraj bardzo tolerancyjny i otwarty . Myślę że podstawą w Norwegii jest znajomość ich języka który otwiera wszystkie drzwi w Norwegii nawet te z napisem DOBROBYT NORWESKI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok