wdzięczności,którą można miedzy innymi okazać płacąc....nie pieprzcie o morałach bo tak załatwia się sprawę wszędzie i tak jest poprawnie!!!!! A niby dlaczego ja mam potem za darmo oddawać to co sam wyharowałem przez lat np 5 ,komuś nowemu za darmo?!?!?!Trzeba być idiota by wymagać czegoś takiego!!!! I debilem by takie postepowanie krytykować!!!! To ja wypracowałem kilkudziesięciu ZAUFANYCH klientów ,którzy tylko dlatego,że ja polecam kogoś akceptują go!!!!!Niech sobie taki "nowy" załatwi coś sam...tak jak ja...a potem pogadamy....Jak dostałem pierwszy kontrakt,poważny kontrakt ,długotrwaly ,na kilkadziesiąt tysięcy koron miesięcznie natychmiast po podpisaniu pierwzej faktury odliczyłem 10 procent i zaniosłem w zębach norkowi ,który mi ten kontrakt załatwił...i co to ...to było złe?naganne?tylko debil może cos takiego stwierdzić...a teraz gdy zmieniłem dwa lata temu profil działalności , odsprzedałem osobie ,którą wcześniej szkoliłem,tzw komplet,właśnie za jedno miesięczną wartośc tegoż(płatną w ratach tak by mogła swobodnie operować)..i co w tym złego?!wypracowałem bazę klientów ..to tak jak rozbudować firmę i potem ją odsprzedać...co za matoły operują na tym forum,że śmią tak niepoważne argumenty podnosić?!Co ja jestem winien komuś komu pomagam?!To raczej ten ktoś jest mi winien i szacunek i wdzięczność...tyle ,że tumaństwo rodem z polaczkowa,wychowane w postawie ROSZCZENIOWEJ do zycia...uważa ,ze jak się ma ten sam paszport i mówi tym samym językiem to ma się obowiązek NIAŃCZYĆ TZW RODAKÓW.....co za idiotyzm...już sam fakt ,ze poświęca się czas i gwarantuje się za kogoś komu się pomaga powoduje ,a raczej powinien powodować relację wdzięczności,ale nie ! najpierw pomóż,a potem i tak cie oplują....ilu z was dostało po łbie za pomoc tzw rodakom?!?!będzie chyba długa lista,co????Weźcie ochłońcie z tej idiotycznej legendy o obowiązku pomocy komukolwiek.....co za niedorozwoje emocjonalne funkcjonują teraz w świecie?!tylko pomoc i roszczenia...a weź daj sobie radę sam i miej potem satysfakcję,że wygrałeś/łaś,a nie ,że ktoś ci pomógł ,a teraz musisz czyś się wdzęczny/na.....na koniec to tego co wydalił ten bzdet o przekazywaniu moralnego zobowiązania pomocy łańcuszkiem...weź ty zalicz porządnego lekarza.....tak postępuje się a i owszem gdy mowa o przysługach ,a nie o dorosłym zyciu i biznesie....nikt ci nigdy więcej nie pomoże jeśli nie odwdzięczysz mu się za pomoc...nie wiem w jakim świecie ty żyjesz ,ale to na pewno nie jest świat realny.......szczerze współczuję twojemu otoczeniu przy takich poglądach......A jak myslicie...czy inne nacje nie rozliczają się miezy sobą za pomoc?!Popytajcie innych inwandrerów to się może dowiecie jak latami odpracowują pomoc w starcie i jeszcze dziękują za to ,że moga dziekować...tylko polaczki ,hrabiowie z łata na tylu szerzą takie brednie,że polak polakowi wilkiem...wilkiem to jest ten co przybywa i żąda pomocy ,a potem jeszcze opluwa pomocodawcę....dorośnijcie etyko moralizatorzy bo taka ideologia gorsza jest od faszyzmu.....i potem krążą takie idiotyczne poglądy ,że to moralnie naganne by się odwdzięczać lub oczekiwać uszanowania swojego wkładu....ja rozliczyłem się z własnej woli z każdym kto mi pomógł to uważam ,że tak należy , bo tak mi honor nakazał...i tego samego oczekiwałem od osób którym pomogłem wystartować.....i tak powinno być by ludzie mieli do siebie szacunek ,a nie złość i zaszłości.....i pamietajcie w życiu za wszystko nalezy płacić by to docenić,a tylko dzieci intelektualne żądają pomoc gratis.....
15 Lat, 7 Miesięcy temu