Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Izabella Kowalska (2262 niezalogowanych)
1 Post

(vika)
Wiking
Kocham Norwegie, przepiekne krajobrazy, ... Jeden wielki cud natury!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Darko Wiew
(Darko023)
Wiking
Widzisz jaka jest kultura polska tylko opiera sie na wulgaryzmie i wyzwiskach i do tej pory sie nic w polsce nie zmienilo dobrze ze nie musze na codzien slyszec tego chociaz coraz czesciej juz sie slyszy polski slownik wulgaryzmu.A odnosnie lekarzy i itp przecierz sa szpitale i fryzjerzy w norwegi i mnie stac na to
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
Bo polacy to najbardziej zakompleksiony naród na świecie. Wszędzie im źle i wszystko jest beznadziejne, ale jeden przez drugiego udawadnia jaki to jest bogaty i ustawiony, byle by pokazać że jest się lepszy od innych. Polacy czas wyleczyć się z kompleksów. Ja wszystkim opowiadam o Polsce jaki to piękny kraj i dzielny, pracowity naród z przepiękną historią i tradycjami. Ludzie są zachwyceni, chcą nas odwiedzić i nigdy przenigdy nie doświadczyłem czegoś negatywnego ze strony norwegów, wręcz przeciwnie uważają ze fakt że jestem polakiem jest cool i wnosi pewną świeżość w społeczeństwo.. właśnie SPOŁECZEŃSTWO, termin obcy polakom patrzacym na kase, stosującym sięwyłącznie do własnych reguł, nieuczacym sie jezyka i krecacym sie pomiedzy łóżkiem michą i budową! Nauczyłem się żyć z innymi a nie tylko porównywać, podejrzewać i liczyć czyjeś pieniądze. Spotykasz w Norwegii polaka - pierwsze pytanie to ile masz na godzinę i czy aby nie więcej niż ja! Pełno tutaj złośliwych komentarzy pod adresem norwegów i Norwegii a przecież jesteście tu z własnej nieprzymuszonej woli więc o co chodzi? Widać narzekanie i frustracja to polski sport narodowy. Smil til verden og verden skal smile til deg!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
..laka to pierwsze pytanie "ile masz na godzine" i czy przypadkiem nie wiecej niż ja. Pełno tu złośliwych komentarzy na temat Norwegii a przecież wszyscy jestescie tu z wlasnej woli wiec walnijcie sie mocno w gorną część twarzoczaszki i zastanówcie się nad tym troszke, bo żal mi was jak czyta te komentarze. Smil til verden og verden skal smile til deg!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
Polacy nie sa mistrzami swiata w wulgaryzmach Sa nimi Amerykanie a zaraz potem anglicy. Mowisz i rozumiesz po angielsku_? Och, to ty chyba nie slyszysz norweskich wulgaryzmow (jest ich troche w tym ubogim jezyku), wystarczy pojechac do pierwszego lepszego zakladu mechanicznego... mowisz i rozumiesz po norwesku_?
A odnosnie lekarzy, nie nawiazujac do twojego statusu majatkowego; lekarze polscy sa lepiej wyksztalceni i kompetentni, fryzjerki polskie sa ksztalca sie na bierzaco, zgodnie z trendami w tym swiecie czego nie robia fryzjerki norweskie >>fordi det er dyrt i Norge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
Wlasnie, tym pozytywnym akcentem musze konczyc. He he Cieknie mi z dachu po scianie wezwalam norweska ekipe, rozejrzeli sie i powiedzieli ze napewno mam kondensacje w domu he he,szukam polskich chlopakow aby mi pomogli zalatac dach. A jeszcze zachorowalo dziecko M I E S I A C temu, dostalam skierowanie do dzieciecej kliniki, wczoraj dostalam odpowiedz z kliniki, ze dziecko otrzyma pomoc lekarska przed 1 maja. To jeszcze tylko 5 miesiecy do maja... Dzieki Bogu mamy lekarzy w Polsce i mozliwosci, ktorych nie maja norwescy rodzice. Spartanskie tradycje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Darko Wiew
(Darko023)
Wiking
Skoro wszystko w polsce jest lepszej jakosci to czego musielismy emigrowac jak wszystko lepsze to i stopa zyciowa powinna byc lepsza i powinno sie lepiej zyc i nikt nie powinien emigrowac i nie bylo by tych gupkowatych dyskusji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
Norweskie pieniadze maja wartosc najwieksza, szczegolnie kiedy sie je uzywa za granicami Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
Nie mamy problemu ze znalezieniem pracy w Norwegii, nikt nie potrzebuje naszych swiadectw, zaswiadczenien, wystarczy chec do pracy. tylko checi i to neci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
xxx xxxx
(chudy1)
Początkujący
jak sie nie podoba,to do polski zjezdzac,a nie tylko narzekac i narzekac,nikt tu was nie trzyma,tyle w tym temacie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok