Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Polscy żebracy nowym problemem Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(1728 niezalogowanych)
1 Post
Marta XXX
(marta_997)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Polscy żebracy nowym problemem Norwegii
wstyd!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Olivia :)
(Olivia)
Wiking
Ja osobiscie w Oslo nie widzialam ani jednego polskiego zebraka. Wszyscy zebrzacy to rumuni tu. Mam nadzieje ze to sie nie zmieni...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
I to by się zgadzało tylko ,że większość tych Rumunów pochodzi z polski i dobrze tym językiem władają
A dla Nas to po prostu są zwykli "cyganie"
Którzy znaleźli Tutaj dobre miejsce dla swojej "działalności".
Bo w Polsce już mało kto chce się dać nabrać na ich rzekomą biedę...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Bogumila Jasinska
(bogdanor1)
Stały Bywalec
Wstyd mi za {zebrakow } nie majacych nic wspolnego z naszym krajem .Osobiscie {a mieszkam w Stavanger } nie widzialam rowniez -zadnego polskiego zebraka-. A Norwegowie ida na skroty -przypisujac nam polskich CYGANOW . W Polsce rzeczywiscie nie maja juz sposobow ,aby -wyzebrac zlotowke, wiec Norwegia jest dla nich wspanialym miejscem . Szkoda tylko ,ze nas Polakow obwiniaja za zebraczy sposob zycia -cyganow .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kurex_zbir)
Wiking
To samo przeczytalam wczoraj w bergenskiej BA. Mam nadzieje, ze ta zlapana 10tka zostanie wydalona z Norge a reszta szajki, ktora miala dopiero zaczac swa zebracza dzialanosc zniknie razem z nimi!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(KasiaC)
Wiking
Nie wiedziałam, że największym problemem Norwegii są żebracy i to z Polski. Powiedziałabym, że raczej napływowcy z Sudanu itd którzy żyją tu własnym życiem i mają integrację gdzieś. Ci lubią pobiegać z nożami i maczetami np. Poza tym dlaczego niby ciągle komus za kogoś jest wstyd? Patrz na siebie i wystarczy. Nie słyszałam żeby Norweg wstydził się za Norwega. Co to ma być>? odpowiedzialność zbiorowa>? No sorry ale nie czuję się odpowiedzialna za wszystkich Polaków w Norwegii i ich zachowania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Magdalena Cieslak
(MadziaSC0206)
Nowicjusz
moj maz byl swiadkiem jak zapukal do drzwi chlopak z karteczka napisana w jez angielskim ze jest niemowa i "sprzedawal" sloniki za niewielka kwote. maz powiedzial ze nie rozumie a ten chlopak zapytal czy jest z polski i zaraz sie wytlumaczyl ze jakos musi sobie na zycie zarobic!!! czasami wstyd przyznac sie ze jest sie Polakiem!!!!
normalnie szok
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Mieszkam w Stavanger i codziennie widze zebrakow z Polski. Zwykle siedza w centrum handlowym (tam gdzie jest sklep ICA) i prosza o pieniadze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szynkar)
Wiking
wywalic z kraju na zbity pysk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Bogumila Jasinska
(bogdanor1)
Stały Bywalec
Sorry! Ale mi nie dane bylo spotkac zebraka -polaka ! Jutro specjalnie sie przejde pod ICA ,by zobaczyc ! No i jezeli beda z Polski -To wtedy przyznam Ci racje. Moze podasz mi jakies godziny ,w ktorych mozna spotkac rodakow -zebrakow ? Chetnie dam im pare groszy -np .na chleb.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok