Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

2200 koron za 276 godzin pracy - Norwegia

Czytali temat:
(1331 niezalogowanych)
1 Post
bronislaw jamnik
(bronek25)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu 2200 koron za 276 godzin pracy
jak zwykle Polak kantuje Polaka czy to w polsce czy w innym kraju to zalosne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
A G
(dron68)
Nowicjusz
Takich jak Wydra znam duzo.Pieprzeni cwaniaki i wyzyskiwacze.Za morde i do Polski na zasilek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Skoro firma twierdzi, ze wyplacila pracownikowi 12000 na konto, pracownik zas twierdzi, iz pieniedzy nie otrzymal - nic prostszego jak zweryfikowac to wyciagniem z konta za dany okres, ikke sant ? Wy juz, jak zwykle, z gory wydaliscie wyrok!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
Macie swoje firmy jednoosobowe- prosimy o zakładanie więcej firm jednoosobowych , to jest chore, ale Polacy przebiegły naród i taki system wynaleźli w Norwegii. Widzę że jak już nie ma się na kim dorobić to trzeba szukać wśród rodaków, bo Norwegów przecież do takiej firmy nikt nie przyjmie, a poza tym mają swoje firmy i nie pracują tu za grosze. Oczywiście spodziewam się dużej krytyki ze strony osób które taką firmę mają, ale g...o mnie obchodzi wasze sapanie- robicie hu..jnię w tym kraju i nie cieszcie się bo ludzie widzą, a przez takie artykuły w gazetach tracą wszyscy-- i poczekajmy jak jeden z drugim będzie musiał szybko zamykać swój biznes i wracać z powrotem do Polski( jak jeszcze będzie za co wracać)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Nie spodziewalem sie, ze kiedykolwiek stane w obronie mase1... Pani Leno: pani reakcje (pamietam wczesniejsze posty) zakrawaja na calkowita histerie i brak zrownowazenia psychicznego. Co jak co, ale to, czy otrzymalo sie pieniadze na konto, czy nie, nie jest skomplikowana rzecza do udowodnienia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
Dziękuję Lærer ale lenaoslo1 atakowała mnie już nie raz że niby nie mam racji itd.. rozumiem wściekłość i to że jakiś tam mase1 ma czelność tak obraźliwie pisać, a przy tym zdrowo przeklina. A swoja drogą to myślałem że lenaoslo1 już dawno wróciła do kraju, a tu niespodzianka- ona jest jeszcze !!! hurrra!!! No ale wszystko co dobre dobrze się kończy i czas się pakować pani lenaoslo1 i zwijać biznes- bo szkoda nerwów i czasu....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
firma jednoosobowa= żart jak h..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Pani Leno: troche obiektywizmu. Czy zna pani opisanego w artykule pana? Byc moze zostal oszukany, byc moze to on nie mowi prawdy. Zajely sie tym odpowiednie wladze i miejmy nadzieje, ze winny (niezaleznie od tego kto nim jest) poniesie konsekwencje. Natomiast zachowywanie sie jak wynajeta na pogrzeb placzka nie wnosi nic konstruktywnego. Nie rozumiem rowniez calkowicie, co ma do tego moja (?) plec...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
Nie wiem o co się pani Lena tak bulwersuje, stwierdzenia "lepiej pracować na czarno niż dla Polaka" można znaleźć na wszystkich forach, czy to Moja Norwegi, Londynek czy jakikolwiek inny kraj gdzie pracują Polacy.

To nie wzięło się z niczego, a takich cwaniaków ściągających ludzi którzy nie znają języka można spotkać na każdym parkingu w Szwecji, gdzie robią sobie przerwę w zwożeniu niewolników.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Jan Kiryluk
(jasko32)
Wiking
przeciez te nie roby chca zrobic to samo z polakami co zrobili z innymi nacjami tylko teaz zmieniaja przepisy zeby nie zostac w kraju i nie placic za nic.chca nas wykozystac i poszli won do polski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok