Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1333 niezalogowanych)
8 Postów

(ATOMEK)
Wiking
Ludziska a może by tak jakiś piecyk uruchomić dla takich wyzyskieaczy bo troszke tu takich jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Przemek Wojcinski
(Przemek33)
Wiking
Tak ,wszyscy macie racje polak polakowi wrogiem,tylko mam jedno pytanie kiedy to sie wreszcie skonczy, ktos powinien reagowac na tki wyzysk, a pracodawca ma zamiast oczu ,dwie monety po 20 koron.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
jak zwykle przewał z polakami w roli głównej, wyzyskiem, kombinatorstwem itympodobnym... czasami mi wstyd ze jestem polka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Przemek Wojcinski
(Przemek33)
Wiking
wiecie ,wszycy mamy racje ale co dalej jak stym walczyć ,bo jedno jest pewne -jak nas słyszą to i tak nas odbierają, a ja staram sie o prace w VESTFOLD ale nie u polaczka i wkońcu ja znalazłem ,bo dałem sie poznać z jak najlepszej stony,a ten sam norek u którego bede pracował miał kiedyś z polakami kontakt i wcale nie wspomina go wspaniale,ale to sie zmieniło, i nawet posiade słownik no-pl, pl-no.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Przemek Wojcinski
(Przemek33)
Wiking
to co piszesz to prawda, sa i tacy ale ja np. prawie dwa lata temu mniałem podobna sytuacje ,a nawet jeszcze gorsza, moja historja i pierwszy przylot do norwegi ,okazała sie wielka katastrofa i raczej nik czegos takiego nie doswiatczył,i nikomu nie zycze tego co ja przeszedłem, ale siła walki oraz determinacja pozwoliły mi uwierzyc w normalnych ludzi. a pracy w pl jest ale za ile za psie pieniadze, jestem fachowcem ,dawałem rade w pl ale ... . w pl raczej sie nie dorobisz jak tak to tylko garba, a wile firm zatrudnia tylko w czarno.łatwo jest wszystko stracić ale jeszcze tródniej odzyskać...moj przykład jest jednym z wielu.... . POZDRAWIAM
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Przemek Wojcinski
(Przemek33)
Wiking
ico nikt nie ostrzegał innych,przewałka czy zastraszanie-jedno jest pewne tacy ludzie jak pan Wydra powinni ponieść odpowiednią kare,siłą jest słowo a nie pięści. Albo zaczniemy traktować sie z szacunkem albo.... wyginiemy jak dinozałry. POZDRAWIAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Przemek Wojcinski
(Przemek33)
Wiking
DZIEKI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Jak chcesz, zeskanuj mi umowe i przeslij na maila (podam ci priv). Wazne jest sformulowanie. Nie moze byc tak, ze musicie pracowac po godzinach i w swieta, a z zaplata - to sie zobaczy Natomiast jezeli chodzi o to, ze nie mozecie sobie sami wybierac, ze chcecie pracowac po 16 godzin godzin dziennie + swieta i oczekujecie za to zaplaty jak za nadgodziny, to pracodawca ma prawo nie wryrazic na to zgody.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Krzysztof ....
(Duszek)
Wiking
Każda polska firma to kupa złodzieji i oszustów .Na szafot z takimi lub do Oświęcimia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Frivillig, znaczy dobrowolny. Zaplata tylko w ramach stawki godzinowej. Tylko po uzgodnieniu z kierownictwem budowy/firmy. Ja widze to tak: jezeli z wlasnej nadgorliwosci zostaniesz po godzinach, to twoj problem. Natomiast gdyby nakazano ci zostac po godzinach (pålagt overtid), wtedy juz MUSZA zaplacic ci w/g obowiazujacych w prawie stawek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok