Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Norwegowie nie mają zaufania do swojego systemu opieki zdrowotnej - Norwegia

Czytali temat:
(633 niezalogowanych)
1 Post

(szynkar)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Norwegowie nie mają zaufania do swojego systemu opieki zdrowotnej
hehhe bo tak jest!!
moja zona jest w oslo strzykawa ok 9 albo 10 lat i potwierdza ich zacofanie czesto sie zdarzza jak ma dojsc do operacji to pacjeci prosza jak by to bylo mozliwe o chirurga za PL albo turcji.
zona z corkami tez chodzi tylko do lekazy z PL-i nie chodzi tu o jezyk bo corki sie tu urodzily.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(dima82)
Wiking
szczera prawda jak do lekarza to tylko do polskiego albo ewentualnie do takiego co w Polsce studiował
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
andrzej kkkkk
(andreass211)
Nowicjusz
tragiedia to malo powiedziane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szynkar)
Wiking
to ze sie czeka, ze spzret maja cienki naprawde stary- napewno gorszy niz w PL a juz na pewno nie taki jak u nas w prywatnych szpitalach

ale to co jest niebezpieczne to te zle djagnozy, za malo badan, za slaba wiedza lekaza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(waldeknr1)
Wiking
to szkoda że nie wiesz jak przyjmuje polski lekarz we Fredrikstad ,mimo że masz wyznaczoną godź,to i tak czekasz prawie 1.5 godź aż cię raczy przyjąć "polski lekarz" a w międzyczasie prosi norweskich pacjętów. a na wypisanie zwolnienia czekałem 2 godź .i prosze mi nie mówić o polskich lekarzach że są tacy wspaniali bo w to wcale tak pięknie nie jest i kolorowo .najpierw norek jest ważniejszy a polak to może warować i liczyć na łaskę że zostanie przyjęty.teraz mam norweskiego lekarza i dopiero teraz wiem że mam dobrego lekarza który szanuje swoich pacjentów !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szynkar)
Wiking
oczywiscie pacjentow szanuje ale ma taka wiedze ze by nie zdal tego egzaminu co u nas jest na specializacje
czekac to sobie moge ale nie che abym mial powidzane ze mam kaszel i zebym chodzil duzo po swiezym powietrzu i gleboko oddychal a to by byla jakas powazna choroba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
dariusz jarmołowski
(darecki348)
Wiking
miałem ostatnio styczność z medycyną no - super, brak kolejek miła obsługa co do fachowości to nie wiem bo miałem styczność tylko z lekarzem pierwszego kontaktu, w polsce...............nawet nie wiem jak on wygląda za to widziałem kolejki. Jestem pewny,że gdybym potrzebował konkretnejpomocy to nie byłoby problemu tzn w norwegii-------nie w polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Stefan B.
(Steve2)
Wiking
Na wszystko skuteczny jest Paracet i Cola
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
danuta gliniecka
(pinecha)
Wiking
PARACET I DUZO WODY!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sailor)
Wiking
Nie twierdze, ze norwescy lekarze sa idealnie, ale nagminne przepisywanie antybiotykow w PL, to totalna porazka! Antybiotyki dzialaja tylko w przypadku infekcji bakteryjnych, nie wirusowych. Pacjenci w PL zostali przyzwyczajeni do otzrymywania dlugiej recepty w przypadku kazdego przeziebienia (zazwyczaj bez uprzedniego badania krwi). Prawda jest taka, ze niestety na przeziebienie nie ma ZADNEGO leku, nagminne przepisywanie antybiotykow spowodowalo natomiast pojawienie sie nowych szczepow bakterii, ktore na istniejace antybiotyki nie reaguja. Miedzy innymi dlatego obserwuje sie nawrot gruzlicy w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok