Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Norwegia w pułapce dobrobytu? - Norwegia

Czytali temat:
(398 niezalogowanych)
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Norwegia w pułapce dobrobytu?
AP, standardowo jak kazda lewicowa partia zamiast zmuszac do pracy pupili z Pakistanu czy innego zadupia woli siegnac do kieszeni ludzi pracujacych zeby miec kase na oplaty socjalne dla swojego elektoratu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(makaveli)
Wiking
ten kraj polegnie jak francja i inne kraje ktore nasciagaly sobie arabow i murzynow ktorzy krotko mowiac w wiekszosci sa bezurzyteczni i leniwi i wtedy bedzie zgrzyt zebami ja osobiscie bym ich wyslal spowrotem to by wszystkim ulatwilo zycie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sailor)
Wiking
1. makaveli - naucz sie pisac - wstyd!
2. Polacy przewyzszaja Pakistanczykow w statystykach pobierania zasilkow z NAV, nie mowiac juz o statystykach przestepczosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
Do Pakistańczyków dodaj pozostałych muzułmanów , ten kraj akurat wziąłem jako typowych przedstawicieli, z drugiej strony nie wiem skąd masz takie rewelacyjne dane ( poproszę o źródło), w 2009 roku w NAV było zarejestrowanych 3200 Polaków. Patrząc na typowa pakistańską rodzinę gdzie zona plus dwójka ( szok jedno znalazło prace) dorosłych dzieci siedzi w domu to można się sprzeczać kto pobiera więcej z państwowej kasy. Oprócz NAV dolicz różne zapomogi socjalne, o których Europejczyk może sobie pomarzyć.

Co do przestępczości to można się sprzeczać , umma patrzy niemiłym okiem na donosy zwłaszcza na policje, no i jak niedawno pewien muzułmański uczony uswiadamial "głupich" angoli, nie ma czegoś takiego jak gwałt w małżeństwie, pewnie dotyczy to tez niewiernych skoro 16 na 17 gwałtów w Oslo dokonują pupile partii lewicowych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Niezaleznie z kad jestesmy, tu jestesmy i tak nabyci. Nie miejmy nadziei ze w dobie swiatowego kryzysu, tu tez. Norwedzy beda zadowoleni ze czesc z nas jest na zasilkach i to nie wazne jaka to bedzie czesc. Ja mysle ze miejsc pracy w tzw. administracji panstwowej z calym zapleczem medycznym, szkolnictwem, sluzbami mundurowymi nie ubylo. Ze wzgledu na ogolnoswiatowy kryzys i niestabilnosc dlugoterminowych inwestycji Norwegom wstrzymano kredyty inwestycyjne. Kilka lat temu Norweg kupowal plac stawial dom, lub bydynek do remontu, bral Polakow do pomocy i potem sprzedawal. Tak robilo te ponad 20% Norwegow co teraz jest bezrobotnych. Na kazdym rogu ulicy cos sie robilo. Teraz wszystko stoi. Niema co sie na wzajem obwiniac tylko trzeba czekac na ustabilizowanie sytuacji i odblokowanie tych kredytow, a wszystko sie ruszy spowrotem. Pozdrawiam Jacek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok