Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Szukam - Norwegia

Czytali temat:
(577 niezalogowanych)
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
Szukam kogoś,kto pracuje i żyje w Norwegii.Lecz od czasu do czasu zjeżdża do Polski i jest np.z Wrocka lub okolic.Chciałbym się spotkać i porozmawiać szczerze jak na spowiedzi.Jak tam naprawdę jest w tym Norsku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
4altee napisał:
Szukam kogoś,kto pracuje i żyje w Norwegii.Lecz od czasu do czasu zjeżdża do Polski i jest np.z Wrocka lub okolic.Chciałbym się spotkać i porozmawiać szczerze jak na spowiedzi.Jak tam naprawdę jest w tym Norsku.
---
Spowiedź to podświadomy środek przymusu i uległości wymyślony przez KLER dla utrzymania dyscypliny wśród Chłopstwa ...
Anachronizm czasów kiedy książki były rarytasem przykutym łańcuchami do stołów , na dodatek w pomieszczeniach klasztornych .
---
I co takie rozmowy Polaków dadzą Tobie osobiście ...?
---
Skoro nie potrafisz uwierzyć w słowo pisane chociażby na Tym Forum ...?
---
Samotność tobie europejska doskwiera ... czy jak ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
164 Posty

(AdamAleksanderNowak)
Stały Bywalec
Gabriel: przykład typowego Trolla Forumowego...
Nie ma nic w temacie do dodania ale napisać musi...
I kolejny post leci na konto...

do tematu:
Jak będziesz kiedyś w Stavanger zapraszam pod warunkiem że nie będą to Polaków rozmowy przy czystej
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
AdamAleksanderNowak napisał:
Gabriel: przykład typowego Trolla Forumowego...
Nie ma nic w temacie do dodania ale napisać musi...
I kolejny post leci na konto...
do tematu:
Jak będziesz kiedyś w Stavanger zapraszam pod warunkiem że nie będą to Polaków rozmowy przy czystej
Pozdrawiam.

WŁAŚNIE ZA REPREZENTOWAŁEŚ swoją wypowiedzią , typowego polaczka na emigracji , który nosi własną dupę wyżej mózgu i nic ponadto .
---
Hm Ja jedynie odpowiedziałem na zaproszenie o ile będę w okolicy .

Ponieważ Gość mieszka na Dolnym Śląsku i prędzej Ja zjadę w Moje Rodzinne strony , niż On zawita do Stavanger .
---
Czytaj teksty pisane ze zrozumieniem ...
I więcej Pokory dla Siebie Samego ...
ECH ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
gabriel napisał:
4altee napisał:
---
Spowiedź to podświadomy środek przymusu i uległości wymyślony przez KLER dla utrzymania dyscypliny wśród Chłopstwa ...
Anachronizm czasów kiedy książki były rarytasem przykutym łańcuchami do stołów , na dodatek w pomieszczeniach klasztornych .
---
---
---

Ludzie co wy macie z tym klerem, kościołem itp. Nie ważne jakie forum nie ważne jaki temat, w kółko "tylko wina kleru, wina kościoła, wina klechów". Na forum są przeróżne odpowiedzi i opisy, często rozbieżne, a konkluzja nasuwa mi się jedna, ale pominę ją.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
sih87 napisał:Ludzie co wy macie z tym klerem, kościołem itp. Nie ważne jakie forum nie ważne jaki temat, w kółko "tylko wina kleru, wina kościoła, wina klechów". Na forum są przeróżne odpowiedzi i opisy, często rozbieżne, a konkluzja nasuwa mi się jedna, ale pominę ją.
Nie tylko My Polacy , wtrącamy tematy wiary i Instytucji Kościelnych jako jawny przykład WYPACZEŃ SPOŁECZNYCH .
Na Forach Norweskich , po Norwesku i Między Norwegami , również ten temat jest wałkowany .
A Oni Przecież są Reformowani ... znaczy Protestanci ... to jak to tak ... Oni mogą a My NIE !? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
gabriel napisał:
sih87 napisał:Ludzie co wy macie z tym klerem, kościołem itp. Nie ważne jakie forum nie ważne jaki temat, w kółko "tylko wina kleru, wina kościoła, wina klechów". Na forum są przeróżne odpowiedzi i opisy, często rozbieżne, a konkluzja nasuwa mi się jedna, ale pominę ją.
Nie tylko My Polacy , wtrącamy tematy wiary i Instytucji Kościelnych jako jawny przykład WYPACZEŃ SPOŁECZNYCH .
Na Forach Norweskich , po Norwesku i Między Norwegami , również ten temat jest wałkowany .
A Oni Przecież są Reformowani ... znaczy Protestanci ... to jak to tak ... Oni mogą a My NIE !? .

Co z tego, że mają zreformowany kościół, Polska nie. Nie wierzę, że młodzież norweska zostałą wypaczona przez kościół i wiarę. Może były Pan tak miły i opisał wypaczenie społeczeństwa polskiego, które nastąpiło pod wpływem wiary w Boga/Bogów?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
gabriel napisał:
4altee napisał:
---
---
---
---
Lubię porozmawiać,podyktowane jest to także tym ,że jestem gadułą.Klienci firmy mówią o mnie,że mam dar przekonywania.Ano taki jestem.A z drugiej strony męczące jest dla mnie pisanie esów,czy postów ponieważ kurna zjadam litery.Kilka razy jego muszę przeczytać zanim wyślę.DLATEGO wolę rozmowę
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
sih87 napisał:...Co z tego, że mają zreformowany kościół, Polska nie.
...Nie wierzę, że młodzież norweska zostałą wypaczona przez kościół i wiarę.
...Może były Pan tak miły i opisał wypaczenie społeczeństwa polskiego, które nastąpiło pod wpływem wiary w Boga/Bogów?

---
Hm... Twoje powyższe teksty świadczą o nikłej wiedzy na te tematy .
Ewentualnie Dużą wiedzę , a jedynie chęć Świadomej Prowokacji , do nic nie wnoszącej dyskusji na tematy , wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Niższością Bożego Narodzenia .
---
- Nigdzie nie napisałem iż Młodzież Norweską , wypaczył ich Zreformowany Kościół ...
- Tak Polski Kościół Katolicki NIE JEST ZREFORMOWANY , gdyby tak było w Polsce byłby Kościołem Protestanckim a nie jest , tym się te dwa Kościoły między sobą właśnie różnią .
- O wypaczeniach nie będę pisał , ponieważ już w Gimnazjum Młodzież wie , co Polski Kler Katolicki Reprezentuje Swoją Osobą .
---
Niemniej cieszę się iż nie wylałeś wiadra Pomyj , na Moje Wywody dotyczące tego kościelnego problemu .

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
4altee napisał:...Lubię porozmawiać,podyktowane jest to także tym ,że jestem gadułą.
-Klienci firmy mówią o mnie,że mam dar przekonywania.
-Ano taki jestem.
-A z drugiej strony męczące jest dla mnie pisanie esów,czy postów ponieważ kurna zjadam litery.Kilka razy jego muszę przeczytać zanim wyślę.DLATEGO wolę rozmowę

---
Też tak piszę jak Ty ... dlatego właśnie koloruję sprawdzany tekst , to taka samo korekta i
bezwzględny reżim pisanych tekstów .

---
Niemniej i tak zawsze znajdzie się jakaś nieścisłość .
---
CÓŻ , masz dobrą pracę , jak sam piszesz , Własną Małą Ojczyznę ... cóż jeszcze chcesz od Życia .
---

Proponuję , do Norwegi Przyjeżdżać ... Jedynie Jako Turysta .
Inaczej wszystko musiał byś zaczynać od przysłowiowego ... "ZERA"...
---
Jeżeli jednak , Nie możesz wysiedzieć na dupie ... bo Inni mają lepiej i więcej ... , to bliżej Masz do gebelsowa ... podobne pieniądze ... a i RODZINA mniej traci ...

ECH
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok