Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Witam serdecznie - Norwegia

Czytali temat:
Krzysztofmojanorwegia Niewiadomojaki (1622 niezalogowanych)
5 Postów
Mariusz Duda
(MariuszIT)
Wiking
Cześć wszystkim

jestem tutaj nowy więc jak obyczaj nakazuje przedstawiam się:

Mariusz 30 lat mieszkam obecnie w Polsce kolo Chrzanowa - tak tego w którym urodziła sie pewnemu czechowiz piwem "babiczka" mam jakies 178 cm wzrostu no i ....

i piszę bo poszukuje pracy w Norwegii jako elektryk , elektronik , elektromonter , mechanik , elektromechanik ..
angielskim posługuje się myslę dość płynnie
po za tym jestem dość zaradnym czlowiekiem ,posiadam :
6 – letnie doświadczenie pracy w serwisie sprzętu IT i urządzeń peryferyjnych drukarki , kopirki - jestem w tym bardzo dobry
3 lata praktyki montazu sieci przewodowych i bezprzewodowych
Uprawnienia SEP G1 " E" i "D"
Szeroka wiedzę i 9-letnia praktyka z zakresu elektroniki, elektryki i mechaniki.

kluczowe kompetencje:
Serwis, konserwacja, diagnostyka oraz naprawy sprzętu IT - komputery , laptopy, drukarki ,kopiarki oraz RTV .
Serwis i naprawy urządzeń telekomunikacyjnych monter kablowy , telemonter .
Wykonywanie montażu: systemów alarmowych, dozoru wnętrz, urządzeń telewizji przemysłowej, anten satelitarnych, instalacji elektrycznych i innych.
Praktyka z zakresu serwisu elektronarzędzi oraz sprzetu AGD ( pralki lodówki zmywarki odkurzacze ekspresy wysokocisnieniowe itp.
Dokonywanie szerokiego zakresu napraw elektroniki samochodowej oraz drobniejszej mechaniki.
Wykonywanie instalacji elektrycznych wewnątrz obiektów budowlanych , przyłączy budynków, modernizacje sieci elektrycznych
Serwis GSM , palptopy itd

Będę bardzo zobowiązany za wszelką pomoc

Pozdrawiam bardzo serdecznie z Polski
MariuszIT
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
MariuszIT napisał:
Cześć wszystkim

jestem tutaj nowy więc jak obyczaj nakazuje przedstawiam się:

Mariusz 30 lat mieszkam obecnie w Polsce kolo Chrzanowa - tak tego w którym urodziła sie pewnemu czechowiz piwem "babiczka" mam jakies 178 cm wzrostu no i ....

i piszę bo poszukuje pracy w Norwegii jako elektryk , elektronik , elektromonter , mechanik , elektromechanik ..
angielskim posługuje się myslę dość płynnie
po za tym jestem dość zaradnym czlowiekiem ,posiadam :
6 – letnie doświadczenie pracy w serwisie sprzętu IT i urządzeń peryferyjnych drukarki , kopirki - jestem w tym bardzo dobry
3 lata praktyki montazu sieci przewodowych i bezprzewodowych
Uprawnienia SEP G1 " E" i "D"
Szeroka wiedzę i 9-letnia praktyka z zakresu elektroniki, elektryki i mechaniki.

kluczowe kompetencje:
Serwis, konserwacja, diagnostyka oraz naprawy sprzętu IT - komputery , laptopy, drukarki ,kopiarki oraz RTV .
Serwis i naprawy urządzeń telekomunikacyjnych monter kablowy , telemonter .
Wykonywanie montażu: systemów alarmowych, dozoru wnętrz, urządzeń telewizji przemysłowej, anten satelitarnych, instalacji elektrycznych i innych.
Praktyka z zakresu serwisu elektronarzędzi oraz sprzetu AGD ( pralki lodówki zmywarki odkurzacze ekspresy wysokocisnieniowe itp.
Dokonywanie szerokiego zakresu napraw elektroniki samochodowej oraz drobniejszej mechaniki.
Wykonywanie instalacji elektrycznych wewnątrz obiektów budowlanych , przyłączy budynków, modernizacje sieci elektrycznych
Serwis GSM , palptopy itd

Będę bardzo zobowiązany za wszelką pomoc

Pozdrawiam bardzo serdecznie z Polski
MariuszIT

jeśli jest jak mówisz i tyle tego ogarniasz to ogarnij gdzie CV wysłać

www.finn.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Przede wszystkim trzeba przetłumaczone na jezyk norweski lub angielski dokumenty elektryczne wysłac do autoryzacji do dsb.no bo bez tego to o pracy w Norwegii można tylko pomarzyc. Trzeba miec też udokumentowane przynajmniej 3 lata pracy jako elektryk.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Mariusz Duda
(MariuszIT)
Wiking
Witam a powiedz mi bo że uprawnienia sepowskie to rozumiem że pewnie muszą autoryzować ale czy swiadectwa szkolne tez mam dac do tlumaczenia a potem do autoryzacji.i czy np swiadectwa pracy tez dac / chodz na nich nie pisze jakie byly glowne moje obowiazki tylko stanowisko pracy/- i czy cos sie placi za tą autoryzacje dokumentów ?? bo powiem tak szczerze ze w zawodzie typowy elektryk to nie mam udokumentowanych 3 lat . o moze tak oto moja dotychczasowa kariera zawodowa:

06.2006 – 01.2012SCOT Spółka z o.o., Modlniczka k. Krakowa
Zakres działalności: dystrybutor oryginalnych oraz zamiennych materiałów eksploatacyjnych do urządzeń drukujących: kopiarki, drukarki, telefaksy, urządzenia wielofunkcyjne, plotery.

Starszy technik serwisu

Dokonywanie napraw, przeglądów oraz konserwacji sprzętu IT , najczęściej drukarek oraz kopiarek.
Administrowanie siecią teleinformatyczna w firmie .
Kierowanie działem i zarządzanie zespołem serwisantów (2 osoby).
Rozpatrywanie reklamacji składanych przez klientów.
Tworzenie i modyfikowanie procedur reklamacyjnych.

12.2005 – 06.2006ITC Polska Spółka z o.o., Kraków
Zakres działalności: dystrybucja, leasing i serwis kopiarek i urządzeń drukujących marek Olivetti i Muratec.

Specjalista d.s. reklamacji/ Magazynier

Rozpatrywanie reklamacji składanych przez klientów.
Realizacja zamówień oraz logistyka magazynowa.
Nadzór nad magazynem oraz zapewnienie jego właściwego funkcjonowania.

05.2004 – 09.2005Schneider Electric Industries Polska, Bukowno
Zakres działalności: producent wyłączników i rozłączników aparatury niskich napięć: typu Compact, Multi 9, Interpact INS.

Monter maszyn do produkcji aparatów niskiego napięcia

Montaż sieci elektrycznych .
Montaż naprawy i konserwacja urządzeń produkcyjnych .

02.2003 – 12.2003Katowickie Przedsiębiorstwo Robót Telekomunikacyjnych
Spółka z o.o., Katowice
Telemonter/ Monter kablowy
Montaż telefonów i linii telekomunikacyjnych napowietrznych i podziemnych.
Utrzymanie sieci telekomunikacyjnej – teren Powiatu Chrzanowskiego.

wiec tak jak pisalem głowinie elektronik i elektromechanik ale wiesz jak to w Polsce jak sie znasz na wiecej rzeczach to jest wieksza szansa ze cie nie wywala z pracy . a ja jestem dosc hobbistycznie nastawiony do takich napraw wiec naprawiam wszystko co tylko dam rade - po prostu nie boje sie w to zagladac i tak jest juz zepsute a bardziej przeciesz nie zepsuje , mam jak to sie mowi do tego talent
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Mariusz Duda
(MariuszIT)
Wiking
mam prosbe możecie mi podesłac strony do norweskich biur pracy tymczasowej - cos takiego jak adecco w polsce z tym ze oni mnie juz dosc pozadnie wykorzystali , a i kolega mi mowil zebym szukał posredników pracy ale norweskich nie polskich i jak juz tak bardzo chce zatrudniał sie na norweskich warunkach nie polskich .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Mariusz Duda
(MariuszIT)
Wiking
Anna82 napisał:
www.adecco.no
www.manpower.no
www.jobzone.no
www.jobbsafari.no

jak juz pisałem z adecco nie chce mniec nic wspolnego . a za reszte serdecznie dziekuje powysylam sobie dokumenty
Pozdrawiam M
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Polskie adecco to nie to samo co norweskie sama pracowałam dla nich przez 2 lata i nie mogę powiedzieć złego słowa na nich. A myślę że na początek mogą być
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
to w końcu polskie adecco, czy norweskie adecco lepsze?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Jasiu norweskie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok