Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1776 niezalogowanych)
12 Posty
Wojtek Kluk
(Znaxon)
Wiking
gabriel napisał:
Znaxon napisał:
jak cię nie stać to nie kupuj i nie zazdrość innym tytułów naukowych. pozdro
ECH PRZYGŁUPIE ...przygłupie ... jak widać , żadna szkoła nie zrobi z tępoty normalnego Człowieka ...!!!

INŻYNIER NIE JEST TYTUŁEM NAUKOWYM , A TYLKO kolejnym w hierarchii ... TYTUŁEM ZAWODOWYM .
---
Chyba faktycznie , komuszy Tatuś , Kupił tobie ten Dyplom Inżyniera ...
ECH... co za "Inżynierski Pech " ...!

a ciekawe kim ty jesteś ? widać że jak ktoś codziennie rano nie odbija karty zakładowej to już jest komuchem ! tak się składa że jestem magistrem-inżynierem, a jeżeli nie umiesz czytać ze zrozumienie tekstu to widać że maturę znasz tylko z opowieści ! pewnie ledwo dociągnąłeś do końca podstawówki i musiałeś wyjechać z kraju bo prace mogłeś znaleźć tylko przy prostowaniu kartonów w biedronce. pewnie języka nie znasz i jak ktoś coś mówi to się głupio uśmiechasz i myślisz sobie w głębi duszy, czemu byłeś taką zakutą pałą i się nie uczyłeś jak był na to czas i teraz jesteś tylko kolejnym typowym polaczkiem który zazdrości innym którym się coś w życiu udało i coś osiągnęli, a nie czyszczą ryby w porcie. żal mi ciebie frajerze. pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Prawie kazdy nowo upieczony inzynier (lub magister inzynier) jak zacznie pracowac, to mysli, ze wszystko wie i umie i wszyscy starsi pracownicy w biurze to debile. Pozniej, jak troche popracuje, to mu sie zmienia, no moze z malymi wyjatkami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wojtek Kluk
(Znaxon)
Wiking
do Elise:

Nie napinam się niczym w pracy, jestem pokorny i uczę się od starszych, zdobywam doświadczenie, ale dobrze, że Ty wiesz wszystko o polskich inżynierach... ech, zawistne polaczki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Znaxon napisał:a ciekawe kim ty jesteś ? widać że jak ktoś codziennie rano nie odbija karty zakładowej to już jest komuchem ! tak się składa że jestem magistrem-inżynierem, a jeżeli nie umiesz czytać ze zrozumienie tekstu to widać że maturę znasz tylko z opowieści ! pewnie ledwo dociągnąłeś do końca podstawówki i musiałeś wyjechać z kraju bo prace mogłeś znaleźć tylko przy prostowaniu kartonów w biedronce. pewnie języka nie znasz i jak ktoś coś mówi to się głupio uśmiechasz i myślisz sobie w głębi duszy, czemu byłeś taką zakutą pałą i się nie uczyłeś jak był na to czas i teraz jesteś tylko kolejnym typowym polaczkiem który zazdrości innym którym się coś w życiu udało i coś osiągnęli, a nie czyszczą ryby w porcie. żal mi ciebie frajerze. pozdro
Miałem tobie odpowiedzieć w podobnym tonie z dozą Mojej Forumowej IRONII .
Jednak napiłem się szklankę zimnego soku ARONII i przeszło .
Szkoda miłego Niedzielnego Poranka ...
Ech
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
panie inżynierze, oj przepraszam panie magistrze inżynierze nie widze tu żadnej pokory z twojej strony bo jeśli ktoś zamieszcza ogłoszenie tego typu "Inżynier z Polski pozna miłą dziewczynę" to jesteś zwyczajnym matołem i nie ma tu żadnej zawiści bynajmniej z mojej strony lecz współczucie ale pamiętaj że walenie gruchy wzmacnia paluchy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Zgadzam się z Elise..... a na studiach to tak jest, żę większość zalicza egzaminy na ściągach i fuksach i tyle... a do tego brak praktyki.... później zwykli robotnicy pracujący wiele lat się śmieją z takich inzynierów, że wielcy uczeni po studiach, a nic nie wiedzą i taka jest prawda...
dopiero po wielu latach praktyk człowiek tak naprawdę się uczy...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Anna90 napisał:
Zgadzam się z Elise..... a na studiach to tak jest, żę większość zalicza egzaminy na ściągach i fuksach i tyle... a do tego brak praktyki.... później zwykli robotnicy pracujący wiele lat się śmieją z takich inzynierów, że wielcy uczeni po studiach, a nic nie wiedzą i taka jest prawda...
Faktow nikt pod dywan nie zamiecie.
No ale nie wszyscy tak maja!

Zawsze jest z 10% TAKICH INZYNIEROW,
ktorzy potrafia zaginac swoich np. Hamerykanskich kolegow,
nie wspominam nawet o Norwegach.

Zawsze 90% populacji "inzynierskiej"
to bedzie "plankton" czyli przecietniacy i nieudacznicy.

Prawdziwy problem to WYLOWIC te DIAMENTY!

Pierwszy krok to oczywiscie WIELKA UCIECZKA z komuszej "brzozowni".

Tak wiec zycze wszystkim INZYNIEROM w Norwegii
sukcesow, rozwoju, kariery i wszystkiego naj, naj, naj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Anna90 napisał:.... później zwykli robotnicy pracujący wiele lat się śmieją z takich inzynierów, że wielcy uczeni po studiach, a nic nie wiedzą i taka jest prawda...
.

HA...ha...ha...
Toś Mnie rozbawiła , aż się łza w oku zakręciła .
---
Miałem kiedyś , takie dwa przypadki w Swojej Karierze Zawodowej .
-I-...Niewypierzony inżynierek , popisywał się "uczona wiedzą" , na temat czasu pracy , przy ręcznym kuciu żelbetu ... / lata 1975 / .
ON twierdził , że norma mówi iż trzech ludzi , powinno ten element wykonać w ciągu dwóch godzin zegarowych /zwykła dniówka - 6godzin kosztorysowych w zaokrągleniu /My że bite 9-godzin , plus przerwy jako akord .
Doszło do słownej szarpaczki , a gość w szale , że go olewamy ... zagroził , że Sam to wykuje w trzy godziny , bez żadnej przerwy ...!!! a NAS TRZECH ... kierownik zwolni z pracy !..
Wyśmieliśmy go i poszedł zakład o tą robotę .
-My , że nie wykuje nawet w te sześć godzin i stawiamy trzy litry czerwonej .
-On , że wykuje w trzy , musiał wyłożyć forsę na wódkę ... .
---
On Kuł żelbet , a My z majstrem i Kierownikiem , Piliśmy Wódę przez całe bite OSIEM GODZIN ... Teren Huty Katowice ...
---
Śmiech był z inżynierka za plecami przez miesiąc , do momentu aż nie opuścił budowy .
Jednak mieliśmy stracha , ponieważ gość nie pił wtedy alkoholu , oraz podnosił w klubie ciężary ... warunki Miał ... jednak PYCHA I ZADUFANIE ... dało o sobie szybko znać i facio spuchł jak flak .
---
-I I- ... Drugie zdarzenie było bardziej brutalne , Facet rżnął uczonego , istny Pies na robotę , Kapo w Oświęcimiu to Pikuś ... Robiliśmy przy zbrojeniu ... Padaliśmy na ryje a jemu i tak było mało . Pewnego dnia po złości , odwróciliśmy nową dokumentację zbrojenia płyty do góry nogami , skserowaliśmy i zamieniliśmy . Inżynierek każdą kartę musiał podpisywać i stawiać Własną pieczątkę . I tak zrobił też bezwiednie z podróbą ... Nie zwrócił uwagi ...
Po dniu Montażu mówimy mu , że coś nie gra w zestawieniu i rysunku ...
A on , że jesteśmy nieuki i Parszywe Nieroby ...!
Cóż dokonaliśmy wpisu na rysunku i zadzwoniliśmy do Kierownika budowy i robiliśmy dalej . Przed każdym betonowaniem Inspektor podpisywał element , sprawdzając wg. własnej dokumentacji i wstrzymał element do betonowania , a że element był bardzo ważny w przenoszeniu ciężarów ... zbrojenie zmieniało bardzo znacznie wartości , to sprawa mało co nie oparła się o Prokuratora .
My robiliśmy dalej / dzięki wpisanej uwadze na rysunku/ a Inżynierek spłacał przez pół roku zmarnowany czas i wstrzymany odcinek ...! . / wtedy nie było jeszcze cywilnych ubezpieczeń od odpowiedzialności finansowej na budowie / a w Biurze też Nikt go nie znosił
Taka Zakała firmy . Po spłacie długu facet został zwolniony i żadna Partia mu nie pomogła .

Ech to były czasy ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
kminek napisał:
bo jeśli ktoś zamieszcza ogłoszenie tego typu "Inżynier z Polski pozna miłą dziewczynę" to jesteś zwyczajnym matołem
Ja nie widze w tym zadnego matolstwa. Co w tym niby takiego grzesznego, czy glupiego, ze chlopach chce poznac mila dziewczyne. To co bardziej moze glupie, ze w innym ogloszeniu chce "kupic" kobiete. No ale jedno trzeba przyznac, mial chlopak odwage napisac to co moze poniektorzy mysla, chociaz sformulowal to moze troche glupio.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
bo rzadko ktoś podpisuje sie pod takim ogłoszeniem INŻYNIER nie uważasz? a później pisze coś o pokorze i zawistnych polaczkach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok