Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przedszkole w Drammen - Norwegia

Czytali temat:
Justi Justi Kosmetyczka Edyta Magdalena Józiak Ewelina642 piotr kowalski (1590 niezalogowanych)
31 Postów
Anna Szzzzz..
(Vagabunda)
Nowicjusz
Witam wszystkich Rodzicow,

Czy jest ktos na forum, kto posyla swoja pocieche do przedszkola w Drammen?? Jesli tak - czym sugerowaliscie sie przy wyborze przedszkola?? Czy jesli zdecyduje sie, ze oddam dziecko do przedszkola na np 80% - czy moge to pozniej zmienic w gore albo w dol?? Moja corka ma dopiero 8 mcy, ale nie chce tego zostawiac na ostatnia chwile, a w poblizu mam 3 przedszkola. Nie wiem jak ustalic ich kolejnosc we wniosku w komunie. Czy sa w przedszkolach dni otwarte, zeby zobaczyc co przedszkole oferuje? Czy mozna wejsc tak z ulicy? Czy po oddaniu dziecka mozna z nim poprzebywac kilka dni w przedszkolu zeby sie oswoilo?? Duzo pytan..

A tak na marginesie - myslalam o otworzeniu polskiego przedszkola w Drammen. Myslicie, ze bylyby chetne osoby??

Pozdrawiam serdecznie i wiosennie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
kat ko
(dioniza01)
Nowicjusz
We wniosku wpisujesz trzy najbliżej położone przedszkola.Miejsce dostaniesz w tym gdzie będzie wolne miejsce w danej grupie wiekowej.Przez pierwsze trzy dnie chodzisz z dzieckiem ale każdego dnia jesteś trochę krócej.W razie konieczności dzwonią do ciebie.Nie wiem czy są dni otwarte ale myślę,że jeśli wejdziesz i zapytasz to nikt cię nie wyrzuci.Dobra rada-lepsze są przedszkola z komuny niż prywatne.Jest więcej dzieci,większa możliwośc rozwoju,doświadczona kadra.Koleżanka dała synka do prywatnego..po roku przeniosła do komunalnego.Teraz jej syn o wiele lepiej mówi po norwesku,ma więcej kolegów i zajęć rozwijających.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok