Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

sprawdzone sposoby na mdłości - Norwegia

Czytali temat:
(718 niezalogowanych)
26 Postów
ewelina stępień
(ewelka123)
Wiking
witam wszystkie przyszłe mamy czy któras ma jakieś sprawdzone sposoby na mdłości?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
ja wychodziłam szybko na świeże powietrze i pomagało. w 4 miesiącu minęły i na razie (5 miesiąc) mam spokój
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(kkamisia)
Wiking
na moje mdłości najlepsza była ciepła herbatka miętowa, mnie pomagało
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kasienia)
Wiking
a mnie nic nie pomagalo trzeba to poprostu przezyc ja lezalam 2 tyg w lozku jak neptyk i mdlosci mialam rano wieczorem w nocy popoludniu caly czas mdlosci i wymioty ale w 4 miesiacu juz przeszlo trzmam kciuki i powodzenia dasz rade
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Ja podobnie jak kasienia, mdlosci jak mnie dorwaly to trzymaly az do 18tygodnia, wymioty 8razy dziennie-nawet leki na ich zahamowanie od lekarza nie pomogly.... brak checi spotykania sie,brak apetytu i lozko, a ja prawie konajaca w nim z tego wymeczenia wrr.... jezeli ktoras mamusie takie cudenka nie zlapaly to juz po 4miesiacu nie zlapia

pamietam ze staralam sie pic kefir lub maslanke,ale to na zgage mi pomagalo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
ewelina stępień
(ewelka123)
Wiking
dziekuje wam za porady
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Ewa Kasprzyk
(ebkas)
Nowicjusz
Mnie bardzo pomogła herbata imbirowa. Jest to bardzo dobry sposób. Nie wiem czy w NO jest. Ale imbir możesz sobie kupić świeży, pokroić i zalać herbatą. Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
a co jesli mdlosci przyszly w III trymestrze??? od tygodnia mnie mdli, co bym nie zjadla jest mi niedobrze. Wogole jestem slaba i boli mnie glowa czy ktoras z was miala podobnie???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ja przez pierwsze 2 miesiace wymiotowałam ciagle. Mi tez leki na pohamowanie od lekarza na recepte nie pomogały. A mdłości miałam na mocne zapachy, po prostu ich unikałam i było ok. Lub jak koleżnaka napisała, wychodzenie na świeże powietrze

A w III trymestrze to ja nie miałam mdłości. Wiec w tym nie pomogę.

Ale to teoria, że niby 3-4 miesiace pierwse sa najgorsze. W praktyce zawsze wychodzi inaczej. I zalezy to tez od Nas, kazda przechodzi inaczej ciaze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
bu bubu
(DrGreve)
Nowicjusz
Jeżeli boli cie głowa i masz mdłości idź do lekarza albo helse i powiedz o tym bo w trzecim trymestrze występuje zatrucie ciążowe i własnie jednymi z objawów tej choroby sa mdłości i bóle głowy...ja miałam jeszcze białko w moczu opuchliznę i nadciśnienie. koniecznie to sprawdź bo zatrucie ciążowe zagraża dziecku i tobie i trzeba być pod opieka szpitala. Ja mialam wizyty co 3 dni ostatni miesiac i za kazdym razem pytali czy mnie boli glowa i czy mam mdlosci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok