Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
MAGDALENA RADZIK (3394 niezalogowanych)
42 Posty
Ewa Nazwisko
(jellyfishek)
Nowicjusz
Wypadek zdarzył się w szkole. Inne dziecko dokuczało mojemu i mój ma po palcu ...
dziś zmiana opatrunku kosztowała trochę, nie ma tu tak jak w Polsce, że koszty ponosi sprawca ?
W poniedziałek idę z małym do szkoły porozmawiać o tym, bo nie pierwszy raz ten chłopiec zrobił krzywdę mojemu, pierwszy raz poważną.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Jakie koszty w Polsce ? W Polsce nie placisz egenandel (wklad wlasny). Jesli chcesz zwrotu kosztow od sprawcy, to musisz mu zalozyc sprawe cywilna, bo nie myslisz chyba, ze policja wniesie te sprawe z urzedu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
jellyfishek napisał:
Inne dziecko dokuczało mojemu i mój ma po palcu ...
Stracil palec?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
nie ma czegos takiego jak fizjoterapeutoe

W poniedziałek idę z małym do szkoły porozmawiać o tym, bo nie pierwszy raz ten chłopiec zrobił krzywdę mojemu, pierwszy raz poważną.

ty od razu idz na policje nie ma sie co pieprzyc
i radze powiadomic barnevernet bo nastepnym razem to ukradnie tatusiowi pistolet i przyniesie do szkoly

skoro wypadek byl w szkole to i szkola oraz rodzice bandziora dobrze wiedza co sie stalo
zwlaszcza ze maja monitoring
i dziwne ze jeszcze nie pofatygowali sie z kwiatami przeprosic /tak jak to sie robi w cywilizowanych krajach np Polska/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
patim napisał:
nie ma czegos takiego jak fizjoterapeutoe

ty od razu idz na policje nie ma sie co pieprzyc
i radze powiadomic barnevernet bo nastepnym razem to ukradnie tatusiowi pistolet i przyniesie do szkoly

skoro wypadek byl w szkole to i szkola oraz rodzice bandziora dobrze wiedza co sie stalo
zwlaszcza ze maja monitoring
i dziwne ze jeszcze nie pofatygowali sie z kwiatami przeprosic /tak jak to sie robi w cywilizowanych krajach np Polska/

Pomijajac juz twoje chore wizje, to rady typu "powiadom barnevernet" sa juz totalnym dnem. Nie wiem, czy mozesz upasc jeszcze nizej ?

Uwazaj, zeby twoj syn, jak podrosnie, nie zrobil przypadkiem cos glupiego, co zdarza sie wszystkim dzieciom, bo mozesz trafic na takiego niezrownowazonego rodzica, konfidenta, jak ty, ktory pobiegnie na skarge do barnevarnet i konsekwencje dla ciebie i twojej rodziny moga okazac sie tragiczne.

W cywilizowanej Polsce, agresja dzieci jest nieporownywalnie wyzsza. Kilka tygodni temu, na korytarzu szkolnym, grupa rowiesnikow kopla lezacego czwartoklasiste. Nauczycielka ich delikatnie pouczyla i odeszla, a grupa kontynuowala. Ty nawet bladego pojecia nie masz, co wyprawiaja dzieci w cywilizowanej Polsce. Nie masz bladego pojecia, co sie wyrabia w polskich szkolach i do jakiej agresji posuwaja sie tam dzieci. Napisalabym "nie osmieszaj sie", ale ty nie mozesz sie juz bardziej osmieszyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów

(Crow)
Nowicjusz
patim napisał:
Inne dziecko wyrządziło krzywdę memu dziecku na terenie szkoły.
to na policje niech scigaja bandziora
i do adwokata po odszkodowanie w norwegi jest bez gornej granicy niech rodzice bandziora placa za opieke nad dzieckiem
i jeszcze za ewentualne straty moralne
a jeszcze zglosic to do kommuny
niech daja stattekontakt

rodzice bandziora chetnie zaplaca
wystarczy ich poinformowac o barnevernet

Oczywiscie ze nie ma czegos takiego jak fizjoterapeutoe. Tak samo jak nie ma "stattekontakt" A czy ty czytasz czasami to co po pijaku piszesz?
Monitoring? w szkolach?
Jak glupim mozna byc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
„Od łyczka do rzemyczka, od rzemyczka do koniczka, od koniczka na szubienicę

barnevernet to taka uczciwa instytucja sami praworzadni specjalisci tam pracuja i nikomu bez powodu dzieci nie zabiera

przeciez nie ma sie co bac
jak to dziecko tylko odrabalo siekierom palec drugiemu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
patim napisał:

przeciez nie ma sie co bac
jak to dziecko tylko odrabalo siekierom palec drugiemu

Uwazam, ze ktos z taka psychika jak twoja, jest zagrozneniem dla wlasnych dzieci ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
Lindemans napisał:

Uwazam, ze ktos z taka psychika jak twoja, jest zagrozneniem dla wlasnych dzieci ...[/quote]

dla siebie też jest sporym zagrożeniem ale z tego akurat powodu płakać nie będziemy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
czwartek a polonorki juz pijane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok