Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

NIANIA OSLO - Norwegia

Czytali temat:
Eveline Cake Olimpia Olimpia Laurka Laurka Anna Zzzz Go Sia Anna B patrycjaa1709 Jackacz89 kaczmarczyk Natalia . izabela.be (775 niezalogowanych)
2 Posty
MARTA ANNA
(khalisi)
Wiking
Witam serdecznie wszystkie mamy!
Chciałabym zapytać Was o polskie opiekunki do dzieci.
Mam czterolatkę i chciałabym znaleźć dla niej opiekę na kilka godzin dziennie.
Czy znacie może jakieś sprawdzone opiekunki, które mogłybyście polecić?
Chciałabym także dowiedzieć się ile płacicie takim opiekunkom i co wchodzi w zakres
ich obowiązków? Ponadto na co należy zwracać uwagę zatrudniając taką opiekunkę
i czy lepiej sprawdzi się dziewczyna po studiach pedagogicznych lub studiująca pedagogikę czy też
może ktoś starszy i doświadczony?
Dziewczyny pomóżcie!
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź!
Marta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Zuza zaworska
(jeeona25)
Nowicjusz
nie pisze tego dlatego ze szukam akurat pracy jako opiekunka, ktos wspomniał o referencjach , ja np pilnowalam dzieci, pomagałam bratu wychować córeczkę i syna, zawsze lubiłam dzieci a dzieci mnie , referencji nie posiadam czyli to świadczy ze sie nie nadaje ? referencje moga być lewe, córka brata uczęszczała do opieki nad dziećmi w Polsce, opiekunki wykształcone, doświadczone a okazało sie ze znęcali sie nad dziećmi . znaleźć dobra opiekunkę jest cieżko i wiek rownież o niczym nie świadczy bo osoba starsza moze juz postępować z dzieckiem rutynowo, bądź być zmęczona i nie dawać wiele z siebie. do dziecka trzeba miec podejście i serce, poznać je zanim zacznie sie z nim pracować, rodzice powinni opowiedzieć jakie ono jest co lubi itd i tez przedstawić wymagania opiekunce jasno i konkretnie i to juz gwarantuje sukces, mysle ze po reakcji dziecka będziemy wiedzieć czy dana opiekunka sie sprawdza. chciałam wyrazić swoje zdanie! nie reklamuje sie bo akurat szukam pracy jako opiekunka i nie bede komentować złośliwych odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok