Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

sykepenger, czy moga zwolnic w tym okresie?? - Norwegia

Czytali temat:
Marta F darek koska (1177 niezalogowanych)
14 Posty
Wiking
mam takie pytanko , jestem na zwolnieniu lekarskim ze względu na ciąze, wcześniej pracowałam 5 miesięcy wiec zabrakło mi tego miesiąca do 6 msiecy próbnych, ze względu na problemy z ciąży musiałam isc na zwolnienie , moja umowa to delti nie fast ale bezterminowa tzn do czasu gdy firma ma prace .
Nie daje mi spokoju czy w trakcie mojego zwlnienia (trwa ono już ponad 2 miesiące) pracodawca może mnie zwolnić???gdziesz wyczytałam na innym forum ze ma takie prawo po upływie 3 miesiąca zwolnienia. jak na razie nie dostałam takiej informacji od pracodawcy ale spac nie mogę bo chciałabym żeby wszystko było jasne i klarowne
Mam nadzieje ze ktoś z was zna odp ma moje pytanko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Jesli nieskonczylas okresu probnego to oczywiscie ze moze cie zwolnic, lecz sykepenger beda ci wyplacac tak dlugo jak bedziesz chora (max. rok) a z okazji urodzenia dziecka dadza foreldrepenger na podstawie zarobkow.

Pozatym umowa "o ile bedzie praca" oznacza nie mniej nie wiecej ze moga w ogole po ciebie niedzwonic z pracy bez zwalniania cie. To cos jak timevikariat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Wiking
sykepenger będą placic nawet jak niebede zatrudniona??nigdy o tym nieslyszałam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Beda placic o ile zachorujesz przed dniem zwolnienia z pracy. A placic nie wedle PO-grunnlag tylko wedle tego ile placili ci w pracy beda o ile praca trwala od dnia zatrudnienia ponad 6 miesiecy. Dlatego wlasnie w innym temacie doradzilem co moga coniektorzy zrobic gdy konczy im sie praca aby miec rok 100 % sykepenger

Niech wam socjalisci placa pieniedzmi z podatkow i avgiftow a norski ucza sie glosowac na FrP
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Wiking
moglbys wyslac link z checia poczytam co jak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok