Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1080 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
PJo napisał:
ellia napisał:
Dziękuję za odpowiedzi i jeszcze jedno pytanie.Jeśli więc wyjadę np.. w sierpniu i pracy będę szukała np. przez miesiąc dwa to mój syn w tym czasie nie może zostać zapisany do szkoły,zgadza się?

Teoretycznie mozesz zapisać dziecko do szkoły , przedszkola
Ale jak przyjdzie pózniej do byle jakieś sprawy poproszę o numer personalny a
ty o zrobisz? A jak trafisz złe to sie odrazu wami zaczną interesować

A mozesz okreslic na jakiej podstawie zapisze turyste do szkoly ?
Moze zapisac, kiedy przynajmniej jedno z rodzicow ma zalegalizowany pobyt, a dziecko czeka ze wzgl. na np.przedluzajace sie formalnosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Noz napisałem teoretycznie
Kto jak kto ale ty chyba wiesz że nasz naród jest dobry w kombinacjach
A zapisać by zapisali twierdząc ze czekają na wizytę w Udi a dziecko przeciez musi chodzić do przedszkola
Osobiście poznałem takie przekręty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
A tu na forum niejako Margarit czy jakoś tak podobnoz miała dzieci
W szkole bez żadnych formalności pól roku
Jak sie trafia na nie obeznanych z przepisami ludzi pracujących w instytucjach,
wszystko jest możliwe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Moze ten narod nie bylby tak dobry w przekretach, gdyby nie takie porady jak np.Twoje

Teraz jeszcze raz - ani praktycznie, ani teoretycznie tego nie zrobi. Musi miec wydrukowane potwierdzenie zgloszenia wniosku ze strony UDI.

Zapewne to rowniez Ci nie wystarczy i wpadna Ci do glowy inne, genialne porady, tylko po to, zeby sobie bzdury popisac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Akurat jestem przeciwnikiem wszelkiego rodzaju prób oszukania przemytu itd.
Nie radze lecz stwierdzam fakty ze teoretycznie sie da.
Mój tok myślenia jest raczej bliższy twojemu wiec spokojnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Bernadeta Żmuda
(Becia72)
Wiking
Witam ja mialam taka sama sytuacje. Poszlam z partnerem i corka do szkoly i zapisalismy ja bez zadnych papierow. I powiem wiecej ze nawet ja nie mialam nr personalnego. Dziecko rozpoczelo szkole w sierpniu a ja pierwszy i to tymczasowy nr dostalam w listopadzie tego samego roku a staly nr dopiero w maju nastepnego roku. I dziecko praktycznie chodzilo rok do szkoly bez nr personalnego. Pozniej donioslam do szkoly nr i tyle. Jedno co to nie przyznali mi zasilku rodzinnego dla corki do momentu az ona uzyskala nr personalny. Ja mysle zeby isc do szkoly zapisac i tyle i powiedziec ze dopiero przyjechalas do Norwegii do swojego partnera adres zamieszkania podasz partnera nr telefonu w razie czego tez jego i to wystarcza< mi WYSTARCZYLO i nikt o nic nie pytal. Trzymam kciuki. A do jakiego miasta przyjezdzasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Becia72 napisał:
Witam ja mialam taka sama sytuacje. Poszlam z partnerem i corka do szkoly i zapisalismy ja bez zadnych papierow. I powiem wiecej ze nawet ja nie mialam nr personalnego. Dziecko rozpoczelo szkole w sierpniu a ja pierwszy i to tymczasowy nr dostalam w listopadzie tego samego roku a staly nr dopiero w maju nastepnego roku. I dziecko praktycznie chodzilo rok do szkoly bez nr personalnego. Pozniej donioslam do szkoly nr i tyle. Jedno co to nie przyznali mi zasilku rodzinnego dla corki do momentu az ona uzyskala nr personalny. Ja mysle zeby isc do szkoly zapisac i tyle i powiedziec ze dopiero przyjechalas do Norwegii do swojego partnera adres zamieszkania podasz partnera nr telefonu w razie czego tez jego i to wystarcza< mi WYSTARCZYLO i nikt o nic nie pytal. Trzymam kciuki. A do jakiego miasta przyjezdzasz

Widzisz Lindemans, teoretycznie sie da
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
karolina a
(karolinkasz)
Wiking
wydaje mi sie ze jak zarejstrujesz sie w Nav jako poszukujaca pracy to szkoly dla dziecka odmowic nie moga. podajesz adres faceta ze u niego mieszkasz z dzieckiem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Anna Ryszkowska
(Baska34)
Wiking
Dzięki za słowa otuchy,bo słyszałam że oni są bardzo przepisowi,co nie znaczy że zamierzam kombinować z czymkolwiek.Mój partner pracuje a ja dopiero przylecę i będę szukała pracy,wiadomo że może to potrwać jakiś czas(oby jak najkrócej). A w tym czasie chciałabym żeby nasz mały poszedł do szkoły.Będziemy mieszkać w okolicach Agotnes .Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok