Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Arbeidstakerregisteret?? - Norwegia

Czytali temat:
(837 niezalogowanych)
31 Postów
Katarzyna K.
(katarzyna87)
Nowicjusz
Drogie mamy poraz kolejny prosze o pomoc. Chcialam zarejestrowac mojego synka na policji jednak nie mielismy swistka arbeidstakerregisteret i nic nie zalatwilismy. Czy ktoras z Was tez usiala to miec i gdzie moge to dostac. Maz ktory pracuje pytal swojego szefa (norwega) ten nawet nie wiedzial co to jest, a slyszalam ze to wlasnie on powinien dac mu ten papier, wiec jesli ktoras z Was mogla by mi pomoc z gory bardzo dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(DorotaKorzeniecka)
Nowicjusz
Mam pytanie czy mialas na policji umowe o prace meza?
Arbeidstakerregisteret to jest dokument o zgloszeniu pracownika w nav przez pracodawce,tzn.dokument,ze podpisano umowe z nim o prace.itp.
Sama takie zgloszenia robie,gdy zatrudniam pracownika,ale pracownik nie dostaje go do reki,tylko umowe o prace podpisana przez obie strony.
Umowa o prace jest waznym dokumentem w roznych urzedach w Norwegii.
Nigdy moi pracownicy nie mieli problemow z rejestracja na policji.
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Katarzyna K.
(katarzyna87)
Nowicjusz
Nie mialam zadnych dokumentow dlatego nic nie zalatwilam ale babeczka ktora siedziala tam powiedziala mi ze mam wlasnie przyniesc 3 ostatnie lonnslipy umowe o prace i wlasnie ten dokument arbeidstakerregisteret.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(DorotaKorzeniecka)
Nowicjusz
Wedlug mnie ten dokument arbeidstakerregisteret jest wewnetrznym dokumentem firmy a urzedami.
Jesli dasz 3 ostatnie swistki z wyplat -lønnslipy i umowe musi wystarczyc.
Kazdy urzad wpisujac nr.rej. firmy ,np.mojej - wszystko widzi na temat firmy i jej pracownikow.
Pracownika ,ktory ma w reku umowe o prace nie powinno interesowac czy pracodawca go zglosil czy nie...bo to obowiazek pracodawcy i na nim ciazy odpowiedzialnosc.
Zycze powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Katarzyna K.
(katarzyna87)
Nowicjusz
Dziekuje bardzo za te informacje mam nadzieje ze te pozostale dokumenty mi wystarcza)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
jak szwef nie wie to niech da wyciag z AAregister
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(DorotaKorzeniecka)
Nowicjusz
tak masz racje Aa-registeret,ale szef nie wie o co chodzi
to jest arbeidstakerregisteret
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
szef moze nie wiedziec ,ale ksiegowa powinna wiedziec w koncu wylicza 14% od zarobkow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok