Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Poród w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Mariusz Pr. Konrad Bb Mateusz xxx (431 niezalogowanych)
22 Posty
Agnieszka Fornal
(agusia90)
Wiking
Witam
Chciałam sie dowiedzieć jak wygląda poród w Norwegii. To drugie dziecko, pierwszą miałam cesarke, czy tutaj jest mozliwosc tak jak w PL , że jesli miałam pierwsza cesarke, przy drugim porodzie moge sama zadecydować czy chce tak czy siłami natury? Czy sami narzucają jak mam urodzić? Jak to wygląda?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Wpisz cesarka w wyszukiwarkę forum, tam wszystko jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Ja mialam pierwsza cc w Polsce a druga tutaj... ale pisalam juz niejednokrotnie tutaj na forum o swoim przypadku, ze juz naprawde nie chce mi sie powtarzac tego w kolko... Poszperaj w archiwum a na pewno znajdziesz odp...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Agnieszka Fornal
(agusia90)
Wiking
no właśnie poczytałam archivum, i wynika z tego że raczej nici z mojego cc... Że robią cc tylko jak zachodzi taka konieczność, w ostateczności zgadza sie? ... ;/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
w ostatecznosci zgadza sie
ja mimo zalecen lekarskich na cc bylam namawiana w szpitalu na naturalny... ale nie zgodzilam sie.. odpuscili mi po nastu minutach i zgodzili na cc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Agnieszka Fornal
(agusia90)
Wiking
A zalecenie na cc miałaś od lekarza prowadzącego ciąże czy od ginekologa? Wiec mówisz że trzaba być nie ugietym?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
agusia90 napisał:
A zalecenie na cc miałaś od lekarza prowadzącego ciąże czy od ginekologa? Wiec mówisz że trzaba być nie ugietym?

tak jak napisalam na innym temacie zalecenie od laryngologa

nieugieta i stanowcza...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Agnieszka Fornal
(agusia90)
Wiking
tak, dokładnie, juz wiem dziękuje

A jeszcze mam do Ciebie pytanie bo widze że rodziłaś już tu, a to przede mną dopiero, mam 4 i pol miesiaca ciazy, slyszalam ze do porodu mozna wziac sobie tlumacza, nie znam norweskiego, jak to sie zalatwia? podobno jest za darmo tak? wiesz coś o tym,?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
zglaszasz to lekarzowi, badz w szpitalu jak bedziesz miala rozmowe przed cc... tlumacza masz zawsze darmo..ale trzeba to zglosic wczesniej..
Ja nie bralam tlumacza... jak znasz angielski to tez sie dogadasz (na swoj sposob )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok