Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Thug Life Mateusz Chyła Albert92 ........... Justyna Kaha LukaszC Ce Eugenia Noicka maaciek ... Milena.Honorata Radek2001 (8758 niezalogowanych)
25 Postów
Wiking
Hej dziewczyny, czy macie doswiadczenie z "svangerspapspenger"? Składam to sama, pracodawca, a moze obie strony? Co mi jest dokladnie potrzebne do zlozenia wniosku?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
Chyba najlepsze rozwiazanie to udac sie bezposrednio do Nav'u. THx
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
pelagia ktosiek
(ona86bgo)
Początkujący
hej mamusie i jak sie czujecie.
ja wrocilam dzis z PL - bylam tam na usg
i moj wielkolud - tydzien temu wazyl jzu 500 gr i mial 17cm,
coraz czesciej czuje kopniaki - z czego jestem mega zadowolona bo akurat lozysko usadowilo mii sie z przodu no i w PL lekarz termin wyznaczyl na 26.03 - z miesiaczki wychodzi 29.03 - a tutaj lekarz dal mi na 01.04 - wiec mysle ze wszytsko jakos kolo siebie bilsko, i nie ma znaczacych roznic.

a tak btw chcialam sie spyatc, czy lekarze zgadzaja sie wypisac np kolejne skierowanie na usg, poniewaz w mojej rodzinie dosc czesto rodza sie dzieci co maja po 5 kg ( ost moja kuzynka urodzila chlopaca 5,250 i 63 cm ) i zazwyczja lekarze wczesniej wiedzieli i ew byla robina cesarka. a tutaj wiem ze jest to tylko 1 usg, ale chcialabym sobie w lutym pojsc i zobaczyc ile dzidzia ma kg, bo wiecie jednak nie widzi mi sie rodzic sn takiego ''klocusia'' z gory dzieki za info, w sumei ew moge isc prywanie wydac kase ale wpierw chcialbym wiedziec czy ew moge liczyc na jeszcze jedno w klinice.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Justyna P
(Justynaa)
Wiking
Wątpie aby lekarz skierował Cie na dodatkowe usg jeśli nie będzie to konieczne. Ja do No przyjechałam w drugiej połowie ciąży i już byłam po połówkowym więc tutaj nie miałam do terminu zadnego, dopiero po terminie miałam zrobione bo przenosiłam synka 2 tyg.
Być może jak powiesz swoje obawy to coś wskórasz
powodzenia i szczęśliwego rozwiązania życzę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
pelagia ktosiek
(ona86bgo)
Początkujący
wlasnie w styczniu ide do lekarza to sie wypytam dokaladnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Cześć mamusie,mi już nie wracają skurcze.Lekarz rodzinny powiedział że jak to wróci to mam dzwonic na oddział i powiedzieć o co kaman-mam nadzieje że nie wróci.Maluszek rośnie,brzuszek już troszkę się zaokrąglił no i czuje już ruchy.Moje bąbelki nie moga się doczekać kiedy one też poczują braciszka albo siostre .Jak będę na usg 20 grudnia to też musze się zapytać ile dzidziuś waży.A co do usg dodatkowego to moja znajoma dostała skierowanie od położnej-powiedziała że bardzo się martwi i takie tam ściemnianie i położna jej załatwiła.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Mi w 20 tyg stawiala sie macica pojechalam na pogotowie lekarz zbadal i kazala lezec okazalao sie, ze w tym okresie czasami tak sie zdarza i samo przeszlo, ale jak macie podejrzenia, ze cos moze byc nie tk nie zstanawiajcie sie dluzej i jedzicie do szpitala badz na pogotowie..

A co do usg jak dobrze zagadasz z lekarzem, powiesz o swoich obawach no i troche podramatyzujesz to wysle Cie na pewno na usg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
Ja przyjechalam do Norwegii w 7 miesiacu ciazy i mnie polozna odrazu po pierwszej wizycie umowila na usg i jeszcze mialam szczescie bo robil mi to polski lekarz! takze spokojnie mozesz porozmawiac o tym z polozna i sadze, ze nie bedzie problemu na dodatkowe usg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Robert Koszałka
(Koszal)
Wiking
Witam! mam mnostwo pytan co do porodu w drammen! aktulanie mieszkam w Mjondalen,i przeprowadzilismy sie z mezem swiezo co do Norwegi jestem w 15 tyg ciazy jak narazie ciaze prowadzi mi lekarz w polsce .Ale teraz musze sobie tu sama poradzic wiec,Gdzie mam sie zglosic do lekarza rodzinnego ktory mi poprowadzi ciaze czy gdzie inndziej?czy mam jakis teramin aby zglosic sie do szpitala ,slyszalam ze jakis jest czas bo jak sie nie zglosze nie dostane kaski za urodzenie czy to prawda? I jak wogole wyglada porod w drammen ?jak z opieka czy jest tam polozna polka szlyszalam ze nazywa sie eleonora nie wiem czy dobrze slyszalam! czy za wizyty u lekarza sa darmowe czy platne?moze niektore pytania sa smieszne ale nigdy nie rodzilam w obcy kraju dla mnie ,w sumie teraz bede tu mieszkac jesli masz jakies dodatkowe informacje na temet porodu i co musze zrobic chetnie sie dowiem dziekuje z gory.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok