Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

Becikowe ???? - Norwegia

Czytali temat:
(2384 niezalogowanych)
92 Posty
Maja00 z
(maja00)
Początkujący
Witam !!! Mam takie pytanie jestem w trakcie wypełniania papierów na becikowe i czy dokumenty zanosi się osobiście do NAV-u czy trzeba wysłać pocztą?? I czy zaświadczenie od lekarza ze jestem w ciąży mam dać originał czy ksero??? Bardzo dziękuję za informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Osobiście zanosisz do NAV-u i dajesz orginał zaświadczenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(nata89)
Wiking
Zależy co NAV wymaga. Nie każdy chce orginał czy nie trzeba zanosić osobiście, wiadomo to pójdzie szybciej niż poczta. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
(majka90)
Wiking
A to juz zalezy od Ciebie czy osobiscie czy poczta. Nie spotkalam sie jeszcze z dawaniem originalu karty. Moja do tej pory lezy sobie w szufladzie jako pamiatka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Maja00 z
(maja00)
Początkujący
W takim razie pójdę osobiście A nie chodziło mi o dawanie karty ciąży orginalu tylko moja lekarka powiedziala ze musze miec zaswiadczenie od lekarza prowadzacego ze jestem w ciazy i w ktorym tyg i to im wystarczy nie musze okazywac karty ciazy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(nata89)
Wiking
Tak lekarz czy położna ci wypisze. Ja już miałam w 24tyg wypisane i to zanosisz do NAV-u.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Witam . Czy mozecie mi podpowiedziec jak mam te becikowe zalatwic ?? Pierwszy raz w ciazy i tutaj i nie zabardzo we wszystkim sie odnajduje...Pomozcie prosze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Jestes na dagpenger, wiec bedziesz miałam macierzynskie w podobnej kwocie. Becikowe wtedy sie nie należy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Joanna Smolucha
(asismo)
Wiking
A jaki jest najpoźniejszy termin składania wniosku o becikowe???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów

(Kiki86)
Nowicjusz
O przyznanie jednorazowej zapomogi można wystąpić najpóźniej w sześć miesięcy po porodzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok