Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Szczepienie a brak numeru personalnego - Norwegia

Czytali temat:
marcin bedkowski (614 niezalogowanych)
6 Postów
Johny B
(franko51)
Wiking
Hej,

Corka wlasnie dostala sie do przedszkola i zaczyna od poniedzialku. Problem jest w tym, ze akurat teraz powinna byc po raz klejny zaszczepiona (wlasnie konczy roczek), a tak sie tez sklada, ze wciaz czeka na numer personalny (przyjechalismy do Norwegii 3tyg temu).

I stad pytanie, czy mozna z nia isc zeby dostala szczepionke nie majac jeszcze jej numeru personalnego? Wolelibysmy poscic ja mieszy inne dzieci juz zaszczepiona. Oczywiscie mamy wszystkie karty szczepien z polski itd. Czy ktos to juz przerabial ? Na haslo "szczepionka" czy "szczepienie" wyskakuje 39786419469 watkow na forum i ciezko cos znalezc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
franko51 napisał:
Hej,

Corka wlasnie dostala sie do przedszkola i zaczyna od poniedzialku. Problem jest w tym, ze akurat teraz powinna byc po raz klejny zaszczepiona (wlasnie konczy roczek), a tak sie tez sklada, ze wciaz czeka na numer personalny (przyjechalismy do Norwegii 3tyg temu).

I stad pytanie, czy mozna z nia isc zeby dostala szczepionke nie majac jeszcze jej numeru personalnego? Wolelibysmy poscic ja mieszy inne dzieci juz zaszczepiona. Oczywiscie mamy wszystkie karty szczepien z polski itd. Czy ktos to juz przerabial ? Na haslo "szczepionka" czy "szczepienie" wyskakuje 39786419469 watkow na forum i ciezko cos znalezc.

idz przed szczepieniem do poradni i powiedz o co chodzi,lecz ja mysle ze nie powinnas miec problemu...pytanie czy masz juz wyznaczonego lekarza dla was czy tez czekacie na pismo z Helfo,jesli tak czekacie to lepiej isc wczesnie i powiedziec o co chodzi,w poradni dostaniesz odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
kamil stoch
(Glad3)
Początkujący
Witam moze moje 2 corki są w szkole ale od 2 miesiecy czekamy na nr personalny dopiero teraz w pazdzierniku mamy a juz po rozpoczeciu roku szkolenego miały szczepienie w szole !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
martita1 napisał:
Witam moze moje 2 corki są w szkole ale od 2 miesiecy czekamy na nr personalny dopiero teraz w pazdzierniku mamy a juz po rozpoczeciu roku szkolenego miały szczepienie w szole !

w szkole to tak,ale dzieciaczek franko ma roczek i trzeba isc do poradni,wiec lepiej isc tam pokazac jakie szczepienia miało dziecko w PL bo tu troche sie róznia te szczepienia jak i daty szczepien,wiec ja bym poszła sama wczesniej do zródła... tam najszybciej i dokładnie dostana odp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Jesli Ty masz swojego lekarza, to zapytaj swojego lekarza rodzinnego. Albo do helsestasjon najblizszego sie zapisac gdzie dziecko tez powinno chodzic i to tam dostaje szczepienia, ew niektore szczepienia dodatkowe daje lekarz rodzinny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Tuptusiowata napisał:
Jesli Ty masz swojego lekarza, to zapytaj swojego lekarza rodzinnego. Albo do helsestasjon najblizszego sie zapisac gdzie dziecko tez powinno chodzic i to tam dostaje szczepienia, ew niektore szczepienia dodatkowe daje lekarz rodzinny.

ja myslę,że nie maja jeszcze lekarza,bo są tu dopiero 3 tyg i czekaja na nr personalny,także obydwie tak samo myślimy najlepiej do poradni o odp,bo na forum to kazdy inaczej podpowiada,,,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Johny B
(franko51)
Wiking
Dziekuje za odpowiedzi,

Zadzwonilem do kliniki i powiedziano mi, ze moge przyjsc bez numeru personalnego dziecka tylko musze zabrac ze soba wszystkie karty szczepien itd. Lekarz zbada corke i dostanie ona szczepionki wg. harmonogramu. Gdy dostane w koncu numery personalne dla zony i dziecka to wtedy wybierzemy lekarza rodzinnego i zapiszemy sie juz normalnie do przychodni.

Dziekuje za odpowiedzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok