Nie pomoge Ci w wyborze szkoły tańca w Norwegii, ale poniewaz prawadziłam szkołe tańca w Polsce moge udzielic Ci kilka wskazówek na co powinnaś zwrócic uwage.
Zajecia dla 4 latków powinny byc prowadzone przy obecnosci rodzica( opiekuna) na sali.Chodzi o to abyc wiedziała jakie ćwiczenia dziecko wykonywało i mogła w domu codziennie powtórzyc te ćwiczenia, wystaczy 15 min dziennie. Zajecia taneczne dla 4 latków powinny byc ogólne, tzn nie ma specjalizacji w wybranym rodzaju tańca np. hip/hop, taniec towarzyski, jezz....To musi być mix połaczony z zabawami ruchowymi. W dobrych polskich szkołach czesto organizowane sa tzw, dni otwarte, czyli zajecia pokazowe za darmo, lub pierwsze zajecia sa bezpłatne.Mozna pójsc do 2-3 szkół i dopiero pózniej podjac decyzje i zapisac dziecko na zajecia. Wazna sprawa jest równiez ilosc dzieci w grupie.Wbrew pozorom wcale grupz bardzo małe 2/4 osobowe nie sa wskazane/Optymalna ilosc dzieci na zajeciach 10-15.Zwróc uwage czy instruktor podchodzi do dzieci indywidualnie, pomaga jesli dziecko z czyms sobie nie radzi, czy traktuje jedynie grupe jako całosc i patrzy na zegarek. Zajecia w Polsce dla 4/5 latków odbywaja sie zazwyczaj 2x w tygodniu po 45 min, tak jest optymalnie. Najwazniejsze jest SYSTEMATYCZNOSC w dowozeniu dziecka na zajecia i to abys poswieciła 15 min dziennie na powtarzaniu z dzieckiem kroczków.
To tyle najwazniejszych informacji.Pozwoliłam sobie odpowiedziec bo mam 25 letnie doswaidczenie jako instruktor tańca sportowego ( towarzyskiego)