Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

POlSKIE PRZEDSZKOLANKI - Norwegia

Czytali temat:
(1138 niezalogowanych)
7 Postów
M G
(GosiaG_22)
Wiking
Witam!
Chciałabym się dowiedzieć w których przedszkolach na terenie Oslo pracują Polskie przedszkolanki, do takiego właśnie chciałabym zapisać swoje dziecko. Najbardziej interesuje mnie teren Gamle Oslo, ale gdybyście mieli/miały informacje o przedszkolach trochę dalej też bym była bardzo wdzięczna

Z góry dziękuję .
Pozdrawiam
Gosia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Gosiu, nie masz wpływu na to, do którego przedszkola bedzie chodzić twoje dziecko. Wybierasz 5 przedszkoli i wpisujesz na listę, pierwsze to, na którym ci najbardziej zalezy. Potem czekasz na miejsce. Polskie dziecko nie dostanie miejsca w przedszkolu z polska asystentka, marne szanse.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
M G
(GosiaG_22)
Wiking
Dziękuję za odpowiedź.
Liczyłam, że jest taka możliwość jednak jeśli my nie mamy an to wpływu to rzeczywiście nie ma co sobie tym głowy zawracać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
pszczolka miodowka
(pszczoleczka)
Wiking
Ale jest inna mozliwosc...Mozna napisac list do komuny z prosba o przydzielenie osoby pochodzenia polskiego wladajacej w miare dobrze jezykiem norweskim, ktora bedzie spedzala z dzieckiem kilka godzin dziennie w przedszkolu. Jest to mozliwe na 100% bo sama o taka osobe sie staralam i zostala mi przydzielona. Byla to pani, ktora zostala "zwerbowana" z kursu norweskiego. I choc minelo juz prawie 5 lat, do dzisiaj pracuje w tym przedszkolu, z tym, ze juz na stanowisku normalnej asystentki i na 100%. Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok