Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
ogromnie dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
W każdym razie dziękuje za informację
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ECH kobiecino ... puchu marny ... i co tobie to dało , że masz wiadomości o cenach wynajmu Norweskich pokoi w polskich zł.? .
Co tobie to daje , że znasz ceny w Oslo , Bergen , czy na Svalbardzie .
Możesz Mi to wyjaśnić . Naprawdę jestem tego ciekawy .
Z prostej i prozaicznej przyczyny ... te Informacje poza teorią , nic tobie nie dają ...
Ponieważ jak nie masz w danej miejscowości PRACY i referencji od Pracodawcy , to NIKT tobie tych pokoi nie wynajmie ...!!! .
---
Pokoje , to nie są Hotele , gdzie dzwonisz rezerwujesz i MASZ ... to całkiem inna bajka .
---
Co zaś do twojego pytania o to jak Ja załatwiłem mieszkanie i gdzie .
To było tak .... :
---
- Bociana drapał szpak , a później była zmiana i szpak drapał bociana , następnie były jeszcze trzy zmiany i napisz Mi ... ILE RAZY BYŁ BOCIAN DRAPANY ...
---
---
Ja dostałem pracę z dnia na dzień , 1200km od Oslo po przyjeździe i podjęciu pracy , mieszkałem dwie Noce na kempingu , a w tym czasie Mój Pracodawca "szukał" pokoju .
Jednak , jak zostałem sprawdzony w pracy , że jednak coś potrafię robić to dostałem umowę na Pracę i Kontrakt na Pokój w którym bez przerwy mieszkam ponad PIĘĆ LAT .
---
Jeszcze chcesz coś wiedzieć na Mój temat ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
177 Postów
Stały Bywalec
Mysle ze nie majac punktu zaczepienia tutaj bedzie Ci bardzo ciezko:/ pokoje sa drogie zreszta sama sobie mozesz sprawdzic ceny na finn.no i licz sie z tym ze bez kontraktu o prace i referencji malo kto bedzie chetny zeby Ci wynajac:/ do tego depozyt zazwyczaj 3miesieczny wiec na sam start jest to kolosalna suma jak na polskie warunki:/ jesli pytasz jak to zazwyczaj wyglada to mysle ze wiekszosc osob tu przyjezdzajacych ma u kogo sie zatrzymac( rodzina, znajomi) badz tez ma nagrana prace:/ ja sama przyjechalam do konkretnej pracy ktora zalatwili mi znajomi u ktorych sie zatrzymalam i dokladalam do czynszu:/ samo staniecie na nogi i wynajecie czegos samej zajelo mi prawie rok:/
Nie mniej jednak zycze powodzenia
P.S. Forum jest bardzo przydatnym miejscem- nie warto sie tak denerwowac na komentarze w gruncie rzeczy wszystkie one byly prawdziwe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
dzięki za informację, i życzę milego dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
Ależ oczywiście że moge wyjaśnić, otóż daje mi to ogólną informacje na ten temat. a, przepraszam bardzo, gdzie ja właściwie napisałam że najpierw chcę wynająć a potem szukac pracy? (pytam całkowicie spokojnie ) poprostu chciałam wiedzieć jakie sa ceny i to wszystko. widzę że wszyscy mnie odsyłacie do strony finn.no i tam zobaczę. Pewnie teraz powiesz że nie rozumiesz kobiet......ale to prawda, jako facet nie zrozumiesz kobiety i jej myślenia bo jesteś facetem. Czy cos w tym złego że chcę znać ceny wynajmu? mam w tym swój cel, i dziękuje za informację że najpierw praca a potem lokal, jest to bardzo przydatne. W sumie to wystarczyło odpowiedzieć tak jak Anna82 zamiast marudzić. pewnie zaraz powiesz że sie obrażam, spinam, czy coś..ale nie! jestem całkowicie spokojna Miłego dnia życzę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
selena napisał:
[quotePewnie teraz powiesz że nie rozumiesz kobiet......ale to prawda, jako facet nie zrozumiesz kobiety i jej myślenia bo jesteś facetem. [/quote]

www.chamsko.pl/demot/0_0_608570184_Pragn..._invitron_middle.jpg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
selena napisał:
... widzę że wszyscy mnie odsyłacie do strony finn.no i tam zobaczę. Pewnie teraz
JA ciebie odesłałem ... do całkiem INNEJ STRONY ... !
---
A dlaczego tak robimy ... ponieważ na tych stronach , są aktualne ceny Mieszkań ... Pokoi ... w danym mieście , województwie , oraz są opisy ogólnych warunków jakie trzeba spełnić by się zakwalifikować do możliwości konkurowania o dany lokal , co jednak nie jest równoznaczne z tym iż taki lokal , zostanie Nam wynajęty ... .
---
Tu nie zawsze forsa ... decyduje o tym , Komu Właściciel wynajmie Dane Mieszkanie lub Pokój .
Tu jest całkiem inaczej niż w Polsce .
---
Rodacy ... Znajomi ... Rodzina ...Inni ... jak chcą Komuś podnająć pokój ... lub łóżko ... !!! , to również korzystają z tych stron , by wiedzieć ile można zedrzeć z Rodaka ...
---
Wcale bym się nie zdziwił , że jesteś zwykłą Pielęgniarką , którą zwerbował Pośrednik i jak zobaczyłaś ile sobie życzy za pokój ... ! to włos się tobie zjeżył pod Pachami z wrażenia , że to tyle kasy !!! .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
hehehe, nie jestem pielęgniarką a co do reszty, to pozyjemy- zobaczymy. pa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(rockwoman)
Wiking
wynajem pokoju u norwega kosztuje ok 6000 nok zarowno w Oslo jak i na dalekiej polnocy, wg finn.no.

Ja wynajmowalam kawalerke za 7000 nok w centrum Oslo u Norwezki, zadala kontraktu z pracy, bylo to moje 1 wynajem, wiec nie mialam referencji i nie bylo to dla niej problemem, mieszkanie mi wynajela. 3 miesieczny depozyt wymagany ZAWSZE. Czyli na starcie wprowadzki musialam zaplacic 4 x 7000 = 28000 nok .

Kolezanka polka wynajmuje pokoj w Oslo, 5000 z oplatami, wynajmuje u polaka i tez mieszka z rodakami. 4 osoby w mieszkaniu. Depozyt prawie nigdy NIE WYMAGANY.

Na obrzezach duzych miast, trzeba placic srednio 5000 nok plus miesieczny bilet, 620 , suma sumarum wychodzi 6 kola , czy mieszkasz w centrum czy nie, za bardzo taniej nie wychodzi.
Mowie o realiach Oslo i okolice.

Ps. doswiadczenie zbieram od kilku lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok