Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pomóżcie proszę - Norwegia

Czytali temat:
(370 niezalogowanych)
2 Posty
Gosia Bielska
(mbielska)
Wiking
Witam ,

w połowie lipca przyjeżdżam z 3 letnia córką do mojego męża, i pracę mam od zaraz niestety nie mam przedszkola czy ktoś może powiedzieć mi jakie kroki w tym kierunku mam zrobić i ile będę czekać w kolejce na przedszkole.

Bardzo proszę o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
bu bubu
(DrGreve)
Nowicjusz
wejdź na stronę komuny i wypisz wniosek o miejsce w przedszkolu. Zależy gdzie przyjeżdżasz czeka się rożnie albo od razu wyślą papier ze od zaraz albo ze nie ma miejsc albo nic nie wyślą i odezwa się dopiero po pól roku... ile dzieci tyle przypadków
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Zrób to co ci napisano i zacznij szukac opiekunki, najlepiej mamy z innym dzieckiem w podobnym wieku. Za opieke zapłacisz ok. 40 nok za godz., chyba że bedziesz pracowac na pełny etat, to wtedy umówisz sie na jednorazową opłate 5-6 tys za miesiąc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Hubert Hubert
(hooba007)
Początkujący
Jeśli oboje macie pracę to macie duże szanse na przedszkole... ale nie wiem czy nie jest za późno na wypełnianie wniosku jeśli chodzi o rok 2012-13
Najlepiej pójść do komuny i porozmawiać osobiście z osobą odp za temat (przedszkola)...

A może się uda?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok