Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marrtha Fryzjer Kuba92no (1229 niezalogowanych)
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
norgekowal widać że w ciąży nie byłeś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Anna to mnie oświeć swoimi wiadomościami!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Norgekowal a co z tymi kobietami, które pracują w Norwegi 3 lata i zachodzą w ciążę to im się nie należy? ja wiem jak jest a Ty?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Trochę mylisz pojęcia engangsstønad a foreldrepenger Pierwsze w wysokości 35 263 kr. na dziecko należy się kobiecie bezrobotnej zarejestrowanej (Du må være medlem i folketrygden på det tidspunktet du føder) a drugie kobiecie pracującej (inntekt i minst seks av de ti siste månedene før stønadsperioden tar til) itd...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Można wybrać albo to albo to.
Jeśli kobieta pracowała wcześniej może zdecydować że chce dostawać tzw macierzyński albo dostać jednorazowo becikowe.
Oczywiście jeśli wcześniej nie pracowała to dostaję pieniążki za urodzenie dziecka.

No ale może Ty wiesz lepiej nie będę się kłócić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Anna82 napisał:Można wybrać albo to albo to.
Jeśli kobieta pracowała wcześniej może zdecydować że chce dostawać tzw macierzyński albo dostać jednorazowo becikowe.
Oczywiście jeśli wcześniej nie pracowała to dostaję pieniążki za urodzenie dziecka.

Raczej nie bardzo może sobie wybierać to co chce ...!
---
Ponieważ to Urząd decyduje co jest bardziej opłacalne dla ...DZIECKA ... , a nie dla Matki lub rodziców tegoż ...DZIECKA... !!! .
Jeżeli matka Dziecka Pracowała Legalnie , przez określony prawem czas przed Rozwiązaniem . To Jej zasiłek Macierzyński JEST Niewspółmiernie wyższy od Jednorazowej wypłaty "Becikowego" .
---
A na poparcie tego co piszę to proszę sobie przeprowadzić proste równanie .
---
- Ile czasu , trwa płatny zasiłek Macierzyński przy Narodzeniu Dziecka . tak dla Matki Jak i dla Ojca ?
- Proszę ten okres , podzielić przez przysługującą kwotę "Becikowego" .
---
Trzeba być Naprawdę BEZ PEŁNA ROZUMU... albo w Nieustającym podwyższonym SZOKU POPORODOWYM / pomijam tu totalną Nieznajomość Norweskich Przepisów Rodzinno-Zasiłkowych /... By dobrowolnie zrzec się Prawnie Przysługującej na Dziecko KASY ...!!!
---
Wiem , że jak się widzi kwotę ...35000Nok =19250złjedno razowej wypłaty to robi to Ogromne wrażenie ...!!! .
Jednak naprawdę Tu Urząd Nie Żeruje na Niewiedzy Matki a Tym Bardziej Nie da Skrzywdzić
NIEMOWLAKA ...!!!
---
---
P.s.
Ja naprawdę Lubię ANNY Wszystkie Bez wyjątku , w 95% Właścicielkami tego Imienia są Kobiety Które ...MAJĄ CZYM ODDYCHAĆ ... i chwała Im za to .
---
Pomimo tego , proszę się nie Upierać i NIE WALCZYĆ z Przepisami które stanowią Prawo , a które cytuje ..."Norge Kowal"... pomimo tego Iż NIE RODZIŁ i nie jest kobietą .

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Gabryś tak jak pisałam wcześniej nie będę się z Wami spierać w końcu wiecie lepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Anna82 napisał:
Gabryś tak jak pisałam wcześniej nie będę się z Wami spierać w końcu wiecie lepiej
W tej Konkretnej sprawie to z Twojej strony , jest to ZŁA ARGUMENTACJA Twojego Stanowiska .
---
Ot po prostu , chcesz wyjść z tego z Twarzą ... a tak Nie Można !.
---
Ponieważ Inni to czytają i Mogą Opacznie to Interpretować ...!!! .
---
A przepisy są Jasne i przejrzyście Napisane ...
---
WSZAK są sporządzone dla Norwegów ...!!!
A przecież w naszej Świadomości Emigracyjnej ... Norgi to Prymitywy i przygłupy z Downem w genach ...
---
I tak proste przepisy , są tak trudne do ogarnięcia dla Narodu Wybranego !? .
Bez którego przedstawicieli , Ciemna Norge , Dawno by Już Padła ...!!! .
---
NO PROSZĘ CIEBIE ... !
---
Nie rób Polskiej Wiochy , na Norweskim Forum ...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
No już dobrze skończ bo Ci żyłka pęknie Gabrysiu
Macie rację....
Engangsstønad przyznaje sie dla kazdego narodzonego dziecka.

Przysluguje, kiedy:

- w momencie narodzin dziecka jestes czlonkiem folketrygden - obowiazkowego ubezpieczenia spolecznego
- nie przysluguje Ci fødselspenger (zasiłek macierzyński)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Anna82 napisał:No już dobrze skończ bo Ci żyłka pęknie Gabrysiu
---
I znowu ... MIMO...jesteś w Błędzie ... . jak 99% Tu Piszących Aktywnie .
---
Jak do tej Pory , to Nigdy nie Pisałem Na Forum , Gdy byłem w złym /podłym/ nastroju .
Jak mam chandrę to siedzę w Fotelu i czytam Książki , Lub Na Siłę Uczę się Norweskiego ...!!! .
---
Głos Pisany na Forach , zabieram tylko wtedy , gdy Mam dobry humor .
---
Niemniej , Może być takie wrażenie iż jest odwrotnie , przeważnie nie wyprowadzam Innych tego z błędu , jednak Ciebie Polubiłem , za tą >Annę< za te >82< no i za to , że MASZ CZYM ODDYCHAĆ ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok