Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

macierzyńskie-tacierzyńskie ??? - Norwegia

Czytali temat:
Sylwester s (878 niezalogowanych)
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
Pracuje w norwegi legalnie jest tu moja dziewczyna (nie jesteśmy małżeństwem) i dziecko. Tylko ja pracuje chciałbym się dowiedzieć czy jakby moja dziewczyna tutaj rodziła to skoro ona nie pracuje należy mi się jakieś tacierzyńskie???? Chciałbym się również dowiedzieć czy jest tutaj coś takiego jak becikowe po porodzie??? Jeżeli tak to orientuję się ktoś ile???? Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Niestety tacierzynskie Ci sie nie nalezy. Jezeli zona ma numer personalny to powinna dostac becikowe (okolo36 tys, ale nie jestem pewna).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
tak ma numer personalny dziękuję bardzo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Joanna D
(azja211)
Wiking
Dostanie becikowe a potem rodzinne w kwocie 970 nok tylko musi być tu u lekarza i prowadzić ciążę badania u kobiet w ciazy są bezpłatne pozdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
a nie orientujecie się czy zeby korzystac z lekarza czy szpitala tutaj to trzeba mieć jakas karte ubezpieczenia???? Jak to wyglada od strony prawnej ????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Nie trzeba mieć żadnej karty ubezpieczeniowej.
Za każdą wizytę u lekarza płaci się.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Joanna D
(azja211)
Wiking
Ja jestem w ciazy i ani razu nic nie placilam za żadna wizytę za żadne badania tylko za zdjęcia usg 50 nok Na pamiątkę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Joanna D
(azja211)
Wiking
No tylko ze ja mam prace to może inaczej jest wtedy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Anna Walczyk
(anulka8119)
Wiking
Witam, mam pytanie. Jestem w ciąży i dostałam już becikowe, mój mąż pracuje legalnie i chciałam zapytać czy należy mu się po porodzie rodzinne? Przeczytałam wyżej że mi należy się po porodzie rodzinne w wysokości 970 kr. Może mi ktoś udzielić informacji jak się starać o rodzinne? Dziękuję za pomoc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Joanna D
(azja211)
Wiking
Rodzinne otrzymuje sie automatycznie po porodzie w szpitalu wypelNiamsie jakieś papiery i ze szpitala wysyłają je dalej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok