Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pierwsz wizyta w ciąży. - Norwegia

Czytali temat:
Natalia Chętnik (881 niezalogowanych)
31 Postów
Katarzyna K.
(katarzyna87)
Nowicjusz
Witam!! Chciałbym się dowiedzieć czego mam się spodziewać na pierwszej wizycie tutaj w Norwegi u lekarza.Jestem już w 20 tygodniu ciąży, jakie badania będzie mi wykonywać ten lekarz?? A także czy ten lekarz może wykonywać jakiekolwiek badania typowo ginekologiczne??? Z góry dziękuje za odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
badanie krwi i moczu to podstawa..cisnienie itp tez..jezeli w Pl nie mialas robionej cytologii to tutaj tez ci ja moga wykonac..choc nie mam pewnosci czy w Twoim trymestrze bedzie ona robiona...

Poza tym gratuluje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(atram86)
Wyjadacz
Bdanie ginekologiczne bedzie napewno na porodowce
Wczesniej to rzadko chyba tylko jak mus Jeszcze poslucha lekarz serduszka malca i zmierzy brzuch
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Katarzyna K.
(katarzyna87)
Nowicjusz
Ja już po wizycie!! Dzięki dziewczyny za odpowiedz. Więc żadnych badań nie miałam tylko mierzenie ciśnienia i osłuchał mnie, bo jak mi tłumaczył Norwedzy mają już święta więc laboratorium nie czynne. Kazał przyjść po świętach i wtedy zrobi mi krew i mocz. Wypisał mi kartę ciąży tylko na podstawie moje zapewnienia że jestem w ciąży ha ha chciało mi się z tego śmiać. Lekarz był bardzo miły i uśmiechnięty. Mam do was takie pytanie bo przepisał mi kwas foliowy tylko zastanawiam się po co jak ja już jestem w 20 tyg ciąży a także magnez pomimo że na nic się nie skarżę mogłaby mi to któraś wyjaśnić???? Z góry dziękuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów

(*Neytiri*)
Wiking
kwas foliowy(witamnia B9) ma bardzo dobry wplyw na rozwoj plodu a magnez nie tylko chroni przed przedwczesnymi skurczami macicy, wspomaga także prawidłowy wzrost płodu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok