Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

becikowe Norweskie a poród w Polsce - Norwegia

Czytali temat:
Norge 30 Norge 30 GabiGold (756 niezalogowanych)
1 Post
Ania Maks
(ankamaks)
Wiking
Witam,
Jestem w 5 miesiącu ciąży. Chciałabym się dowiedzieć czy jeżeli urodze w Polsce becikowe Norweskie mi przysługuje. Jestem narazie zameldowana w Polsce. Ale nie wiem czy nie lepiej byłoby się zameldować w norwegi u męża. Wiem że dostałabym becikowe jezeli w norwegi bym urodziła ale wole w Polsce. Z góry dziekuje za odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
Sylwia J
(Jedynka)
Nowicjusz
Witaj... Musisz mieć nadany pesel w Norwegii i z tego co wiem zameldowanie również. Wtedy nie ma znaczenia, w jakim kraju urodzisz

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
a mi sie wydaje, ze sie nie nalezy, chyba ze byly jakies okolicznosci ku temu ze porod odbyl sie w Pl, w NO tez trzeba byc wczesniej zeby moc sie ubiegac o becikowe...chodzi mi o karte prowadzenia ciazy w Norwegii... czy nie wpisuje sie w dokumentach o becikowe okresu pobytu tutaj przed i po porodzie???
Porod w Norwegii moze okazac sie lepszy niz w Polsce ja tez sie balam....ale nie zaluje ze tutaj mialam cc...zaluje pierwszej cesarki,bo mialam ja w PL...

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Gdyby to było takie łatwe ...
---
To Norge by zbankrutowało , przez samo becikowe ...
---
Ponieważ musiało by , zapłacić prawie wszystkim żonom azylantów z Afryki które akurat rodzą w Afryce ...
---
Proszę przeczytać odnośne przepisy prawne , ogólnie dostępne i nawet Już tłumaczone na Polski .... a nie zadawać głupio naiwnych pytań .
---
Skoro Twój Men , Jest Tu w Norge , to powinien być oblatany w te klocki jak Mało który chłop ...!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok