Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

macierzynski, a brak stalego zatrudnienia - Norwegia

Czytali temat:
(466 niezalogowanych)
6 Postów
Wiking
witam!!!
mam do panstwa pytanie, jestem w 32 tyg ciązy i obecnie od czerwca przebywam na zasilku dla bezrobotnych, który mi przyznano na 2 lata, pracowalam w Norwegii przez ponad 3 lata caly czas, jedynie teraz siedze na zasilku, w związku z tym moje pytanie czy należy mi się zaisłek macierzyński po urodzeniu dziecka czy tylko jednorazowy tzn polskie "becikowe" gdy rozmawialam z lekarzem pytał sie cyz pracowlam przez ostatnie 6 m-cy i stwerdzil ze raczej powinnam otrzymac zasilek macierzynski, ale teraz to juz sama nie wiem proszę mi podpowiedzieć,a może któraś z Was była w takiej sytuacji, bo jeszcze słyszałam że jeśli pracowałam w poprzednim roku to tez mi się należy ten zasiłek macierzyński, bo biorą zarobki właśnei za zeszły rok....ach i jeszcze jedno jeśli przykładowo otrzymałabym ten zasiłek to co wtedy z zasiłkiem dla bezrobotnych, który pobieram aktualnie...wg mnie raczej będzie zawieszony, bo otrzymywać dwa zasiłki to troszkę dziwne....
proszę o poradę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Jak najbardziej nalezy Ci sie macierzynskie.Wylicza je na podstawie zarobkow z 6 ostatnich miesiecy,biorac pod uwage rowniez zasilek a z kolei zasilek dla bezrobotnych zostanie na czas macierzynskiego zostanie wstrzymany.Pozdrowienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Wiking
witam!!!!\

bardzo dziękuję za informacje)) jutro ruszam do Navu z dokumentami))

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok